5 Tips om de zomer te overleven op de werkvloer

Publicatiedatum 26 juli 2019

Ben jij aan het werk in de zomer?

Het is heerlijk zomers weer de afgelopen dagen. Als je vrij hebt kun je lekker genieten van de zon, maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die gewoon moeten werken. Ben jij al op vakantie geweest of ga je helemaal niet? Als je (net als velen) op kantoor zit of in de buitenlucht aan het werk bent, is het soms best moeilijk om zo’n warme zomerse dag door te komen. Wij geven je enkele tips over hoe jij de zomer overleeft op de werkvloer!

1. Sta vroeg op en begin de dag extra vroeg

Wist je dat daglicht de productiviteit verhoogt en de mate van stress verminderd? Op het moment dat je vroeg opstaat, voel je je fysiek en mentaal frisser. Het is waarschijnlijk nog koel buiten, waardoor jij meer gedaan krijgt op een dag. Ook zou je bij je werkgever voor kunnen stellen om eerder te beginnen en eventueel eerder te vertrekken om van het weer te genieten.

2. Doe de belangrijkste taken in de ochtend

Als je vroeg opstaat ben je het productiefst in de ochtenduren. Daarnaast krijg je waarschijnlijk vanwege de hitte s ’middags na de lunch een soort dip en daalt je energielevel. Daarom is onze tip: voer in de ochtend je belangrijkste taken uit, zo verhoog je je eigen productiviteit. Plan de iets minder belangrijke of minder noodzakelijke dingen in de middag.

3. Zorg voor voldoende frisse lucht

Een koude luchtstroom van een airconditioning is erg fijn, maar het is geen frisse, gezonde buitenlucht. Zorg daarom dat je tijdens de lunch een stukje gaat lopen buiten of plan eventuele afspraken buiten de deur. Frisse buitenlucht zorgt voor meer creativiteit en concentratie en dat is nu net wat je nodig hebt op zo’n warme zomerdag.

4. Doe de taken waar je normaliter misschien geen tijd voor hebt

Betekenen de zomermaanden een rustige periode bij jou op de werkvloer? Dan is dit een aangewezen mogelijkheid om taken uit te voeren waar je in drukkere periodes niet aan toe komt. Ruim je mailbox op, maak een nieuwe planning voor na de zomer en werk administratie bij. Is je werkgever tijdens de zomer op de werkvloer aanwezig? Dan is het misschien een goed moment om jouw ideeën of opmerkingen aan hem of haar kenbaar te maken. Hij of zij heeft in dit soort rustigere periodes misschien wel meer tijd om naar jouw goede ideeën te luisteren.

5. Geen airco op kantoor? Dan hebben wij hier nog wat extra tips!

  1. Drink genoeg water.
  2. Neem vaker een korte pauze van een paar minuten.
  3. Kleed je luchtig.
  4. Maak je vooral niet te druk over het warme weer, je kunt er helaas niets aan veranderen.
    We leven in Nederland, dus we weten allemaal dat het weer een keer gaat omslaan!

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

10 onmisbare tips voor een succesvolle sollicitatie

Publicatiedatum 30 november 2023
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het sollicitatieproces overweldigend zijn. Het is echter essentieel om goed voorbereid te zijn om de beste kans op succes te hebben. Hier zijn 10 waardevolle tips die je kunnen helpen bij het solliciteren naar je droombaan.
Lees meer

Welkom Sam!

Publicatiedatum 28 november 2023
Wij verwelkomen Sam voor zijn werkoriëntatiestage bij BaanBereik, ben jij benieuwd wie Sam is? Lees dan snel verder!
Lees meer

Verschillende arbeidsvormen bij BaanBereik

Publicatiedatum 22 november 2023
Verken de diversiteit aan arbeidsmogelijkheden, uitzendwerk, detachering, werving & selectie en interimwerk bij BaanBereik. Ontdek hoe wij streven naar duurzame werkrelaties en loopbaanontwikkeling in de regio van Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Enkhuizen en omstreken.
Lees meer