Arbeidsmarkt

Tekort aan technische vakmensen

Publicatiedatum 28 juni 2018

Tegenwoordig gaat het goed op de arbeidsmarkt. Amsterdam is nog altijd de banenmotor van Noord-Holland. Vooral in de bouw, dienstverlening, industrie, horeca en handel. In 2016 was er toch een tekort aan ICT’ers. Het tekort aan vakmensen uit de technische branche was in 2017 nog groter. Volgens TechniekRaad Noord-Holland gaat dit om ruim 1400 vakmensen per jaar.  Er zit een stijgende lijn in mensen die weer aan het werk zijn, er blijven alleen mensen zoals jongeren en 45-plussers die moeilijk aan een baan komen. Om jongeren een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden in de techniek, zorgt de provincie voor voorlichtingen op scholen en andere initiatieven. (28 juni 2018, Noord-Hollands Dagblad)

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

10 effectieve tips voor het opstellen van een overtuigende motivatie- en sollicitatiebrief

Publicatiedatum 21 september 2023
Het schrijven van een goede motivatie- en sollicitatiebrief is cruciaal bij het vinden van jouw ideale baan. Deze 10 waardevolle tips, aangevuld met inspiratie vanuit je CV, zullen je helpen bij het creëren van een sollicitatie die de aandacht trekt en werkgevers aanspreekt.
Lees meer

Gefeliciteerd met je nieuwe baan, Abubacarr!

Publicatiedatum 21 september 2023
Ontdek het succesverhaal van Abubacarr: van zoektocht naar de ideale baan in de foodsector tot een getekend contract als Allround Monteur bij onze gewaardeerde opdrachtgever. Laat je inspireren en vind ook jouw perfecte carrière match met onze ondersteuning!
Lees meer

Welkom Shalina!

Publicatiedatum 7 september 2023
Wij verwelkomen Shalina bij BaanBereik. Zij volgt de studie Marketing & Communicatie Specialist en komt het marketing team versterken!
Lees meer