Goed nieuws voor zzp’ers: KvK stopt met doorverkoop telefoonnummers

Publicatiedatum 9 november 2018

Het handelsregister maakt donderdag bekend dat de Kamer van Koophandel de telefoonnummers van de zzp’ers uit het adressenbestand haalt. De wijziging wordt doorgevoerd in het eerste kwartaal van 2019.

Op dit moment kan er voor 7 euro cent een telefoonnummer van een ondernemer worden opgevraagd. Zelfstandigen klagen al jaren over de manier waarop de KvK omgaat met hun persoonsgegevens en nu wordt er naar hen geluisterd. Uit een enquête onder 1.700 zelfstandigen werd duidelijk dat 78 procent van de zelfstandige ondernemers “zeer frequent” wordt benaderd voor telefonische verkoop. Bijna de helft daarvan ervaart dit als hinderlijk. Zzp’ers zijn verplicht zich in te schrijven in het handelsregister.

Zelfstandige ondernemers die geen werkadres of kantoor hebben, geven vaak hun thuisadres en persoonlijke gegevens op bij de registratie. Deze gegevens worden door de KvK via het online adressenbestand doorverkocht aan bedrijven. Dit zorgt voor veel overlast. De zpp’ers worden voortdurend gebeld door bedrijven die een aanbieding willen doen. Gelukkig komt hier een einde aan en wordt de wijziging in 2019 doorgevoerd en kunnen de gegevens niet meer worden doorverkocht aan bedrijven.

Bron: Peek, 8 november 2018 (NRC) & Pauw, 8 november (RTL Nieuws)

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Het succesverhaal van Eline

Publicatiedatum 23 april 2024
Vorig jaar was Eline op zoek naar een leuke baan in de evenementenwereld en ontdekte zij BaanBereik. Met een scherp oog voor kansen vond ze een verleidelijke vacature. Haar eerste avontuur vond plaats tijdens het festival Live in Hoorn. Benieuwd naar haar hele verhaal? Lees snel verder!
Lees meer

Hoe gaat het nu met Marissa?

Publicatiedatum 17 april 2024
Marissa is begonnen met haar stage bij BaanBereik als Office Assistent. Nu is Marissa alweer een paar maanden aan het werk. Benieuwd hoe het met haar gaat? Lees dan snel verder!
Lees meer

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer