Arbeidsmarkt

Lager loon 50-plussers?

Publicatiedatum 9 juni 2016

BaanBereik is onder de indruk van de artikelen die wij de laatste dagen voorbij zien komen in het landelijke nieuws. Met name de uitspraak van Alex Mulder en Rob Zandbergen van uitzendorganisatie USG People: "Het hoge salaris vormt voor veel werkgevers een reden om geen ouderen aan te nemen. Ze zijn ook te duur en daarom is het echt geen gekke gedachte om een beetje salaris in te leveren. Zeker als je een groot deel van je hypotheek hebt afgelost en de kinderen al het huis uit zijn. Op die manier kunnen we de werkloosheid onder ouderen aanpakken. In Japan gebeurt dat al, het is daarom tijd dat de politiek hier serieus over nadenkt".

BaanBereik ziet juist kansen en mogelijkheden voor deze doelgroep

De ervaring van BaanBereik leert dat 50-plussers noodzakelijk zijn op de werkvloer. Juist nu de technische opleidingen leegstromen, is de ervaring van deze groep noodzakelijk om hun kennis te delen met de nieuwe generatie. Deze technische vakmensen kunnen de nieuwe generatie begeleiden en de kennis bieden, die geen enkele opleiding ze biedt.

Kennis overdragers

BaanBereik heeft veel 50-plussers aan het werk vooral technische vakmensen. De opdrachtgevers waarmee we samenwerken waarderen deze kennis en ervaring enorm. Ook onder aan de streep zien ze de voordelen, de ervaren medewerkers brengen kennis over en dit scheelt in de kosten voor onder andere opleidingen.

Ook in andere branches zien onze opdrachtgevers juist de voordelen van de kennis overdragers. Er is natuurlijk bereidheid nodig van 50-plussers om te schakelen naar nieuwe branches die soms met anders cao’s werken. BaanBereik ervaart daarbij dat de groep 50-plussers absoluut bereid is om het salaris te bespreken en in de huidige mogelijkheden mee te denken. Individuele begeleiding, heldere eerlijke afspraken en de mogelijkheid tot omscholing maken hierin het verschil.

BaanBereik nodigt werkzoekenden van alle leeftijden uit te solliciteren en langs te komen bij ons op kantoor voor een goed gesprek. Wij gaan samen met hen kijken naar de mogelijkheden bij onze opdrachtgevers in ons brede netwerk.

Altijd de juiste baan binnen bereik!

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Bouwvakborrel 2022

Publicatiedatum 28 juni 2022
Vrijdag 8 juli organiseren wij weer onze jaarlijkse Bouwvakborrel.
Lees meer

Luke van der Lee start 5 september

Publicatiedatum 9 juni 2022
Goed nieuws! Luke van der Lee komt vanaf 5 september ons team versterken als Intercedent. Startend met zijn werken-en-leren opleiding is hij vier dagen aan het werk bij BaanBereik en één dag op school.
Lees meer

Trotse partner van het Westfries Ondernemersgala

Publicatiedatum 1 juni 2022
Een avond om niet te vergeten, dat was het Westfries Ondernemersgala 2022.
Lees meer