Arbeidsmarkt

Een op de drie is straks een flexwerker

Publicatiedatum 6 januari 2016

De arbeidsmarkt verandert, dit blijkt ook weer uit de cijfers die vanmorgen bekend werden. Het aantal flexibele banen in Nederland neemt toe. Op dit moment werkt ongeveer 25 procent op een flexibel arbeidscontract, maar over vijf jaar werkt zeker 30 tot 35 procent van alle Nederlanders flexibel.

Arbeidsmarkt veranderd

Op dit moment zit er een grote groei in flexibiliteit, zo werken er veel mensen als zzp’er, uitzendkracht of payroller. Een interessante ontwikkeling en hier merken wij ook weer aan dat de tijden veranderen en de arbeidsmarkt zich hierin aanpast. “Of we het nu leuk vinden of niet, in de nabije toekomst zullen mensen vaker van baan wisselen, soms diverse banen tegelijkertijd hebben of deels als zzp’er en deels in loondienst werken”, vertelt ABU directeur Juriën Koops aan het Financieel Dagblad.

Wet werk en zekerheid

In Nederland wordt de flexibilisering van de arbeidsmarkt een steeds belangrijker punt op de politieke agenda. Door de kleine economische groei, zullen de vaste arbeidscontracten ook dit jaar nauwelijks toenemen. Erg lastig voor bedrijven want er is het afgelopen jaar nog al wat veranderd op de arbeidsmarkt met de nieuwe Wet werk en zekerheid. Sinds 1 juli 2015 is het gebruik van tijdelijke contracten verminderd voor werkgevers. Werkgevers kunnen nog maar drie contracten in twee jaar aanbieden. Via BaanBereik is de mogelijkheid tot flexibiliteit nog heel prettig. Zo mogen wij iemand 2,5 jaar uitzenden (vanaf 1 juli 2016 1,5 jaar) en daarna nog vier jaar een contract aanbieden. Door met ons in zee te gaan verkleint de opdrachtgever dus het werkgeversrisico en heeft deze meer tijd om het bedrijf structureel te laten groeien.

BaanBereik is goed op de hoogte van de nieuwe arbeidswet, voor vragen kunt u ons altijd bellen of natuurlijk een afspraak in plannen. Of download hier onze flyer Wet werk en zekerheid voor alle wijzigingen in één overzicht.

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

10 effectieve tips voor het opstellen van een overtuigende motivatie- en sollicitatiebrief

Publicatiedatum 21 september 2023
Het schrijven van een goede motivatie- en sollicitatiebrief is cruciaal bij het vinden van jouw ideale baan. Deze 10 waardevolle tips, aangevuld met inspiratie vanuit je CV, zullen je helpen bij het creëren van een sollicitatie die de aandacht trekt en werkgevers aanspreekt.
Lees meer

Gefeliciteerd met je nieuwe baan, Abubacarr!

Publicatiedatum 21 september 2023
Ontdek het succesverhaal van Abubacarr: van zoektocht naar de ideale baan in de foodsector tot een getekend contract als Allround Monteur bij onze gewaardeerde opdrachtgever. Laat je inspireren en vind ook jouw perfecte carrière match met onze ondersteuning!
Lees meer

Welkom Shalina!

Publicatiedatum 7 september 2023
Wij verwelkomen Shalina bij BaanBereik. Zij volgt de studie Marketing & Communicatie Specialist en komt het marketing team versterken!
Lees meer