Onze werkwijze

Wij informeren u graag over onze werkwijze

Altijd de juiste baan binnen bereik.

Hoe werkt het?

Bij BaanBereik hebben we vaste of tijdelijke banen, op uitzend-, detacherings-, werving- en selectie of interimbasis. Bij uitzenden verwachten werkzoekenden vaak tijdelijke banen. Echter, bij BaanBereik gaat 80% in vaste dienst of komt op contract. 

Ga met ons in gesprek en geef aan wat jouw wensen zijn. Vervolgens gaan wij op zoek naar jouw ideale baan en maken we de keuze die het beste past. Wij organiseren een sollicitatiegesprek, bespreken de arbeidsvoorwaarden, maken het contract in orde en zorgen samen voor de goede voortgang. 

Van uitzendbeding tot contract voor onbepaalde tijd

Wat voor soort contracten heb je?

Bij BaanBereik werken we met verschillende contractvormen, bijvoorbeeld een uitzendovereenkomst en detacheringsovereenkomst (uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding).

Een uitzendovereenkomst is jouw “arbeidsovereenkomst” met BaanBereik. Vanaf de eerste werkdag is BaanBereik jouw werkgever en de organisatie waarvoor je werkt, de opdrachtgever. Dat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor onder andere jouw salaris.

Als je via BaanBereik aan de slag gaat krijg je te maken met de NBBU-cao voor Uitzendkrachten. De NBBU-cao kent een fasesysteem: fase 1-2, 3 en 4. Elke fase staat voor een bepaald aantal maanden die je voor BaanBereik hebt gewerkt. Fase 1-2 duurt maximaal 52 gewerkte weken, fase 3 maximaal 3 jaar met maximaal 6 contracten en fase 4 is voor onbepaalde tijd. Hoe langer je voor BaanBereik werkt, hoe meer rechten je opbouwt. Meer informatie vind je in de CAO voor Uitzendkrachten op de website van de NBBU.   

Arbeidsvoorwaarden

Wij werken met het NBBU-cao, wat concreet betekent dat we volgens het cao van de inlener werken. Volgens dit cao word je dus ook ingeschaald, net als de vaste medewerkers. Meer informatie vind je in de cao voor Uitzendkrachten op de website van de NBBU.   

Uitbetaling van een mooi salaris

Hoe werkt uitbetaling van mijn salaris?

Je krijgt wekelijks of 4-wekelijks betaald. We werken met een online urenportaal. Hiervoor ontvang je inloggegevens. Iedere week vul je de gewerkte uren in en ontvang je je loonstrook. Het bedrijf waar je werkt keurt de uren goed en BaanBereik betaalt het loon uit.

Opleiding en ontwikkeling voor jouw behoefte

Opleiding en ontwikkeling 

Als je gestart bent via BaanBereik bij een opdrachtgever hebben we regelmatig voortgangsgesprekken. Ook vinden wij het ontzettend belangrijk om jou middels training en coaching te blijven ontwikkelen en begeleiden. Graag bespreken we samen jouw behoefte. Neem contact op. 

Schrijf je in bij Michelle

Schrijf je hier in

Wij helpen je graag bij het vinden van een baan. Ook wanneer je niet direct een passende vacature ziet op onze website. Schrijf je in.

Ook staat bij alle vacatures een ‘Solliciteer’ button die je naar het sollicitatieformulier leidt. Je krijgt de optie om je cv mee te sturen. Dit is niet verplicht. Met je cv kunnen we wel alvast kijken welke baan het beste bij je past. Heb je nog geen cv? Maak gebruik van onze cv-maker.  

Laatste Nieuws

Interview: Tijd voor iets anders

Publicatiedatum 24 januari 2023
Na 16 jaar werkzaam bij haar oude werkgever vond Mandy het tijd voor een nieuwe uitdaging en die heeft Mandy zeker gevonden.
Lees meer

BaanBereik aanwezig bij dé nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noord-Holland Noord; Hallo2023!

Publicatiedatum 3 januari 2023
BaanBereik aanwezig bij dé nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noord-Holland Noord; Hallo2023! Zien wij u a.s. maandag ook in het AFAS Stadion in Alkmaar? Doe mee met onze winactie en maak kans op een gratis werving- & selectietraject! Graag tot dan, bij dé nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noord-Holland Noord; Hallo2023!
Lees meer

Nieuwe kansen voor 2023

Publicatiedatum 29 december 2022
De kerstdagen zijn weer voorbij. Voor velen van ons betekent dit een paar dagen vakantie en opmaken voor een spetterend oud & nieuw. Een goed moment om tot bezinning te komen en na te denken over jouw eigen ambitie. Wat wil jij bereiken in 2023?
Lees meer