Kennis delen over Video Marketing – Marketing Meetup

Publicatiedatum 19 maart 2019

Benadering per platform

Met 32 aanwezigen begon Koen van der Donk zijn presentatie. Hij trapte af met de vraag: Wat is Video Marketing nou eigenlijk? ‘‘Video marketing is het gebruik van video’s in marketing communicatie van een bedrijf of organisatie.’’ Het klinkt misschien heel simpel, maar zo simpel is het niet. Er gaat bij iedere video een heel traject aan vooraf. Binnen de Video Marketing is Platform Approach een belangrijke trend: Voor ieder platform is een andere benadering nodig. Het is belangrijk dat hier goed over nagedacht wordt. Want de video is niet bedoeld om via elk platform te zenden. Ieder platform heeft zijn eigen audience, functies en specialiteiten. Trending is ook dat er steeds meer video’s worden gekeken via de mobiele telefoon en dat micro video’s (hele korte video’s) steeds populairder worden.

Niet starten met logo

Leerzaam om te horen dat er ontzettend handige tools zijn om je video naar jouw huisstijl van je organisatie te maken. Jouw huisstijlkleuren verwerken in de video, zoals de ‘play’ knop of jouw logo te verwerken gedurende de hele video. Ook is het belangrijk om een Call to Action te verwerken aan het einde van de video. Dit kan bijvoorbeeld zijn om een brochure te downloaden of je ergens voor aan te melden. Een andere belangrijke tip: Begin je video nooit met het logo van je bedrijf. Veel kijkers haken bij deze eerste seconde al af. Deze ‘kijkersloyaliteit’ moet je juist zien vast te houden. Koen vertelde dat er uit meerdere onderzoeken is gebleken dat video communicatie effectiever maakt. Alle Marketeers waren hier mee eens. Bewegend beeld is dé manier om de aandacht te trekken. Dit geldt voor zowel de communicatie in B2B als naar in B2C.

Bedenk vooraf de strategie en het plan

‘‘Succes is niet gegarandeerd wanneer je een video maakt, vertelt Koen.’’ Maar wat zorgt dan wel voor succes? Een goede strategie, publicatieplan en uiteindelijk een goede video. Koen vertelde per stap uit waarom het zo belangrijk is om een duidelijk plan te hebben voordat je de video gaat maken. Na de presentatie van Koen werd de zaal verdeeld in groepjes om een opdracht uit te werken. De opdracht was een plan bedenken voor een Marketing Meetup video. Deze middag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Graag willen wij Koen van der Donk van harte bedanken voor de leerzame middag. Daarnaast willen wij de organisatoren Marloes Oost, Tanja Schouten, Carolien Wagenaar en Bart Degeling hartelijk bedanken.

De volgende Marketing Meetup is op donderdag 27 juni vanaf 16.00 uur bij de Blokkerk in Blokker. Het onderwerp wordt later bekend gemaakt. Wilt u niks missen van de Marketing Meetup? Volg ons op LinkedIn: Marketing Meetup NH.

Wilt u 27 juni ook aanwezig zijn? Aanmelden kan bij Marloes Oost: marloes.oost@seedvalley.nl

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer

Opnieuw de NEN 4400-1 certificering behaald!

Publicatiedatum 8 april 2024
Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we opnieuw de NEN 4400-1 certificering hebben behaald! Deze certificering is een belangrijk keurmerk voor ondernemingen in de flexbranche en toont aan dat we voldoen aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, professionaliteit en financiële stabiliteit.
Lees meer

Welkom jongens!

Publicatiedatum 4 april 2024
Welkom jongens! Er zijn niet één, niet twee, maar maar liefst drie nieuwe stagiaires gestart op onze vestiging in Heerhugowaard. We zijn ontzettend blij met jullie en kijken uit naar een leuke en leerzame stageperiode. Benieuwd naar wie ze zijn? Lees snel verder!
Lees meer