Arbeidsmarkt

Tekort aan technische vakmensen

Publicatiedatum 28 juni 2018

Tegenwoordig gaat het goed op de arbeidsmarkt. Amsterdam is nog altijd de banenmotor van Noord-Holland. Vooral in de bouw, dienstverlening, industrie, horeca en handel. In 2016 was er toch een tekort aan ICT’ers. Het tekort aan vakmensen uit de technische branche was in 2017 nog groter. Volgens TechniekRaad Noord-Holland gaat dit om ruim 1400 vakmensen per jaar.  Er zit een stijgende lijn in mensen die weer aan het werk zijn, er blijven alleen mensen zoals jongeren en 45-plussers die moeilijk aan een baan komen. Om jongeren een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden in de techniek, zorgt de provincie voor voorlichtingen op scholen en andere initiatieven. (28 juni 2018, Noord-Hollands Dagblad)

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

De meest inspirerende ondernemers van NHN in 2022

Publicatiedatum 14 september 2022
Voor de NHN Business Awards gaan we voor 9e jaar op zoek naar inspirerende ondernemers in Noord-Holland boven het NoordZeekanaal. Op donderdag 27 oktober vindt de spannende finale plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo.
Lees meer

Maak kennis met onze nieuwe toppers

Publicatiedatum 12 september 2022
Afgelopen week zijn er vier nieuwe krachten gestart bij Team BaanBereik. Graag stellen we hen in het kort voor.
Lees meer

Even voorstellen: Alyssa Kloes

Publicatiedatum 7 september 2022
Ik ben Alyssa Kloes en ben 18 jaartjes jong. Afgelopen maandag ben ik gestart als stagiaire intercedent op de afdeling office bij BaanBereik.
Lees meer