Week van de Werkstress (1)

Publicatiedatum 18 november 2022

Deze week is het de Week van de Werkstress. Heb jij deze week ook stress ervaren? Je bent lang niet de enige. Stress is namelijk beroepsziekte nummer één. In deze week willen wij benadrukken dat je altijd bij ons terecht kunt als je ergens tegen aan loopt. Werk hoeft niet stressvol te zijn.

De Week van de Werkstress (14 tot en met 18 november 2022) wordt georganiseerd vanuit OVAL. Door het hoge personeelstekort, hoog ziekteverzuim en het feit dat steeds meer jongeren stress op werk ervaren, is een goede balans tussen energie en stress steeds belangrijker. Door een goede mentale gezondheid wordt minder stress ervaren, maar door fysiek ook gezond te zijn krijgt de stress minder grip. Vandaar dat dit jaar zowel het mentale welbevinden als het fysieke welzijn onder de aandacht wordt gebracht.

Wat is stress eigenlijk?

Stress wordt door iedereen anders ervaren. Bij acute stress ervaar je een kort moment van stress. Er is spanning in je lichaam, bijvoorbeeld wanneer de deadline nadert op je werk. Bij chronische stress heb je langdurig te maken met stress. Dit kan zijn als je een langere tijd te veel werkdruk ervaart, je werk niet (meer) leuk vindt of als je gepest wordt op je werk. Je krijgt te maken met klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, piekeren, concentratieproblemen en trillen.  

Wat kun je doen?

Als je teveel stress ervaart kun je het allereerst bespreken met je leidinggevende. Hij of zij kan meedenken in oplossingen om de stress te verminderen zodat er weer een goede balans is. Daarnaast zijn er allerlei manieren om beter voor jezelf te zorgen, zoals gezond eten en drinken, zorgen voor voldoende nachtrust en regelmatig te bewegen. Op kantoor zelf kun je ook stress verminderen door:

  • Overzicht te creëren;
  • Voldoende pauze te nemen;
  • Regelmatig te bewegen;
  • Minder afleiding te hebben;
  • Prioriteiten te stellen;
  • Nee te zeggen als je overloopt. 

Maar ook al volg je bovenstaande tips, het kan ook zijn dat je gewoon bent uitgekeken op je baan.

Wil je iets anders? Wij bieden graag een helpende hand bij het vinden een nieuwe baan. Ook als je ergens anders tegen aan loopt, kun je dat natuurlijk met ons bespreken. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0229 745 010 of per e-mail via info@baanbereik.nl

Werk dat je leuk vindt, daar draait het om bij BaanBereik.

Bekijk hier onze vacatures.  

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Jari's succesverhaal: Van werken op de Zomerborrel naar Magazijnmedewerker met BaanBereik

Publicatiedatum 27 juli 2024
Van werken op de BaanBereik Zomerborrel tot een vakantiebaan als Magazijnmedewerker bij Bercomex... Lees in de blog het succesverhaal van Jari.
Lees meer

Michelle en Freek vieren hun jubilea bij BaanBereik!

Publicatiedatum 24 juli 2024
Bij BaanBereik vieren we twee bijzondere mijlpalen: Michelle is 5 jaar in dienst en Freek zelfs al 10 jaar! In ons nieuwste blog delen ze hun ervaringen en vertellen ze wat hun tijd bij BaanBereik zo speciaal maakt. Lees verder om meer te weten te komen over hun persoonlijke verhalen.
Lees meer

Bijverdienen in de zomervakantie: Ontdek de mogelijkheden bij BaanBereik

Publicatiedatum 23 juli 2024
De zomervakantie is het ideale moment om een leuke bijbaan te vinden. Of je nu extra geld wilt verdienen, nieuwe vaardigheden wilt leren, of gewoon actief wilt blijven, vakantiewerk biedt talloze voordelen. Lees verder om te ontdekken welke vakantiebanen BaanBereik voor jou in petto heeft en hoe wij je kunnen helpen de perfecte bijverdienste deze zomer te vinden.
Lees meer