Lager loon 50-plussers?

Publicatiedatum 9 juni 2016

BaanBereik is onder de indruk van de artikelen die wij de laatste dagen voorbij zien komen in het landelijke nieuws. Met name de uitspraak van Alex Mulder en Rob Zandbergen van uitzendorganisatie USG People: "Het hoge salaris vormt voor veel werkgevers een reden om geen ouderen aan te nemen. Ze zijn ook te duur en daarom is het echt geen gekke gedachte om een beetje salaris in te leveren. Zeker als je een groot deel van je hypotheek hebt afgelost en de kinderen al het huis uit zijn. Op die manier kunnen we de werkloosheid onder ouderen aanpakken. In Japan gebeurt dat al, het is daarom tijd dat de politiek hier serieus over nadenkt".

BaanBereik ziet juist kansen en mogelijkheden voor deze doelgroep

De ervaring van BaanBereik leert dat 50-plussers noodzakelijk zijn op de werkvloer. Juist nu de technische opleidingen leegstromen, is de ervaring van deze groep noodzakelijk om hun kennis te delen met de nieuwe generatie. Deze technische vakmensen kunnen de nieuwe generatie begeleiden en de kennis bieden, die geen enkele opleiding ze biedt.

Kennis overdragers

BaanBereik heeft veel 50-plussers aan het werk vooral technische vakmensen. De opdrachtgevers waarmee we samenwerken waarderen deze kennis en ervaring enorm. Ook onder aan de streep zien ze de voordelen, de ervaren medewerkers brengen kennis over en dit scheelt in de kosten voor onder andere opleidingen.

Ook in andere branches zien onze opdrachtgevers juist de voordelen van de kennis overdragers. Er is natuurlijk bereidheid nodig van 50-plussers om te schakelen naar nieuwe branches die soms met anders cao’s werken. BaanBereik ervaart daarbij dat de groep 50-plussers absoluut bereid is om het salaris te bespreken en in de huidige mogelijkheden mee te denken. Individuele begeleiding, heldere eerlijke afspraken en de mogelijkheid tot omscholing maken hierin het verschil.

BaanBereik nodigt werkzoekenden van alle leeftijden uit te solliciteren en langs te komen bij ons op kantoor voor een goed gesprek. Wij gaan samen met hen kijken naar de mogelijkheden bij onze opdrachtgevers in ons brede netwerk.

Altijd de juiste baan binnen bereik!

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Padelliefhebbers opgelet: BaanBereik is hoofdsponsor van Padel Kings Open in Hoorn!

Publicatiedatum 2 mei 2024
Padelliefhebbers, het is tijd om het van de daken te schreeuwen! BaanBereik is verheugd om aan te kondigen dat we de trotse hoofdsponsor zijn van Padel Kings Open, dat plaatsvindt van 27 mei tot en met 2 juni.
Lees meer

Welkom Ramon!

Publicatiedatum 30 april 2024
Welkom Ramon! Ramon, oud collega van Annemiek start 13 mei als interim bij BaanBereik. Hij zal zich voornamelijk richten op de technische kant, met een focus op mbo/hbo en wo functies. Met zijn jarenlange ervaring en expertise is hij een waardevolle aanwinst voor ons team. Wil je meer weten van Ramon? Lees dan snel verder!
Lees meer

Het succesverhaal van Eline

Publicatiedatum 23 april 2024
Vorig jaar was Eline op zoek naar een leuke baan in de evenementenwereld en ontdekte zij BaanBereik. Met een scherp oog voor kansen vond ze een verleidelijke vacature. Haar eerste avontuur vond plaats tijdens het festival Live in Hoorn. Benieuwd naar haar hele verhaal? Lees snel verder!
Lees meer