Met deze 5 carrièretips haal jij het beste uit jezelf!

Publicatiedatum 6 augustus 2019

Met deze 5 carrièretips haal jij het beste uit jezelf!

De maand augustus is inmiddels begonnen en dit betekent dat we alweer ruim over de helft van het jaar zitten. Misschien heb je aan het begin van dit jaar wel een aantal goede voornemens voor jezelf geformuleerd en kom je er op dit moment achter dat deze helaas niet haalbaar zullen zijn. Vergeet daarom snel je goede voornemens (voor zover je die nog kunt herinneren) en stel in plaats daarvan doelen op waar je echt iets aan hebt. Op de werkvloer, bijvoorbeeld. Met deze vijf handige carrièretips kun je er toch voor zorgen dat dit jaar (nog steeds) een succesvol jaar voor je kan worden, vol groei, persoonlijke ontwikkeling en bovenal veel plezier!

1. Schrijf je persoonlijke doelen op 

Een goed begin, is het halve werk. En daarom is het belangrijk om bij jezelf na te gaan, wat je graag wilt bereiken. Hoe ga je ervoor zorgen dat je meer plezier beleeft in je werk? En hoe ga je dit op zo’n kort mogelijke termijn bereiken? Pak eens een groot papieren vel en schrijf eens drie doelen op die je nog voor het einde van het jaar wil bereiken. Bespreek deze doelen ook eens met je partner, familieleden of je collega’s, zodat ook zij eens hun visie kunnen geven over hoe je jouw doelen het beste kunt bereiken. Dit straalt naar je omgeving ook uit dat je serieus aan je eigen ontwikkeling wilt gaan werken.

2. Haal inspiratie uit je netwerk

Het is slim om eens aan je baas, leidinggevenden of collega’s te vragen wat hen het meest heeft geholpen bij het bereiken van hun persoonlijke doelen. Ook zou je onder het genot van een drankje je beste vrienden eens kunnen vragen om goede tips. Voor adviezen, tips of eventueel wat inspiratie kun je trouwens ook terecht op kanalen als LinkedIn, YouTube en Instagram. Deze kanalen bieden tal van mogelijkheden om je netwerk uit te breiden. Daarmee vergroot je niet alleen je online netwerk, maar kom je via via misschien zelfs wel aan je droombaan. Dus: Trek je stoute schoenen aan en leg contact met nieuwe, interessante mensen en haal inspiratie uit je netwerk!

3. Verleg je grenzen en ga de uitdaging aan

Om je verder te ontwikkelingen op werkgebied, is het soms een goed idee om iets volledig nieuws te proberen. Dus: aarzel niet, verleg je grenzen en ga de uitdaging aan! Geef je op voor een leerzame cursus of ga je eens oriënteren op nieuwe werkgevers en banen. Bij BaanBereik is het erg gemakkelijk om aan ons aan te geven hoe jouw ideale droombaan er uit ziet. Wij helpen bij de realisatie van je dromen door onze Droombaan Campagne. Vul de vragenlijst in en laat weten wat jij zoekt in je toekomstige functie. Wij staan altijd voor je klaar om jou te helpen in je zoektocht naar de ideale droombaan. Daarom komen wij graag met je in gesprek om nieuwe inzichten en kansen te bieden.

4. Doe iets voor een ander

Het is belangrijk om zo nu en dan iemand uit je omgeving of uit je zakelijke netwerk een handje te helpen. Zit jij zelf helemaal op je plek bij je huidige baan en werkgever, maar kom je een interessante vacature tegen die toevallig precies past bij je vriend of vriendin? Stuur die vacature dan direct door en laat diegene solliciteren! Je houdt er op die manier een fijn gevoel aan over en je helpt je vriend(in) ook nog eens naar de ideale droombaan. Als je iets voor een ander doet, zul je dit op een moment ook altijd een keer terug ontvangen. Een win-win-situatie dus!

5. Vier je voortgang en successen

Heb je een van je persoonlijke doelen bereikt of heb je een compliment ontvangen van je werkgever? Dan moet dat natuurlijk gevierd worden! Beloon jezelf met iets extra’s en vier dat je een stap dichter bij je uiteindelijke doel bent gekomen. Ook kleinere successen betekenen voortgang, dus twijfel niet en hang de vlag uit!

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer

Opnieuw de NEN 4400-1 certificering behaald!

Publicatiedatum 8 april 2024
Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we opnieuw de NEN 4400-1 certificering hebben behaald! Deze certificering is een belangrijk keurmerk voor ondernemingen in de flexbranche en toont aan dat we voldoen aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, professionaliteit en financiële stabiliteit.
Lees meer

Welkom jongens!

Publicatiedatum 4 april 2024
Welkom jongens! Er zijn niet één, niet twee, maar maar liefst drie nieuwe stagiaires gestart op onze vestiging in Heerhugowaard. We zijn ontzettend blij met jullie en kijken uit naar een leuke en leerzame stageperiode. Benieuwd naar wie ze zijn? Lees snel verder!
Lees meer