Westfriese Zaken – De bedrijfsovername opent voor ons nieuwe deuren

Publicatiedatum 21 juli 2016

Naast het stuk in NH Zaken werd het interview ook geplaatst in de Westfries Zaken van juli. Hebben jullie het interview al gelezen?

Mona Roorda en Annemiek van Leeuwen legden met het eigenzinnige BaanBereik DNA het fundament voor een uitzendorganisatie die bekend staat als waardevolle full service partner in de regio West-Friesland met techniek en office als specialismen. Onlangs werden zij de officiële eigenaren van het bedrijf. ‘Deze mijlpaal opent voor ons vele nieuwe deuren. Als ondernemer én als mens!’ 

Wie Mona Roorda en Annemiek van Leeuwen ooit ontmoette zal ongetwijfeld beamen dat beide dames enthousiaste, bevlogen en innemende persoonlijkheden zijn. Wanneer wij hun vestiging in Heerhugowaard bezoeken, verwelkomen zij ons met precies dit elan. Nadat we het in een van hun met de karakteristieke BaanBereik signatuur ingerichte spreekkamers gemakkelijk hebben gemaakt, beginnen de geestelijk moeders achter de uitzendorganisatie op energieke wijze te vertellen. Een verhaal dat begint bij waar het allemaal begon. ‘In 2010 werd het eerste bescheiden fundament van onze organisatie gelegd. Op zijn zachts gezegd staat het beeld van toen in schril contrast met onze uitstraling anno nu. Wij startten destijds in een hok van vijf bij vijf meter, zonder naam en zonder systeem. Wat we wel hadden, was veertig jaar gezamenlijke ervaring binnen de uitzendbranche en nog belangrijker: een droom en een drive! Na brainstromsessies met talloze papiertjes aan de wand werd de naam BaanBereik geboren. Al snel betrokken wij onze locatie in Zwaag en mochten wij op steeds grotere schaal alles voor zowel werkgevers als werkzoekenden uit de kast halen.’ Tegenwoordig staat BaanBereik bekend als waardevolle full service partner in de regio West-Friesland met techniek en office als specialismen. Wegens het succes werd in oktober 2014 een tweede vestiging in Heerhugowaard geopend.

Creatieve mogelijkheden

Als oprichters van de eigenzinnige uitzendorganisatie waren Mona en Annemiek gevoelsmatig altijd al de eigenaren van BaanBereik. Zij bepaalden gezamenlijk de uitgesproken koers die het DNA van de onderneming vormt. Mona: ‘Bij het verzorgen van werving en selectie is het onze ambitie om altijd de juiste kwalitatieve kandidaten paraat te hebben. Tevens bieden wij creatieve mogelijkheden voor flexibele arbeid en nemen wij de ondernemer desgewenst HR-diensten uit handen. Om dit waar te maken, kiezen wij voor kwaliteit. Bijvoorbeeld in het contact met de opdrachtgever en de werkzoekende. Voor een zo goed mogelijke match nemen wij namelijk de tijd om beiden goed te leren kennen. Bovendien worden onze bedrijfsprocessen ondersteund door een kwalitatief hoogwaardig automatiseringssysteem. Dit stelt ons in staat een optimale dienstverlening te bieden aan onze opdrachtgevers, werkzoekenden en natuurlijk onze medewerkers.’ In maart kochten de ladies de aandelen van hun investeerder over. Sindsdien zijn zij officieel de eigenaren van BaanBereik. Hoewel de inkt van de handtekeningen onder het convenant inmiddels is gedroogd, ligt het traject dat ruim een half jaar duurde nog vers in het geheugen.

Onontbeerlijke support en advies

Deze absolute mijlpaal werd namelijk niet zonder slag of stoot bereikt. Annemiek: ‘Als ondernemer maak je zelden tot nooit een bedrijfsovername mee. De stappen die je in een dergelijk proces moet zetten, leiden je niet bepaald over gebaande paden.’ Mona en Annemiek prezen zich dan ook gelukkig met de adviseur die hen van het begin tot het eind in het proces heeft begeleid. Een sterke vrouw die de stoere tantes achter BaanBereik perfect aanvulde. ‘Els van der Werf is overname specialist van De Hooge Waerder Corporate Finance en voorzag ons tijdens iedere fase van onontbeerlijke support en advies. Veel zaken waren voor ons immers volledig nieuw. Een bedrijfsovername gaat stap voor stap. Maar soms krijg je bij het zetten van een bepaalde stap een paar klappen te voorduren. Door het overnametraject voor ons begrijpelijk te maken, werd het voor ons inzichtelijk dat dergelijke zaken niet exceptioneel zijn. Bovendien hielp Els ons steeds te focussen op het uiteindelijke doel en gaf ons met haar flexibele houding, heldere communicatie en goede bereikbaarheid veel vertrouwen. Met al onze vragen konden we dag en nacht bij haar terecht. Els was daarmee onze rots in de branding. Tot de laatste minuut bij de notaris aan toe. Echt uniek!’

Gepassioneerde specialist

Els van der Werf studeerde fiscaal recht en verdiende binnen de bancaire wereld met diverse functies ruimschoots haar sporen. Tegenwoordig is het haar passie om de ondernemende mens met haar expertise te ontzorgen en te ondersteunen tijdens de aan- of verkoop van bedrijven. ‘Naast financiële, juridische en fiscale zaken spelen bij bedrijfsovername emoties een grote rol. Mijn werk focust zich dan ook op zowel het analytisch zakelijke als het menselijke niveau. Oplossingen zijn er honderd in een doosje. Het is echter de kunst om de juiste eruit te halen.’ Ook Els ondervond aan den lijve de enorme dosis doorzettingsvermogen waarover Mona en Annemiek gezamenlijk beschikken. ‘Het feit dat zij de stap volledig durfden te zetten en een groot risico durfden te nemen, vind ik heel bijzonder! De dames zijn geweldig in staat geweest om de zakelijke kant en de emotionele aspecten van elkaar te scheiden. Ondertussen hebben zij de business naar behoren gerund. Echt klasse! Tevens waardeer ik bij beide dames hun lach, humor en relativeringsvermogen. Dat proef je in de hele organisatie en daaruit blijkt eens te meer dat de meiden op en top ondernemer zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij er nu een nóg mooier bedrijf van kunnen maken!’

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer

Opnieuw de NEN 4400-1 certificering behaald!

Publicatiedatum 8 april 2024
Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we opnieuw de NEN 4400-1 certificering hebben behaald! Deze certificering is een belangrijk keurmerk voor ondernemingen in de flexbranche en toont aan dat we voldoen aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, professionaliteit en financiële stabiliteit.
Lees meer

Welkom jongens!

Publicatiedatum 4 april 2024
Welkom jongens! Er zijn niet één, niet twee, maar maar liefst drie nieuwe stagiaires gestart op onze vestiging in Heerhugowaard. We zijn ontzettend blij met jullie en kijken uit naar een leuke en leerzame stageperiode. Benieuwd naar wie ze zijn? Lees snel verder!
Lees meer