Met deze 6 tips kom jij Blue Monday door!

Publicatiedatum 20 januari 2020

Geef kleur aan je leven en kom langs bij het paarse BaanBereik!

Het is weer zover: vandaag is het weer ‘Blue Monday‘, officieel de meest deprimerende dag van het jaar. Tenminste, dat is ooit berekend door een aantal psychologen. Het lukt niet helemaal met jouw goede voornemens, het is buiten koud en nat en je hebt een groot gebrek aan gezelligheid na alle feestdagen. Maar met deze zes tips kom jij Blue Monday wel door!

1.  Lach!

Uit onderzoek is gebleken dat, als je een lach opzet, je vanzelf écht gaat lachen. Zo maak je endorfine aan waardoor jij je vrolijk gaat voelen. Dus trek gekke bekken, lach erom in de spiegel en je kan er weer vrolijk voor gaan!

2. Deel complimentjes uit!

Geef vandaag extra veel complimentjes aan anderen en je zal zien dat je deze ook terug krijgt. Een complimentje krijgen doet het vaak goed voor je humeur. Jij blij en je collega blij: een win-win situatie!

3. Denk aan iets leuks, zoals een vakantie!

Denk na over een vakantie in de zomer. Het is misschien nog ver weg, maar de voorpret kan er al voor zorgen dat jouw humeur een positieve boost krijgt. Bedenk waar je naar toe wilt gaan en ga op zoek naar vakantietips op het internet. Wie weet boek jij wel op de meest deprimerende dag van het jaar en prachtige reis en heb je een heerlijk vooruitzicht voor de zomer!

4. Beweeg!

Ga minimaal een half uurtje sporten vandaag. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar even flink in beweging bent. Ook hierdoor komt er endorfine vrij en voel je je dus automatisch al een stuk prettiger.

5. Find a new job!

Niet blij met je huidige baan en zit je daardoor ook niet lekker in je vel? Vul dan eens onze Droombaan Vragenlijst in en vind de baan die jij verdient!

6. Negeer vooral Blue Monday!

Het feit dat één onderzoeker zegt dat jij je vandaag niet lekker moet voelen, wil zeker niet zeggen dat jij dat daadwerkelijk ook moet doen. Neem daarom Blue Monday vooral met een korreltje zout en wees gewoon de leuke persoon die jij ook op de dinsdag bent!

Vraag een kennismakingsgesprek aan op een van onze vestigingen door het onderstaande formulier in te vullen. Het is natuurlijk ook mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met onze vestigingen:

0229 745 010 (Zwaag)

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

10 onmisbare tips voor een succesvolle sollicitatie

Publicatiedatum 30 november 2023
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het sollicitatieproces overweldigend zijn. Het is echter essentieel om goed voorbereid te zijn om de beste kans op succes te hebben. Hier zijn 10 waardevolle tips die je kunnen helpen bij het solliciteren naar je droombaan.
Lees meer

Welkom Sam!

Publicatiedatum 28 november 2023
Wij verwelkomen Sam voor zijn werkoriëntatiestage bij BaanBereik, ben jij benieuwd wie Sam is? Lees dan snel verder!
Lees meer

Verschillende arbeidsvormen bij BaanBereik

Publicatiedatum 22 november 2023
Verken de diversiteit aan arbeidsmogelijkheden, uitzendwerk, detachering, werving & selectie en interimwerk bij BaanBereik. Ontdek hoe wij streven naar duurzame werkrelaties en loopbaanontwikkeling in de regio van Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Enkhuizen en omstreken.
Lees meer