Arbeidsmarkt

Een op de drie is straks een flexwerker

Publicatiedatum 6 januari 2016

De arbeidsmarkt verandert, dit blijkt ook weer uit de cijfers die vanmorgen bekend werden. Het aantal flexibele banen in Nederland neemt toe. Op dit moment werkt ongeveer 25 procent op een flexibel arbeidscontract, maar over vijf jaar werkt zeker 30 tot 35 procent van alle Nederlanders flexibel.

Arbeidsmarkt veranderd

Op dit moment zit er een grote groei in flexibiliteit, zo werken er veel mensen als zzp’er, uitzendkracht of payroller. Een interessante ontwikkeling en hier merken wij ook weer aan dat de tijden veranderen en de arbeidsmarkt zich hierin aanpast. “Of we het nu leuk vinden of niet, in de nabije toekomst zullen mensen vaker van baan wisselen, soms diverse banen tegelijkertijd hebben of deels als zzp’er en deels in loondienst werken”, vertelt ABU directeur Juriën Koops aan het Financieel Dagblad.

Wet werk en zekerheid

In Nederland wordt de flexibilisering van de arbeidsmarkt een steeds belangrijker punt op de politieke agenda. Door de kleine economische groei, zullen de vaste arbeidscontracten ook dit jaar nauwelijks toenemen. Erg lastig voor bedrijven want er is het afgelopen jaar nog al wat veranderd op de arbeidsmarkt met de nieuwe Wet werk en zekerheid. Sinds 1 juli 2015 is het gebruik van tijdelijke contracten verminderd voor werkgevers. Werkgevers kunnen nog maar drie contracten in twee jaar aanbieden. Via BaanBereik is de mogelijkheid tot flexibiliteit nog heel prettig. Zo mogen wij iemand 2,5 jaar uitzenden (vanaf 1 juli 2016 1,5 jaar) en daarna nog vier jaar een contract aanbieden. Door met ons in zee te gaan verkleint de opdrachtgever dus het werkgeversrisico en heeft deze meer tijd om het bedrijf structureel te laten groeien.

BaanBereik is goed op de hoogte van de nieuwe arbeidswet, voor vragen kunt u ons altijd bellen of natuurlijk een afspraak in plannen. Of download hier onze flyer Wet werk en zekerheid voor alle wijzigingen in één overzicht.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Nationale Check Je Wachtwoorden Dag

Publicatiedatum 24 november 2022
Heb jij er wel eens van gehoord? Sinds enkele jaren bestaat de check je wachtwoorden dag. Deze dag staat in het teken van jouw wachtwoorden en hoe makkelijk deze zijn te raden.
Lees meer

Week van de Werkstress - Dit kun je doen

Publicatiedatum 18 november 2022
Deze week is het de Week van de Werkstress. Heb jij deze week ook stress ervaren? Je bent lang niet de enige. Stress is namelijk beroepsziekte nummer één. In deze week willen wij benadrukken dat je altijd bij ons terecht kunt als je ergens tegen aan loopt. Werk hoeft niet stressvol te zijn.
Lees meer

Gaan met die Baan(aan)

Publicatiedatum 8 november 2022
Lees meer