10 effectieve tips voor het opstellen van een overtuigende motivatie- en sollicitatiebrief

Publicatiedatum 21 september 2023

10 Effectieve tips voor het opstellen van een overtuigende motivatie- en sollicitatiebrief

 Het schrijven van een goede motivatie- en sollicitatiebrief is cruciaal bij het vinden van jouw ideale baan. Deze 10 waardevolle tips, aangevuld met inspiratie vanuit je CV, zullen je helpen bij het creëren van een sollicitatie die de aandacht trekt en werkgevers aanspreekt.

  1. Grondig onderzoek en pas je brief aan

Voordat je begint, verdiep je in het bedrijf en de functie. Pas je brief aan op basis van hun waarden, cultuur en behoeften.

  1. Een sterke opening die de aandacht trekt

Begin met een krachtige opening die meteen de interesse wekt. Laat je enthousiasme voor de functie duidelijk naar voren komen.

  1. Benadruk je relevante vaardigheden en ervaring

Focus op je relevante vaardigheden en werkervaring. Gebruik opsommingstekens voor duidelijkheid en overzicht.

  1. Koppel behaalde resultaten aan je ervaring

Laat zien welke meetbare resultaten je hebt bereikt in eerdere functies. Leg uit hoe jouw acties hebben bijgedragen aan het succes van je vorige werkgevers.

  1. Toon je passie en toewijding

Deel je passie voor het vakgebied en benadruk je toewijding aan het bereiken van doelen. Laat zien waarom je graag voor het bedrijf wilt werken.

  1. Onderscheid jezelf met unieke kwaliteiten

Identificeer je unieke kwaliteiten en leg uit hoe deze waarde toevoegen aan de functie en het bedrijf. Maak het persoonlijk.

  1. Schrijf op een natuurlijke en vloeiende wijze

Gebruik relevante termen op een natuurlijke manier in je tekst. Vermijd geforceerde inzet van zoekwoorden.

  1. Afsluiting met duidelijke actiepunten

Sluit af met een duidelijke oproep tot actie. Moedig aan tot verdere communicatie en geef aan dat je graag je motivatie in een persoonlijk gesprek toelicht.

  1. Grondige controle en correctie

Neem de tijd om je brief zorgvuldig te controleren op grammaticale en spelfouten. Gebruik grammatica-tools voor ondersteuning.

  1. Optimaliseer lay-out en leesbaarheid

Zorg voor een professionele en goed leesbare lay-out. Gebruik een gangbaar lettertype en verdeel de tekst in paragrafen voor een overzichtelijke presentatie.

Door deze tips te volgen en elementen uit je CV in je motivatie- en sollicitatiebrief te integreren, vergroot je je kansen op een succesvolle sollicitatie bij het bedrijf van je keuze. Succes met het schrijven van je brief en mocht je hier hulp voor willen, neem dan contact met ons op!

10 effectieve tips voor het opstellen van een overtuigende motivatie- en sollicitatiebrief

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Padelliefhebbers opgelet: BaanBereik is hoofdsponsor van Padel Kings Open in Hoorn!

Publicatiedatum 2 mei 2024
Padelliefhebbers, het is tijd om het van de daken te schreeuwen! BaanBereik is verheugd om aan te kondigen dat we de trotse hoofdsponsor zijn van Padel Kings Open, dat plaatsvindt van 27 mei tot en met 2 juni.
Lees meer

Welkom Ramon!

Publicatiedatum 30 april 2024
Welkom Ramon! Ramon, oud collega van Annemiek start 13 mei als interim bij BaanBereik. Hij zal zich voornamelijk richten op de technische kant, met een focus op mbo/hbo en wo functies. Met zijn jarenlange ervaring en expertise is hij een waardevolle aanwinst voor ons team. Wil je meer weten van Ramon? Lees dan snel verder!
Lees meer

Het succesverhaal van Eline

Publicatiedatum 23 april 2024
Vorig jaar was Eline op zoek naar een leuke baan in de evenementenwereld en ontdekte zij BaanBereik. Met een scherp oog voor kansen vond ze een verleidelijke vacature. Haar eerste avontuur vond plaats tijdens het festival Live in Hoorn. Benieuwd naar haar hele verhaal? Lees snel verder!
Lees meer