Arbeidsmarkt

Gebruik van bank-apps onder zzp’ers

Publicatiedatum 27 augustus 2018

Tegenwoordig maakt bijna 86% van de zzp’ers gebruik van bank-apps. Dit aantal zal de komende tijd blijven groeien. Voorheen waren er onder de zzp’ers verschillende redenen om geen gebruik te maken van een app om de financiën te kunnen regelen. Zo waren er in 2017 1 op de 3 zzp’ers die de bank-apps niet vertrouwden of het nut niet van de app inzagen. Het beeld over het gebruik van een app voor de financiën is tegenwoordig sterk veranderd. Het percentage zzp’ers die apps niet vertrouwden is zelfs gezakt naar 12,7%. Dit bleek uit een onderzoek onder 975 zzp’ers door ZZP Barometer. Verder zien ook steeds meer zzp’ers wel het nut in van de app vergeleken met 2017.

Tikkie is tegenwoordig de populairste bank-app. In 2017 was Tikkie een nog vrij onbekende betaalverzoek-app onder zzp’ers, maar nu heeft al bijna de helft van de zzp’ers de app wel eens gebruikt.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Nationale Check Je Wachtwoorden Dag

Publicatiedatum 24 november 2022
Heb jij er wel eens van gehoord? Sinds enkele jaren bestaat de check je wachtwoorden dag. Deze dag staat in het teken van jouw wachtwoorden en hoe makkelijk deze zijn te raden.
Lees meer

Week van de Werkstress - Dit kun je doen

Publicatiedatum 18 november 2022
Deze week is het de Week van de Werkstress. Heb jij deze week ook stress ervaren? Je bent lang niet de enige. Stress is namelijk beroepsziekte nummer één. In deze week willen wij benadrukken dat je altijd bij ons terecht kunt als je ergens tegen aan loopt. Werk hoeft niet stressvol te zijn.
Lees meer

Gaan met die Baan(aan)

Publicatiedatum 8 november 2022
Lees meer