Arbeidsmarkt

Gebruik van bank-apps onder zzp’ers

Publicatiedatum 27 augustus 2018

Tegenwoordig maakt bijna 86% van de zzp’ers gebruik van bank-apps. Dit aantal zal de komende tijd blijven groeien. Voorheen waren er onder de zzp’ers verschillende redenen om geen gebruik te maken van een app om de financiën te kunnen regelen. Zo waren er in 2017 1 op de 3 zzp’ers die de bank-apps niet vertrouwden of het nut niet van de app inzagen. Het beeld over het gebruik van een app voor de financiën is tegenwoordig sterk veranderd. Het percentage zzp’ers die apps niet vertrouwden is zelfs gezakt naar 12,7%. Dit bleek uit een onderzoek onder 975 zzp’ers door ZZP Barometer. Verder zien ook steeds meer zzp’ers wel het nut in van de app vergeleken met 2017.

Tikkie is tegenwoordig de populairste bank-app. In 2017 was Tikkie een nog vrij onbekende betaalverzoek-app onder zzp’ers, maar nu heeft al bijna de helft van de zzp’ers de app wel eens gebruikt.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Bouwvakborrel 2022

Publicatiedatum 28 juni 2022
Vrijdag 8 juli organiseren wij weer onze jaarlijkse Bouwvakborrel.
Lees meer

Luke van der Lee start 5 september

Publicatiedatum 9 juni 2022
Goed nieuws! Luke van der Lee komt vanaf 5 september ons team versterken als Intercedent. Startend met zijn werken-en-leren opleiding is hij vier dagen aan het werk bij BaanBereik en één dag op school.
Lees meer

Trotse partner van het Westfries Ondernemersgala

Publicatiedatum 1 juni 2022
Een avond om niet te vergeten, dat was het Westfries Ondernemersgala 2022.
Lees meer