De tips tegen een after summer-dip!

Publicatiedatum 21 augustus 2019

1. Neem je tijd

Plan na je vakantie een aantal vrije dagen in, voordat je weer aan het werk gaat. Zo kun je rustig thuiskomen en je voorbereiden op je eerste werkdag. Als je de dag na thuiskomst gelijk gaat werken, kan dit zorgen voor onrust. Daarnaast is het belangrijk dat je de eerste paar werkdagen rustig aan weer in het werkritme komt. Ga niet gelijk alle taken tegelijk oppakken maar neem je tijd om er weer aan te wennen.

2. Vakantiegevoel

Kon jij erg genieten van de dingen die je deed tijdens je vakantie? Zwemmen, sporten, wandelen, lezen of uitgebreid dineren? Blijf dit doen terwijl je weer het ‘gewone’ leven oppakt. Zo blijf je toch nog een beetje het vakantiegevoel houden. Ook schijnt het te helpen het vakantiegevoel vast te houden door geen of minder tv te kijken en ‘s avonds je telefoon uit te zetten zodat je echt tot rust komt.

3. Goed vooruitzicht

Altijd fijn om ergens naar uit te kijken. Plan bijvoorbeeld een weekendje weg in eigen land, een heerlijk dagje sauna of nog even een weekje naar de zon. Als je een goed vooruitzicht hebt, versterkt dat je geluksgevoel. Door dat goede gevoel zal je ook beter presteren en met een blijer gevoel naar je werk gaan. Daarnaast zijn er in Nederland nog genoeg festivals te bezoeken die je dat zomerse gevoel geven. Zoals het festivalweekend in Hoorn Outdoor Stereo en Hoorn Zingt Hollands. Met het paradijselijke thema Hawaï kom je zo uit je dip vandaan!

4. Zomers gevoel op je werk

Houd dat zomerse gevoel vast. Zit jij bijvoorbeeld alle werkdagen op kantoor? Verander je bureaublad in een zomerse foto. Maak een eigen afspeellijst op Spotify met muziek die jou -en je collega’s- summer vibes geven. Maak dat zomerse gerecht die je op vakantie hebt gegeten en trakteer je collega’s. Zij blij-jij blij! Daarnaast betekent het niet dat de zon weg is. Loop in je pauze een rondje met je collega’s om toch aan je vitamine D te komen.

5. Nieuwe uitdaging aangaan

Tú habla español? Die heerlijke Spaanse taal geven jou een instant vakantiegevoel. Waarom niet een nieuwe uitdaging aangaan en een nieuwe taal ontdekken. Daarnaast weten we allemaal dat sporten een gelukshormoon aanmaakt waar je happy van wordt. Probeer eens een nieuwe sport uit, zoals een teamsport. Of waar je buiten van de nazomerzon kan genieten, zoals tennis.

Ook kan je jezelf afvragen: ‘Zit ik nog wel op mijn plek’? Zet goed op een rijtje wat je mist bij je huidige baan en naar wat je op zoek bent. Is het niet mogelijk om dit te veranderen bij je huidige werkgever, kijk dan om je heen voor andere mogelijkheden. BaanBereik helpt jou graag met het vinden van jouw droombaan. Vul hier jouw droombaan in, dan komen wij graag met je in gesprek om samen de opties te kunnen bespreken.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Nationale Secretaresse Dag

Publicatiedatum 18 april 2024
Vandaag zetten wij Tessa in het zonnetje op Nationale Secretaresse dag! Tessa is niet alleen gestart met commerciële taken, maar ondersteunt ook ons commerciële team met zowel administratieve als secretariële taken. Daarom willen we jou graag in het zonnetje zetten en je bedanken voor je inzet! Benieuwd naar Tessa haar verhaal? Lees snel verder!
Lees meer

Hoe gaat het nu met Marissa?

Publicatiedatum 17 april 2024
Marissa is begonnen met haar stage bij BaanBereik als Office Assistent. Nu is Marissa alweer een paar maanden aan het werk. Benieuwd hoe het met haar gaat? Lees dan snel verder!
Lees meer

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer