Klanten

Alkmaar winnaar MKB-vriendelijkste gemeente in provincie Noord-Holland

Publicatiedatum 19 maart 2019

MKB-Nederland reikt eens in de twee jaar de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente uit. Ondernemers spreken zich in dit grootschalige onderzoek uit over het lokale ondernemersklimaat. Deze prijs dient als stimulans voor de gemeenten om zich meer in te spannen voor het midden- en kleinbedrijf en moet een beter ondernemersklimaat dichterbij brengen.

Alkmaar is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van Noord-Holland. Burgemeester Piet Bruinooge en Wethouder Pieter Dijkman (Economische Zaken) ontvingen afgelopen week de prijs uit handen van regiodirecteur Dirk de Bie van MKB-Nederland.
De gemeente Alkmaar is daarmee weer terug, bovenaan de ranglijst. In 2013 werd de gemeente nog tweede. Twee jaar geleden eindigde ze in de middenmoot en ging Beverwijk er met de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente in Noord-Holland vandoor. Er valt te concluderen dat het in de provincie Noord-Holland niet gemakkelijk is om de koppositie te behouden, want ook de gemeente Beverwijk is weggezakt uit de top van de ranglijst. De tweede plek gaat deze editie naar Diemen en de derde plek wordt vervuld door Hoorn.

Alkmaar op de goede weg

De ondernemers in Noord-Holland zijn goed te spreken over de dienstverlening, deskundigheid en betrouwbaarheid van Alkmaar. Ook de inspanningen bij de transitie naar duurzame en groene energie hebben resultaat. Wethouder Pieter Dijkman vertelt: “Wij zijn dus op de goede weg, maar blijven actief werken aan het verbeteren van onze dienstverlening aan MKB-ondernemers”.

Op alle bevraagde aspecten van dienstverlening krijgt Alkmaar een ruime voldoende van ondernemers. De gemeente is digitaal en telefonisch goed bereikbaar, de dienstverlening is snel genoeg, betrouwbaar en deskundig en er is voldoende begrip voor de ondernemers.

In de race voor landelijk succes

Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. Het is dus nog mogelijk dat de gemeente Alkmaar niet alleen in de provincie successen boekt, maar ook landelijk koploper wordt.

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

10 effectieve tips voor het opstellen van een overtuigende motivatie- en sollicitatiebrief

Publicatiedatum 21 september 2023
Het schrijven van een goede motivatie- en sollicitatiebrief is cruciaal bij het vinden van jouw ideale baan. Deze 10 waardevolle tips, aangevuld met inspiratie vanuit je CV, zullen je helpen bij het creëren van een sollicitatie die de aandacht trekt en werkgevers aanspreekt.
Lees meer

Gefeliciteerd met je nieuwe baan, Abubacarr!

Publicatiedatum 21 september 2023
Ontdek het succesverhaal van Abubacarr: van zoektocht naar de ideale baan in de foodsector tot een getekend contract als Allround Monteur bij onze gewaardeerde opdrachtgever. Laat je inspireren en vind ook jouw perfecte carrière match met onze ondersteuning!
Lees meer

Welkom Shalina!

Publicatiedatum 7 september 2023
Wij verwelkomen Shalina bij BaanBereik. Zij volgt de studie Marketing & Communicatie Specialist en komt het marketing team versterken!
Lees meer