Volg je hart. Vind werk dat voldoening schenkt.

Publicatiedatum 20 oktober 2020

Een enquête onder gepensioneerden gepubliceerd in het Noord-Hollands Dagblad leverde boeiende adviezen op die BaanBereik kan beamen: volg je hart, zoek uit wat je fijn vindt, wat bij je talenten past. Werk doen waar je blij van wordt hou je langer vol.

Gepensioneerde leden van het onderzoekspanel Regioplein deden mee aan de enquête en gaven een aantal mooie adviezen aan jongeren onderaan de carrièreladder:

  • Ga op zoek naar je talenten, je passie en kwaliteiten. Maak je school af en blijf je ontwikkelen. Wees niet bang voor veranderingen, die brengen je veel.
  • Zie werk als een levensvervulling en niet als een financiële noodzaak.
  • Blijf niet hangen in een beroep dat geen voldoening schenkt. Probeer eens wat uit.

Een groot deel van de ondervraagde gepensioneerden kijkt tevreden terug naar hun werkzame leven, wat zij voor een belangrijk deel zelf in de hand hebben gehad. Een ruime meerderheid heeft aanvullende opleiding gevolgd. Dit is nodig om bij de arbeidsmarkt te blijven passen en aantrekkelijk te blijven. Daarnaast wordt een overstap naar een ander beroep als leerzaam ervaren.

De huidige arbeidsmarkt is ten opzichte van vroeger een stuk minder overzichtelijk. Aan de ene kant komen er dagelijks nieuwe banen bij, aan de andere kant wordt verwacht dat een aanzienlijk deel van de huidige banen wordt vervangen door nieuwe technologie. Hierdoor zullen in de toekomst veel minder gepensioneerden aangeven dat zij hetgeen zijn geworden waar zij vroeger van droomden. Constant bijleren is de nieuwe norm.

Een ander verschil ten opzichte van vroeger is dat veel meer mensen als zelfstandig ondernemer werken of dit combineren met werk in loondienst. Mensen kiezen voor de vrijheid die zij ervaren wanneer ze zelfstandig ondernemer worden.

Ook wordt carrièreverloop steeds minder aan toeval overgelaten. Mensen gaan voor eigen geluk en switchen van baan als het niet meer bevalt. Een alternatief is om je meer te focussen op de leukste aspecten van je baan.

Ook bij BaanBereik weten we hoe belangrijk het is om plezier in je werk te hebben. Wil jij een overstap maken of twijfel je of je op de juiste plek zit? Ga met ons in gesprek zodat je jouw hart kunt volgen en je werk vind wat echt bij je past.

Bron: Noord-Hollands Dagblad (21-10-2020)

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Lex Boekweit van Unit Catering

Publicatiedatum 1 maart 2024
Ongeveer 15 jaar geleden kwam Lex voor het eerst in aanraking met BaanBereik, en nu, anderhalf decennium later, bloeit de samenwerking nog steeds waardevol en succesvol. Lex licht toe: "Voor ons intensieve project in Keukenhof hebben we de juiste mensen nodig, en BaanBereik heeft die precies voor ons weten te vinden." Nieuwsgierig naar het volledige interview? Lees snel verder!
Lees meer

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen– BaanBereik

Publicatiedatum 28 februari 2024
Hoewel onze deuren altijd openstaan, benadrukken we dit extra tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen in de week van 18 tot 22 maart. Dit is een open bedrijvenweek om inwoners kennis te laten maken met Westfriese ondernemingen. Want persoonlijk contact werkt altijd nog het beste! Meld je aan en kom bij ons binnen.
Lees meer

Interview met Mark Vijn, producent van de musical 'Je, Anne'

Publicatiedatum 23 februari 2024
Wat een eer! Dit jaar maakt Mark Vijn van MarkVijn Theaterproducties voor het eerst deel uit van het bestuur van het WestFries Ondernemersgala. Als producent voegt hij met zijn creativiteit een prachtige dimensie toe. Maandag gaat de voorstelling 'Je, Anne' in première, en dat gaat kippenvelmomenten opleveren. Benieuwd naar zijn verhaal over de musical en zijn succes? Lees dan snel verder!
Lees meer