2022 starten met een nieuwe baan

Publicatiedatum 22 december 2021

Het nieuwe jaar is in zicht. Wil jij jouw 2022 beginnen met een nieuwe baan? BaanBereik heeft een aantal tips op een rij gezet die jou helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Kijk rond

Zoek op vacaturewebsites naar actuele vacatures in jouw vakgebied. Schrijf je in voor nieuwsbrieven, zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures. Wist je dat BaanBereik elke maand twee keer een Job Alert verstuurd? Schrijf je hier in.  Daarnaast kun je ieder moment onze nieuwste vacatures vinden op de website.

Ook kun je je bij ons inschrijven, dan kijken wij samen naar werk dat bij je past. Vraag hier een kennismakingsgesprek aan. 

Sta open voor kansen

Kijk ook eens naar tijdelijk werk of freelance. Wist je dat wij voor Zzp’ers ook iets kunnen betekenen? Kijk eens op www.zzpbereik.nl. Wij krijgen namelijk geregeld office en technische opdrachten binnen van onze opdrachtgevers.

Kijk daarnaast ook naar andere sectoren waar veel vraag voor personeel is. Denk hierbij aan zorg of logistiek. Of wil je juist de techniek in, maar heb je niet de juiste scholing? Bij BaanBereik bieden wij je werk & leer trajecten aan. Hierbij kun je je laten omscholen naar een sector waar je in wilt werken. Meer weten hierover? Klik hier.

Zorg voor een opvallend cv

Je curriculum vitae is het belangrijkste document tijdens het sollicitatieproces. Bij een gerichte sollicitatie kijkt een recruiter meestal eerst naar je cv en dan pas naar je sollicitatiebrief. Een goed verzorgd cv vergroot dus je kans op een betere baan. BaanBereik heeft zes belangrijke tips op een rijtje gezet, klik hier.

Je sollicitatiebrief

In je sollicitiatiebrief stel je jezelf voor aan een opdrachtgever. Hierin vertel je kort over jouw achtergrond en jouw motivatie voor de functie. Ook in deze brief is het van belang om je te onderscheiden van andere kandidaten. De sollicitatiebrief is ondersteunend aan je cv. Heb je een net cv, maar een slordige sollicitatiebrief? Dan wek je een ongemotiveerde indruk. Juist je sollicitatiebrief kan doorslaggevend zijn.

Online sollicitatiegesprek

Heb je een leuke vacature gevonden en mag je op online sollicitatiegesprek? Oefen dan eerst. Zorg dat alle apparatuur werkt, kleed je netjes aan en bedenk waar je het over wilt hebben. Je kunt het oefenen met een familielid of een vriend. Online solliciteren kan namelijk in het begin wat onwennig aanvoelen. Door te oefenen vergroot je je zelfverzekerdheid en verloopt het gesprek soepeler.

Tip: veel mensen worden afgeleid door hun eigen videobeeld in het hoekje. Zet deze uit, zodat je volledig kunt focussen op je gesprekspartner.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Nationale Secretaresse Dag

Publicatiedatum 18 april 2024
Vandaag zetten wij Tessa in het zonnetje op Nationale Secretaresse dag! Tessa is niet alleen gestart met commerciële taken, maar ondersteunt ook ons commerciële team met zowel administratieve als secretariële taken. Daarom willen we jou graag in het zonnetje zetten en je bedanken voor je inzet! Benieuwd naar Tessa haar verhaal? Lees snel verder!
Lees meer

Hoe gaat het nu met Marissa?

Publicatiedatum 17 april 2024
Marissa is begonnen met haar stage bij BaanBereik als Office Assistent. Nu is Marissa alweer een paar maanden aan het werk. Benieuwd hoe het met haar gaat? Lees dan snel verder!
Lees meer

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer