Interview met Mark Vijn, producent van de musical 'Je, Anne'

Publicatiedatum 23 februari 2024

Mag ik vragen wie je bent en wat je doet?

Mijn naam is Mark Vijn, en ik ben de oprichter van MarkVijn Theaterproducties, een theaterproductiebedrijf dat bekend staat om het creëren en produceren van diverse theatervoorstellingen voor de Nederlandse en Belgische markt. Voornamelijk musicals, oftewel muziektheatervoorstellingen, en dit doe ik al sinds 17 maart 1994, dus al ruim 30 jaar. Gedurende deze periode heb ik meer dan 30 musicals geproduceerd.

Mijn taak als producent is ervoor te zorgen dat de productie daadwerkelijk tot stand komt. Ik stel een productieteam samen, cast acteurs, voeg muzikanten en technici toe, en betrek ontwerpers. Al deze teamleden werken met elkaar samen en uiteindelijk ontstaat er dus een voorstelling.

Op dit moment zitten we midden in het productieproces van de musical over Anne Frank, wat het bijzonder maakt. De duidelijke intentie achter deze voorstelling is om het verhaal van Anne Frank als symbool te laten dienen voor een belangrijk stuk geschiedenis dat niet vergeten mag worden of in de vergetelheid mag raken.

Wat deze voorstelling extra bijzonder maakt, is dat we het verhaal van Anne Frank vertellen gedurende de periode dat ze ondergedoken zat in het achterhuis. In deze tijd schreef ze haar dagboek. Deze voorstelling blijft volledige trouw aan de feiten; we hebben het dagboek als uitgangspunt genomen en vertellen het verhaal op basis daarvan, tot aan het moment dat zij worden ontdekt.

We houden 6 try-outs op verschillende plekken en op zondag bereiden we ons voor op de première van maandag. Aanstaande maandag is de landelijke première, en daarna reizen we door het hele land voor voorstellingen in 50 verschillende theaters, tot en met mei. Op 12 april 2024 zijn we te zien in de schouwburg in Hoorn.

Hoe ben je in het bestuur van het WestFries Ondernemersgala terecht gekomen?

Dit jaar maak ik voor het eerst deel uit van het bestuur van het WestFries Ondernemersgala. Samen met Rob van der Molen ben ik nieuw in het bestuur. We zijn erbij gevraagd door Mona. Mona ken ik uit mijn privésfeer; we hebben gezamenlijke vrienden, en onze vaders zijn ook kennissen van elkaar. Ons is gevraagd om wat nieuwe impulsen te geven; ik houd me bezig met theatervoorstellingen en Rob organiseert grote evenementen zoals Outdoor Stereo en Hoorn zingt Hollands. Daarom wordt onze creatieve input gewaardeerd binnen het bestuur. Bovendien woon ik in Hoorn, dus om betrokken te zijn bij een groot evenement in West-Friesland maakt het extra leuk.

Wat heeft jou doen besluiten hierop ja te zeggen?

Wat ik altijd leuk vind, is dat je ergens bij betrokken wordt en er dus gebruik wordt gemaakt van waar jij goed in bent. Als je kijkt naar BaanBereik, zoeken jullie altijd naar kandidaten voor een organisatie en daarbij wordt ook gekeken naar competenties. Dus, als je de juiste mensen met de juiste competenties op de juiste plek zet, hen erbij betrekt en ze een bepaalde mate van zelfstandigheid geeft om te doen waar ze goed in zijn, behaal je gewoon de beste resultaten. Dat geldt bij BaanBereik en nu ook met het gala. Als je wordt gevraagd om deel te nemen aan het bestuur omdat ze jouw creatieve geest en wellicht ook organisatietalent nodig hebben, dan denk ik: "Nou, dan word je dus gewaardeerd," en dat vind ik fijn en leuk. Mijn antwoord is dan volmondig ja.

Wil je 2 gratis kaarten winnen voor de show 'Je, Anne' op 12 april 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn? Doe dan mee met onze winactie op social media!

Interview met Mark Vijn, producent van de musical 'Je, Anne'

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Nationale Secretaresse Dag

Publicatiedatum 18 april 2024
Vandaag zetten wij Tessa in het zonnetje op Nationale Secretaresse dag! Tessa is niet alleen gestart met commerciële taken, maar ondersteunt ook ons commerciële team met zowel administratieve als secretariële taken. Daarom willen we jou graag in het zonnetje zetten en je bedanken voor je inzet! Benieuwd naar Tessa haar verhaal? Lees snel verder!
Lees meer

Hoe gaat het nu met Marissa?

Publicatiedatum 17 april 2024
Marissa is begonnen met haar stage bij BaanBereik als Office Assistent. Nu is Marissa alweer een paar maanden aan het werk. Benieuwd hoe het met haar gaat? Lees dan snel verder!
Lees meer

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer