Een cv maken? Dat doe je zo!

Publicatiedatum 4 augustus 2022

Je bent op zoek naar een (nieuwe) baan. Online ben je volop aan het zoeken naar mooie functies waar jij jezelf in herkent en die aansluiten op jouw kennis en kunde. Maar niet alleen de functie moet bij je passen. Je wilt graag dat de sfeer en de cultuur van jouw nieuwe opdrachtgever ook compleet bij je past. Kortom, je wilt met plezier naar je werk gaan. Dan zie je eindelijk de baan die jou aanspreekt, maar wat is je volgende stap? Jouw cv maken (of curriculum vitae)! Hiermee kan de recruiter gelijk een goede indruk krijgen van jou; wie je bent, wat je doet en waar jouw kwaliteiten liggen. Maar je ziet de baan en wilt snel reageren, voordat iemand jou voor is. Hoe maak je dan snel een cv op? Wij hebben de ideale tool voor snel een cv maken.

Wij helpen jou een cv te maken binnen 5 minuten. Dit is een professioneel cv en ontvang je direct in je mailbox. Het enige dat je hoeft te doen is jouw gegevens invullen. Klik hier: cv maken.

Aandachtspunten voor een goed cv.

Wil je toch creatief bezig zijn en zelf een origineel cv maken? Dan hebben wij handige tips voor jou op een rijtje gezet:

 1. Creëer overzicht: bij een cv maken is het belangrijk dat je gebruikmaakt van herkenbare tussenkopjes, zoals ervaring, studie en opleiding. Daarnaast is het belangrijk om de functietitels dikgedrukt te maken.
 2. Welke informatie? Contactgegevens, stukje over jezelf, werkervaring, opleidingen, kennis en vaardigheden. Onmisbare contactgegevens bij het maken van een cv zijn:
 • Voor- en achternaam
 • Adres
 • Geboortedatum
 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 1. Maak je CV opvallend, maar houd het zakelijk door een mooie lay-out te gebruiken. Een goede manier om je CV eruit te laten springen is door een kort, persoonlijk stukje over jezelf erin te zetten. Overdrijf niet, blijf zakelijk.
 2. Houd het kort. Maak je CV niet langer dan 1 tot max. 2 pagina’s, tenzij je een erg lange carrière hebt natuurlijk. Ben je nog niet zo lang op de arbeidsmarkt, vermeld dan interessante of relevante projecten/opdrachten die je op school hebt gedaan.
 3. Zet het belangrijkste op de eerste pagina. Geef je werkervaring in de volgende volgorde weer: je meest recente werkgever bovenaan en zo werk je omlaag. Gebruik niet teveel ruimte voor je personalia, zodat je meer plek hebt voor belangrijkere informatie.
 4. Cv met foto: ja of nee?: Ja, het is heel simpel. Een portretfoto gemaakt met daglicht. Kijk wel recht in de camera en glimlach. Jij onthoudt iemand toch ook veel beter als je er een gezicht bij hebt?

Weet je nu precies hoe het werkt bij een cv maken? Ga dan aan de slag! Heb je hulp nodig? Wij hebben veel ervaring met cv’s ontwerpen, dus helpen je graag. Bel 0229 745 010 of mail info@baanbereik.nl

Ben je op zoek naar een nieuwe baan en weet nog niet precies wat je wilt? Wij gaan graag met jou in gesprek. Vraag hier een kennismakingsgesprek aan.

Een cv maken? Dat doe je zo!

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Lex Boekweit van Unit Catering

Publicatiedatum 1 maart 2024
Ongeveer 15 jaar geleden kwam Lex voor het eerst in aanraking met BaanBereik, en nu, anderhalf decennium later, bloeit de samenwerking nog steeds waardevol en succesvol. Lex licht toe: "Voor ons intensieve project in Keukenhof hebben we de juiste mensen nodig, en BaanBereik heeft die precies voor ons weten te vinden." Nieuwsgierig naar het volledige interview? Lees snel verder!
Lees meer

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen– BaanBereik

Publicatiedatum 28 februari 2024
Hoewel onze deuren altijd openstaan, benadrukken we dit extra tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen in de week van 18 tot 22 maart. Dit is een open bedrijvenweek om inwoners kennis te laten maken met Westfriese ondernemingen. Want persoonlijk contact werkt altijd nog het beste! Meld je aan en kom bij ons binnen.
Lees meer

Interview met Mark Vijn, producent van de musical 'Je, Anne'

Publicatiedatum 23 februari 2024
Wat een eer! Dit jaar maakt Mark Vijn van MarkVijn Theaterproducties voor het eerst deel uit van het bestuur van het WestFries Ondernemersgala. Als producent voegt hij met zijn creativiteit een prachtige dimensie toe. Maandag gaat de voorstelling 'Je, Anne' in première, en dat gaat kippenvelmomenten opleveren. Benieuwd naar zijn verhaal over de musical en zijn succes? Lees dan snel verder!
Lees meer