Ik zoek werk


Ik zoek een baan

Waarom kiezen voor BaanBereik

Bij BaanBereik draait het niet om ons, maar om jou. Natuurlijk zijn we benieuwd naar je CV en stellen wij samen een competentieprofiel op. Maar we zijn minstens zo benieuwd naar wie je bent en wat jij belangrijk vindt in een baan. Dat is namelijk heel belangrijk voor de kans op een ‘klik’ met je toekomstige werkgever. Daarom stellen we je tijdens een intakegesprek veel vragen en luisteren we goed naar je antwoorden.

De ideale baan
Hebben we jouw profiel compleet, dan gaan we voor je op zoek. Natuurlijk kijken we eerst naar de vacatures in onze database. Zit daar geen geschikte functie voor je tussen, dan laten we het daar niet bij. Als jij in onze ogen prima bij één of meer van onze klanten past, gaan we die benaderen. Levert dat niets op, dan gaan wij zelf actief op zoek naar mogelijkheden voor jou bij bedrijven in de regio. Ook al hebben zij op dat moment geen vacature. Wij willen per se jouw ideale baan vinden en daar doen wij graag moeite voor!

Uitzendwerk

Wanneer je nog niet goed weet wat je wilt en ervaring wilt opdoen bij verschillende bedrijven, dan is uitzendwerk echt iets voor jou. Uitzendwerk is in principe tijdelijk, maar vaak komt er een vaste baan uit voort.

Wanneer wij een passende uitzendbaan voor je vinden, sluiten wij samen een overeenkomst. Wij zijn dan officieel jouw werkgever, onze klant is jouw opdrachtgever. Dat betekent bijvoorbeeld dat je via BaanBereik krijgt uitbetaald en ook bij ons je vakantiedagen/-geld opbouwt. Maar ook dat je via ons opleidingen of cursussen kunt volgen wanneer je een stap vooruit wilt.

De uitzendovereenkomst eindigt als de opdracht bij je opdrachtgever is afgelopen of de afgesproken periode voorbij is. Wij betalen je de gewerkte uren uit op basis van een vooraf vastgesteld uurtarief.

Op uitzendwerk is fase 1 van de CAO uitzendkrachten NBBU van toepassing.

Detacheringswerk

Heb je redelijk wat kennis en ervaring in huis op een bepaald gebied? Dan kan detachering interessant voor je zijn. Dat geeft je de flexibiliteit van het uitzenden in combinatie met de zekerheid van een contract. Wanneer bij een intakegesprek blijkt dat je goed gekwalificeerd en goed in je werk bent, dan kunnen wij je direct een contract bieden. Ook al hebben we op dat moment niet meteen een ideale baan voor je. Wanneer die zich echter aandient – bijvoorbeeld omdat een opdrachtgever te maken krijgt met onverwacht vertrek van een medewerker – kun je direct beginnen.

Net als bij uitzendwerk geldt ook bij detachering dat je officieel bij ons in dienst bent. Zaken als salaris en vakantiegeld lopen dus via BaanBereik. Ook heb je via ons de mogelijkheid om opleidingen of cursussen te volgen wanneer je toe bent aan een volgende stap in je carrière.

Op detacheringswerk zijn fase 3 en 4 van de NBBU CAO van toepassing.

Direct in dienst

Zo’n 80 procent van de mensen die via ons bij een bedrijf aan het werk gaan, wordt daar uiteindelijk rechtstreeks in dienst genomen. Dat gebeurt altijd pas na een periode van een half jaar (1040 werkuren). In dat half jaar heb je een contract met BaanBereik en zijn wij officieel jouw werkgever. Dat heeft een belangrijk voordeel. Blijkt na dat half jaar dat dit toch niet jouw ideale baan is en wil je via ons op zoek naar iets anders, dan heb je bij ons rechten – zoals pensioenrechten – opgebouwd die gewoon doorlopen.

Bevalt de baan goed en wil de opdrachtgever je graag hebben? Dan eindigt ons contract en krijg je een contract via het bedrijf in kwestie. Dit bedrijf wordt dan jouw werkgever. Goed om te weten: een werkgever mag je tot drie keer toe een contract voor bepaalde tijd bieden. Daarna moet een vast contract volgen. Of geen contract, als het tegenzit. Maar dan helpen wij je natuurlijk graag weer aan een nieuwe baan.


ZZP’ers

Voor veel ZZP’ers zijn het geen gemakkelijke tijden: het is hard werken voor je geld. En hoewel het ondernemerschap vele goede kanten kent, zijn er ook een aantal zaken waar je soms niet op zit te wachten. Die neemt BaanBereik graag van je over.

Een voorbeeld. Trouwe opdrachtgevers draaien tegenwoordig – vaak noodgedwongen – ineens de kraan dicht. Daar zit je dan, zonder werk. Dat betekent dat je op zoek moet naar nieuwe opdrachten. Maar acquisitie is een vak apart, en niet per definitie een vak waar je zelf goed in bent. BaanBereik komt echter bij veel bedrijven over de vloer en kan als kruiwagen voor je dienen. We brengen je actief onder de aandacht. En horen we dat een opdrachtgever iemand nodig heeft zoals jij, dan bellen we je.

Maar we doen meer. Je VAR-verklaringen regelen bijvoorbeeld. Of je facturatie verzorgen, wanneer je dat zelf beschouwt als een noodzakelijk kwaad. Wij zorgen er dan voor dat jij betaald wordt. Zodat jij je kunt richten op waar je goed in bent. En waar je geld mee kunt verdienen. Bijkomend voordeel: via ons kun je ook heel gemakkelijk je pensioen en verzekeringen regelen!

Like onze Facebookpagina voor de nieuwste vacatures en de nieuwste ontwikkelingen in de arbeidsmarkt!

REFERENTIES

BaanBereik
Marco Ursem, Ursem Modulaire Bouwsystemen

De samenwerking met BaanBereik hebben wij altijd als zeer prettig ervaren. Het is een flexibele organisatie met persoonlijk contact, wat de samenwerking gemakkelijk maakt. Één telefoontje is voldoende, BaanBereik pakt het gelijk op. Deze snelle en efficiënte manier van samenwerken met korte lijnen zijn kwaliteiten van BaanBereik. Een gespecialiseerd bedrijf in techniek, dat maakt BaanBereik de juiste partner voor Ursem. Het is een bedrijfscultuur die goed bij ons past, een jong team, een energieke organisatie.