Arbeidsmarkt

Tekort aan technische vakmensen

Publicatiedatum 28 juni 2018

Tegenwoordig gaat het goed op de arbeidsmarkt. Amsterdam is nog altijd de banenmotor van Noord-Holland. Vooral in de bouw, dienstverlening, industrie, horeca en handel. In 2016 was er toch een tekort aan ICT’ers. Het tekort aan vakmensen uit de technische branche was in 2017 nog groter. Volgens TechniekRaad Noord-Holland gaat dit om ruim 1400 vakmensen per jaar.  Er zit een stijgende lijn in mensen die weer aan het werk zijn, er blijven alleen mensen zoals jongeren en 45-plussers die moeilijk aan een baan komen. Om jongeren een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden in de techniek, zorgt de provincie voor voorlichtingen op scholen en andere initiatieven. (28 juni 2018, Noord-Hollands Dagblad)

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview: Tijd voor iets anders

Publicatiedatum 24 januari 2023
Na 16 jaar werkzaam bij haar oude werkgever vond Mandy het tijd voor een nieuwe uitdaging en die heeft Mandy zeker gevonden.
Lees meer

BaanBereik aanwezig bij dé nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noord-Holland Noord; Hallo2023!

Publicatiedatum 3 januari 2023
BaanBereik aanwezig bij dé nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noord-Holland Noord; Hallo2023! Zien wij u a.s. maandag ook in het AFAS Stadion in Alkmaar? Doe mee met onze winactie en maak kans op een gratis werving- & selectietraject! Graag tot dan, bij dé nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noord-Holland Noord; Hallo2023!
Lees meer

Nieuwe kansen voor 2023

Publicatiedatum 29 december 2022
De kerstdagen zijn weer voorbij. Voor velen van ons betekent dit een paar dagen vakantie en opmaken voor een spetterend oud & nieuw. Een goed moment om tot bezinning te komen en na te denken over jouw eigen ambitie. Wat wil jij bereiken in 2023?
Lees meer