Arbeidsmarkt

Gebruik van bank-apps onder zzp’ers

Publicatiedatum 27 augustus 2018

Tegenwoordig maakt bijna 86% van de zzp’ers gebruik van bank-apps. Dit aantal zal de komende tijd blijven groeien. Voorheen waren er onder de zzp’ers verschillende redenen om geen gebruik te maken van een app om de financiën te kunnen regelen. Zo waren er in 2017 1 op de 3 zzp’ers die de bank-apps niet vertrouwden of het nut niet van de app inzagen. Het beeld over het gebruik van een app voor de financiën is tegenwoordig sterk veranderd. Het percentage zzp’ers die apps niet vertrouwden is zelfs gezakt naar 12,7%. Dit bleek uit een onderzoek onder 975 zzp’ers door ZZP Barometer. Verder zien ook steeds meer zzp’ers wel het nut in van de app vergeleken met 2017.

Tikkie is tegenwoordig de populairste bank-app. In 2017 was Tikkie een nog vrij onbekende betaalverzoek-app onder zzp’ers, maar nu heeft al bijna de helft van de zzp’ers de app wel eens gebruikt.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

5 tips voor een sollicitatiegesprek

Publicatiedatum 6 maart 2023
Ben jij opzoek naar een nieuwe baan, maar kun je wat hulp gebruiken met solliciteren? Speciaal voor jou hebben wij 5 handige tips verzameld om je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek.
Lees meer

Welkom Nadine Boiten

Publicatiedatum 6 maart 2023
Vandaag mochten wij Nadine Boiten in ons team verwelkomen, Nadine gaat aan de slag als intercedente en marketing medewerkster. Wil jij meer over Nadine weten? Lees dan snel verder!
Lees meer

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen 2023

Publicatiedatum 22 februari 2023
Lees meer