Arbeidsmarkt

Duurzame inzetbaarheid; is dat nou écht zo belangrijk?

Publicatiedatum 1 november 2022

Stel je eens voor.. Je kunt tot je pensioen gezond, gelukkig en productief aan het werk blijven. Je zit lekker in je vel, voelt je betrokken bij de organisatie, mentaal gezond en je hebt jezelf jouw hele loopbaan doorontwikkeld. Zou jij hiervoor tekenen? Grote kans van wel. Dit is waarom duurzame inzetbaarheid zo belangrijk is.

Wat is duurzame inzetbaarheid eigenlijk precies?

Duurzame inzetbaarheid is een breed begrip met verschillende facetten. Kort gezegd blijf je door middel van duurzame inzetbaarheid tot je pensioen inzetbaar op de arbeidsmarkt. Je kunt inspelen op ontwikkelingen binnen je werk, de arbeidsmarkt en je carrière. Ook draait het om jou gezond en gelukkig houden. En rekening te houden met jouw behoeften. Bijvoorbeeld wanneer je een opleiding wil doen, minder wil gaan werken of als je teveel werkdruk ervaart. Kortom, door duurzame inzetbaarheid blijf je fysiek en mentaal fit en zit je lekker in je vel.

Waarom duurzame inzetbaarheid?

Niet alleen jij als werkende, ook bedrijven en de maatschappij hebben baat bij duurzame inzetbaarheid. Laten we inzoomen op het laatst genoemde. De vergrijzing neemt toe en de pensioenleeftijd loopt steeds verder op. Door vitaal te blijven, kun je tot de pensioenleeftijd gezond, gelukkig en productief aan het werk en ook nog van je verdiende pensioen genieten. Daarnaast volgen de technologische ontwikkelingen zich steeds sneller op. Banen die nu onmisbaar zijn, kunnen in de toekomst wellicht niet meer bestaan. Of de invulling van een beroep verandert, omdat er bijvoorbeeld nieuwe inzichten en ontwikkelingen zijn. Bij- of omscholing is dan noodzakelijk. Met duurzame inzetbaarheid wordt ingespeeld op deze ontwikkelingen.

Conditie omhoog, kilo’s omlaag

Ook BaanBereik weet als geen ander hoe belangrijk duurzame inzetbaarheid is. Met het gehele bedrijf twee keer per week gezamenlijk sporten is een actueel voorbeeld van een investering in gezondheid en vitaliteit. Naast dat het gezellig is, en (voor de meesten 😉) leuk om te doen, heeft het indirect allerlei positieve effecten op de werkvloer. Het is onder andere goed voor de tuimbuilding, concentratie, stressregulering en ons humeur. Richard: “Ik ben nu ongeveer vijf maanden aan het sporten via BaanBereik. Naast dat het leuk is om met collega’s te sporten, merk ik aan mezelf ook al vorderingen. Conditie gaat omhoog en de kilo’s omlaag!”

Baan voor lange termijn

Ook bij onze kandidaten hebben we aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Middels persoonlijk contact kijken we naar jouw lange termijn behoefte en vinden we bedrijven die samen met ons in die behoefte kunnen voorzien. Veel banen bij ons zijn met uitzicht op vast dienstverband, of direct voor bepaalde of onbepaalde tijd. Is er bij- of omscholing wenselijk of noodzakelijk, faciliteren wij jou hier graag in en dragen wij hier financieel aan bij. Ook als je aan het werk bent, hebben we nog regelmatig contact met jou en het bedrijf. Zo blijven we altijd betrokken en kunnen we ook dan iets betekenen met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. Een tevreden medewerker die op z’n plek zit, is voor ons het allerbelangrijkst.

De vier factoren voor duurzame inzetbaarheid

Tevreden medewerkers zullen gebonden zijn aan een organisatie en zich verantwoordelijk voelen. Ben je tevreden, dan is de kans groot dat de vier factoren van duurzame inzetbaarheid van kracht zijn:

  • Een goede balans tussen werk- en privé;
  • Het voelen van betrokkenheid en waardering;
  • Beschikken over persoonlijk leiderschap;
  • Werken in een omgeving waar men zich verder kan ontwikkelen.

Ben jij het zonnestraaltje?

Wil jij het zonnestraaltje op de werkvloer en de leukste thuis zijn? Wil jij lekker in je vel zitten, werkplezier, voldoening uit je werk halen en relevant blijven op de arbeidsmarkt? Ga dan met ons in gesprek over de mogelijkheden.

Schrijf je bij ons in en wij nemen persoonlijk contact met je op om een afspraak te maken en jouw behoeften en wensen te bespreken. 

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

10 effectieve tips voor het opstellen van een overtuigende motivatie- en sollicitatiebrief

Publicatiedatum 21 september 2023
Het schrijven van een goede motivatie- en sollicitatiebrief is cruciaal bij het vinden van jouw ideale baan. Deze 10 waardevolle tips, aangevuld met inspiratie vanuit je CV, zullen je helpen bij het creëren van een sollicitatie die de aandacht trekt en werkgevers aanspreekt.
Lees meer

Gefeliciteerd met je nieuwe baan, Abubacarr!

Publicatiedatum 21 september 2023
Ontdek het succesverhaal van Abubacarr: van zoektocht naar de ideale baan in de foodsector tot een getekend contract als Allround Monteur bij onze gewaardeerde opdrachtgever. Laat je inspireren en vind ook jouw perfecte carrière match met onze ondersteuning!
Lees meer

Welkom Shalina!

Publicatiedatum 7 september 2023
Wij verwelkomen Shalina bij BaanBereik. Zij volgt de studie Marketing & Communicatie Specialist en komt het marketing team versterken!
Lees meer