Klanten

Alkmaar winnaar MKB-vriendelijkste gemeente in provincie Noord-Holland

Publicatiedatum 19 maart 2019

MKB-Nederland reikt eens in de twee jaar de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente uit. Ondernemers spreken zich in dit grootschalige onderzoek uit over het lokale ondernemersklimaat. Deze prijs dient als stimulans voor de gemeenten om zich meer in te spannen voor het midden- en kleinbedrijf en moet een beter ondernemersklimaat dichterbij brengen.

Alkmaar is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van Noord-Holland. Burgemeester Piet Bruinooge en Wethouder Pieter Dijkman (Economische Zaken) ontvingen afgelopen week de prijs uit handen van regiodirecteur Dirk de Bie van MKB-Nederland.
De gemeente Alkmaar is daarmee weer terug, bovenaan de ranglijst. In 2013 werd de gemeente nog tweede. Twee jaar geleden eindigde ze in de middenmoot en ging Beverwijk er met de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente in Noord-Holland vandoor. Er valt te concluderen dat het in de provincie Noord-Holland niet gemakkelijk is om de koppositie te behouden, want ook de gemeente Beverwijk is weggezakt uit de top van de ranglijst. De tweede plek gaat deze editie naar Diemen en de derde plek wordt vervuld door Hoorn.

Alkmaar op de goede weg

De ondernemers in Noord-Holland zijn goed te spreken over de dienstverlening, deskundigheid en betrouwbaarheid van Alkmaar. Ook de inspanningen bij de transitie naar duurzame en groene energie hebben resultaat. Wethouder Pieter Dijkman vertelt: “Wij zijn dus op de goede weg, maar blijven actief werken aan het verbeteren van onze dienstverlening aan MKB-ondernemers”.

Op alle bevraagde aspecten van dienstverlening krijgt Alkmaar een ruime voldoende van ondernemers. De gemeente is digitaal en telefonisch goed bereikbaar, de dienstverlening is snel genoeg, betrouwbaar en deskundig en er is voldoende begrip voor de ondernemers.

In de race voor landelijk succes

Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. Het is dus nog mogelijk dat de gemeente Alkmaar niet alleen in de provincie successen boekt, maar ook landelijk koploper wordt.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Bouwvakborrel 2022

Publicatiedatum 28 juni 2022
Vrijdag 8 juli organiseren wij weer onze jaarlijkse Bouwvakborrel.
Lees meer

Luke van der Lee start 5 september

Publicatiedatum 9 juni 2022
Goed nieuws! Luke van der Lee komt vanaf 5 september ons team versterken als Intercedent. Startend met zijn werken-en-leren opleiding is hij vier dagen aan het werk bij BaanBereik en één dag op school.
Lees meer

Trotse partner van het Westfries Ondernemersgala

Publicatiedatum 1 juni 2022
Een avond om niet te vergeten, dat was het Westfries Ondernemersgala 2022.
Lees meer