‘Mooie vacatures bewijzen dat de markt weer aantrekt’

Publicatiedatum 23 juli 2020

Team Office reflecteert op de periode na de intelligente lockdown

‘Mooie vacatures bewijzen dat de markt weer aantrekt’

Maandag 16 maart 2020 is een dag die niemand ooit zal vergeten. Op die dag werden bedrijven in Nederland voor het voldongen feit gesteld van de intelligente lockdown. Ook voor het team van BaanBereik is deze datum onlosmakelijk verbonden aan het moment waarop we in de storm die het coronavirus losmaakte, de zeilen faliekant moesten bijzetten.

We hebben alles op alles gezet om een koers te bepalen om op een juiste en veilige wijze met de crisis om te gaan, ook richting onze medewerkers, flexmedewerkers en klanten. Hun gezondheid en welbevinden zijn hierbij de belangrijkste factoren. Hoewel het in zakelijk opzicht aanvankelijk leek of we voor een kolossale uitdaging stonden, is gebleken dat er voor ons geen zee te hoog is. Desiree Romar, Heidi Smal en Lysann van Gijtenbeek van Team Office, reflecteren op de afgelopen periode én blikken vooruit.

Schril contrast

‘Half maart barstte er een hele heftige periode los. Er was paniek bij bedrijven die tijdelijk moesten sluiten. Bij een groot aantal organisaties was er niemand meer op kantoor en daardoor waren hun medewerkers slecht of zelfs helemaal niet te bereiken. Ook heerste er grote onrust bij de uitzendkrachten van BaanBereik. Bij veel van de mensen leefde de vraag: hoe gaat dit nu verder? Voordat de coronacrisis losbarstte, waren er veel vacatures. Na 16 maart werden de meesten tijdelijk op stop gezet of zelfs helemaal uitgesteld. Opdrachtgevers werden – heel begrijpelijk – ontzettend voorzichtig. Die combinatie leverde een schril contrast op met de periode daarvoor’, vertelt Desiree.

Ommezwaai

‘Hoe ik de coronatijd heb ervaren? In eerste instantie was het enorm wennen aan de ommezwaai die we moesten maken. Voor mij is het een van de mooiste aspecten van mijn vak om iets voor werkzoekenden te kunnen betekenen. Hen aan een droombaan te helpen. We hadden ontzettend mooie vacatures lopen, maar daar kwam een abrupt einde aan. Ik dacht: daar gaan al mijn tijd en energie’, vertelt Lysann. ‘Maar hoe vreemd het misschien ook klinkt, had die tijd ook positieve kanten. Zo heb ik met klanten en kandidaten mooie en bijzondere gesprekken gehad. Ondanks de chaos die er was, bleef iedereen toch heel nuchter. Met het gezamenlijke motto: we gaan het met z’n allen doen. Daarbij komt dat de meeste kandidaten met wie ik veel contact heb, niet ziek zijn geweest. Dat heeft mij persoonlijk veel rust gegeven.’

Interactie

Om de richtlijnen van het RIVM na te leven, besloten we in maart om met een minimale bezetting op onze vestigingen te werken. De meeste van onze medewerkers werkten thuis door. Zo ook Heidi. ‘Omdat alles in zeer korte tijd snel was geregeld, konden we vanaf dag één thuis werken. Hoewel dat een vreemde gewaarwording was, bracht dat ook een soort van kalmte. Het bellen met opdrachtgevers en kandidaten kan prima vanaf een thuiskantoor. Maar in de periode dat ik thuis werkte, miste ik wel de interactie. Het is in ons vak prettig om met je collega’s te kunnen schakelen, want het is werk dat je bij voorkeur met een team hoort te doen. Je kunt onderling nu eenmaal veel meer bespreken als je samen op kantoor bent’, zegt ze bevlogen. ‘Ik heb vanuit huis veel werk kunnen verzetten, maar toch ben ik geen thuiswerker. Mijn blijdschap was dan ook enorm toen we begin mei weer mondjesmaat naar de vestigingen mochten. Het voelt goed om vanaf daar samen de schouders eronder te zetten.’  

Gekwalificeerde kandidaten

Hoe gaat het nu bij BaanBereik? Desiree: ‘Een voordeel van de afgelopen periode is dat kandidaten en werkzoekenden de tijd hebben gehad om na te denken. Zit ik bij mijn huidige baan nog wel goed op mijn plek? Vind ik mijn reistijden niet te belastend worden? Moet ik misschien eens om mij heen gaan kijken? Dat heeft ons veel inschrijvingen van kandidaten in mooie functies, met goede competenties opgeleverd. We hebben een enorm bestand van gekwalificeerde kandidaten, in de functies van onder meer: commercieel techneut, financieel manager en marketingmanager. Dus op het moment dat we van een bedrijf een vacature krijgen, kunnen we die ook perfect invullen. We merken heel concreet dat het vertrouwen van opdrachtgevers weer groeit. Want er komen steeds meer mooie vacatures binnen.’

Nieuwe markten

Heidi: ‘Ander positief nieuws blijkt uit de interessante nieuwe markten die we hebben aangeboord. We hebben de afgelopen periode namelijk regelmatig mogen bemiddelen binnen de zorg en het gemeentelijk domein. Hoe we in deze – voor BaanBereik nieuwe branches – succesvol te werk kunnen gaan? Ook hier spreekt onze persoonlijke werkwijze. Het is een kwestie van nauw contact onderhouden met de klant, om een goede indruk te krijgen. Op die manier verkrijgen we het juiste inzicht welke kandidaten het beste bij de organisatie passen.’ Desiree, Lysann en Heidi kijken dan ook positief naar de toekomst. ‘Zelfs nu de vakantieperiode eraan komt, wordt het steeds drukker. De markt trekt weer aan. Wie bijvoorbeeld een office assistent nodig heeft voor de vakantieperiode, vindt die bij BaanBereik. In die behoefte kunnen we voorzien en het is fijn dat we de aanvragen daarvoor daadwerkelijk krijgen. We verwachten dan ook dat er in september een enorm drukke periode losbarst. Want om de economie draaiende te houden, zijn gepassioneerde vakmensen nodig.’

 

 

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Nationale Secretaresse Dag

Publicatiedatum 18 april 2024
Vandaag zetten wij Tessa in het zonnetje op Nationale Secretaresse dag! Tessa is niet alleen gestart met commerciële taken, maar ondersteunt ook ons commerciële team met zowel administratieve als secretariële taken. Daarom willen we jou graag in het zonnetje zetten en je bedanken voor je inzet! Benieuwd naar Tessa haar verhaal? Lees snel verder!
Lees meer

Hoe gaat het nu met Marissa?

Publicatiedatum 17 april 2024
Marissa is begonnen met haar stage bij BaanBereik als Office Assistent. Nu is Marissa alweer een paar maanden aan het werk. Benieuwd hoe het met haar gaat? Lees dan snel verder!
Lees meer

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer