5 Tips om de zomer te overleven op de werkvloer

Publicatiedatum 26 juli 2019

Ben jij aan het werk in de zomer?

Het is heerlijk zomers weer de afgelopen dagen. Als je vrij hebt kun je lekker genieten van de zon, maar er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die gewoon moeten werken. Ben jij al op vakantie geweest of ga je helemaal niet? Als je (net als velen) op kantoor zit of in de buitenlucht aan het werk bent, is het soms best moeilijk om zo’n warme zomerse dag door te komen. Wij geven je enkele tips over hoe jij de zomer overleeft op de werkvloer!

1. Sta vroeg op en begin de dag extra vroeg

Wist je dat daglicht de productiviteit verhoogt en de mate van stress verminderd? Op het moment dat je vroeg opstaat, voel je je fysiek en mentaal frisser. Het is waarschijnlijk nog koel buiten, waardoor jij meer gedaan krijgt op een dag. Ook zou je bij je werkgever voor kunnen stellen om eerder te beginnen en eventueel eerder te vertrekken om van het weer te genieten.

2. Doe de belangrijkste taken in de ochtend

Als je vroeg opstaat ben je het productiefst in de ochtenduren. Daarnaast krijg je waarschijnlijk vanwege de hitte s ’middags na de lunch een soort dip en daalt je energielevel. Daarom is onze tip: voer in de ochtend je belangrijkste taken uit, zo verhoog je je eigen productiviteit. Plan de iets minder belangrijke of minder noodzakelijke dingen in de middag.

3. Zorg voor voldoende frisse lucht

Een koude luchtstroom van een airconditioning is erg fijn, maar het is geen frisse, gezonde buitenlucht. Zorg daarom dat je tijdens de lunch een stukje gaat lopen buiten of plan eventuele afspraken buiten de deur. Frisse buitenlucht zorgt voor meer creativiteit en concentratie en dat is nu net wat je nodig hebt op zo’n warme zomerdag.

4. Doe de taken waar je normaliter misschien geen tijd voor hebt

Betekenen de zomermaanden een rustige periode bij jou op de werkvloer? Dan is dit een aangewezen mogelijkheid om taken uit te voeren waar je in drukkere periodes niet aan toe komt. Ruim je mailbox op, maak een nieuwe planning voor na de zomer en werk administratie bij. Is je werkgever tijdens de zomer op de werkvloer aanwezig? Dan is het misschien een goed moment om jouw ideeën of opmerkingen aan hem of haar kenbaar te maken. Hij of zij heeft in dit soort rustigere periodes misschien wel meer tijd om naar jouw goede ideeën te luisteren.

5. Geen airco op kantoor? Dan hebben wij hier nog wat extra tips!

  1. Drink genoeg water.
  2. Neem vaker een korte pauze van een paar minuten.
  3. Kleed je luchtig.
  4. Maak je vooral niet te druk over het warme weer, je kunt er helaas niets aan veranderen.
    We leven in Nederland, dus we weten allemaal dat het weer een keer gaat omslaan!

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Wij zijn er klaar voor: Het Westfries Ondernemersgala

Publicatiedatum 22 mei 2024
Het Westfries Ondernemersgala 2024, op dinsdag 28 mei 2024 in Schouwburg Het Park, wordt een bijzondere avond. Als partner van het Westfries Ondernemersgala hebben wij een interessant artikel mogen schrijven over onze visie op innovatie en vernieuwing in de glossy van het gala. Benieuwd naar ons artikel? Lees dan snel verder!
Lees meer

Welkom Mayra!

Publicatiedatum 21 mei 2024
Welkom Mayra! Mayra start op 24 juni als marketing- en communicatiemedewerker bij BaanBereik. We zijn ontzettend blij dat je ons team komt versterken! Wil je meer weten over Mayra? Lees dan snel verder!
Lees meer

Op zoek naar een baan in Heerhugowaard? Ontdek de nieuwste vacatures bij BaanBereik!

Publicatiedatum 16 mei 2024
Op zoek naar een baan in Heerhugowaard? Ontdek de nieuwste vacatures bij BaanBereik en laat ons ervaren team je begeleiden naar de perfecte match! Met onze persoonlijke aanpak en maatwerk vinden we de baan die echt bij jou past. Solliciteer vandaag nog en start jouw nieuwe carrière in het hart van Heerhugowaard!
Lees meer