Lager loon 50-plussers?

Publicatiedatum 9 juni 2016

BaanBereik is onder de indruk van de artikelen die wij de laatste dagen voorbij zien komen in het landelijke nieuws. Met name de uitspraak van Alex Mulder en Rob Zandbergen van uitzendorganisatie USG People: "Het hoge salaris vormt voor veel werkgevers een reden om geen ouderen aan te nemen. Ze zijn ook te duur en daarom is het echt geen gekke gedachte om een beetje salaris in te leveren. Zeker als je een groot deel van je hypotheek hebt afgelost en de kinderen al het huis uit zijn. Op die manier kunnen we de werkloosheid onder ouderen aanpakken. In Japan gebeurt dat al, het is daarom tijd dat de politiek hier serieus over nadenkt".

BaanBereik ziet juist kansen en mogelijkheden voor deze doelgroep

De ervaring van BaanBereik leert dat 50-plussers noodzakelijk zijn op de werkvloer. Juist nu de technische opleidingen leegstromen, is de ervaring van deze groep noodzakelijk om hun kennis te delen met de nieuwe generatie. Deze technische vakmensen kunnen de nieuwe generatie begeleiden en de kennis bieden, die geen enkele opleiding ze biedt.

Kennis overdragers

BaanBereik heeft veel 50-plussers aan het werk vooral technische vakmensen. De opdrachtgevers waarmee we samenwerken waarderen deze kennis en ervaring enorm. Ook onder aan de streep zien ze de voordelen, de ervaren medewerkers brengen kennis over en dit scheelt in de kosten voor onder andere opleidingen.

Ook in andere branches zien onze opdrachtgevers juist de voordelen van de kennis overdragers. Er is natuurlijk bereidheid nodig van 50-plussers om te schakelen naar nieuwe branches die soms met anders cao’s werken. BaanBereik ervaart daarbij dat de groep 50-plussers absoluut bereid is om het salaris te bespreken en in de huidige mogelijkheden mee te denken. Individuele begeleiding, heldere eerlijke afspraken en de mogelijkheid tot omscholing maken hierin het verschil.

BaanBereik nodigt werkzoekenden van alle leeftijden uit te solliciteren en langs te komen bij ons op kantoor voor een goed gesprek. Wij gaan samen met hen kijken naar de mogelijkheden bij onze opdrachtgevers in ons brede netwerk.

Altijd de juiste baan binnen bereik!

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer

Opnieuw de NEN 4400-1 certificering behaald!

Publicatiedatum 8 april 2024
Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we opnieuw de NEN 4400-1 certificering hebben behaald! Deze certificering is een belangrijk keurmerk voor ondernemingen in de flexbranche en toont aan dat we voldoen aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, professionaliteit en financiële stabiliteit.
Lees meer

Welkom jongens!

Publicatiedatum 4 april 2024
Welkom jongens! Er zijn niet één, niet twee, maar maar liefst drie nieuwe stagiaires gestart op onze vestiging in Heerhugowaard. We zijn ontzettend blij met jullie en kijken uit naar een leuke en leerzame stageperiode. Benieuwd naar wie ze zijn? Lees snel verder!
Lees meer