Welkom in West-Friesland

Publicatiedatum 3 april 2024

Geschiedenis van West-Friesland

West-Friesland heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Ooit een belangrijk handelsgebied, bloeide de regio op dankzij de handel over de Zuiderzee. Steden zoals Hoorn, Enkhuizen en Medemblik waren prominente handelscentra en hebben nog steeds prachtig bewaard gebleven historische gebouwen die getuigen van dit rijke verleden.

In de Gouden Eeuw speelde West-Friesland een belangrijke rol in de VOC-handel en de Nederlandse scheepvaart. Vandaag de dag zijn er nog steeds tal van historische bezienswaardigheden te vinden, zoals oude havens, molens en musea, die een glimp bieden van het verleden van de regio.

Activiteiten in West-Friesland

West-Friesland biedt een scala aan activiteiten voor zowel inwoners als bezoekers. Voor liefhebbers van de buitenlucht zijn er uitgestrekte fiets- en wandelpaden die langs pittoreske dorpen, groene weilanden en langs de kust lopen. Het verkennen van de historische steden per fiets of te voet is een geweldige manier om de charme van de regio te ervaren.

Voor watersportliefhebbers is West-Friesland een paradijs. Met tal van meren, kanalen en de uitgestrekte kustlijn van het IJsselmeer, biedt de regio volop mogelijkheden om te zeilen, kanoën, windsurfen en vissen.

Cultuurliefhebbers zullen genieten van de vele musea, galeries en culturele evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Van traditionele ambachten tot hedendaagse kunst, er is voor elk wat wils.

Evenementen en festivals

Naast een overvloed aan dagelijkse activiteiten, organiseert West-Friesland een scala aan jaarlijkse evenementen en festivals die bezoekers van alle leeftijden en interesses aanspreken.

Een van de meest populaire zomerfestivals is Outdoor Stereo, een elektronisch muziekfestival dat jaarlijks plaatsvindt in Hoorn. Met top-dj's, live-acts en een bruisende sfeer trekt dit festival duizenden feestgangers uit het hele land.

Voor liefhebbers van Nederlandstalige muziek is 'Hoorn zingt Hollands' een niet te missen evenement. Dit jaarlijkse festival in Hoorn brengt lokale artiesten en bekende Nederlandstalige zangers samen voor een avond vol meezingers en gezelligheid.

Werkgelegenheid in West-Friesland

Naast zijn culturele en recreatieve mogelijkheden biedt West-Friesland ook kansen op werk en ondernemerschap. De regio herbergt een breed scala aan industrieën, waaronder de agrarische sector, de maritieme industrie, de toeristische sector en de dienstverlenende sector.

Met steden als Hoorn, Enkhuizen, Alkmaar en Heerhugowaard die gunstig gelegen zijn ten opzichte van Amsterdam en andere grote steden in de regio, is West-Friesland een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven en professionals.

Kortom, West-Friesland is een regio die bruist van geschiedenis, cultuur en activiteit, met voor elk wat wils. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van historische bezienswaardigheden, het genieten van buitenactiviteiten of het deelnemen aan levendige festivals, er valt altijd iets nieuws te ontdekken in deze prachtige regio aan de rand van Nederland. Als je op zoek bent naar werk binnen dit werkgebied, nodigen we je ook uit om een kijkje te nemen naar onze vacatures. Met een bloeiende economie en diverse industrieën biedt West-Friesland tal van mogelijkheden voor werk en ondernemerschap.

Welkom in West-Friesland

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Nationale Secretaresse Dag

Publicatiedatum 18 april 2024
Vandaag zetten wij Tessa in het zonnetje op Nationale Secretaresse dag! Tessa is niet alleen gestart met commerciële taken, maar ondersteunt ook ons commerciële team met zowel administratieve als secretariële taken. Daarom willen we jou graag in het zonnetje zetten en je bedanken voor je inzet! Benieuwd naar Tessa haar verhaal? Lees snel verder!
Lees meer

Hoe gaat het nu met Marissa?

Publicatiedatum 17 april 2024
Marissa is begonnen met haar stage bij BaanBereik als Office Assistent. Nu is Marissa alweer een paar maanden aan het werk. Benieuwd hoe het met haar gaat? Lees dan snel verder!
Lees meer

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer