Alkmaar winnaar MKB-vriendelijkste gemeente in provincie Noord-Holland

Publicatiedatum 19 maart 2019

MKB-Nederland reikt eens in de twee jaar de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente uit. Ondernemers spreken zich in dit grootschalige onderzoek uit over het lokale ondernemersklimaat. Deze prijs dient als stimulans voor de gemeenten om zich meer in te spannen voor het midden- en kleinbedrijf en moet een beter ondernemersklimaat dichterbij brengen.

Alkmaar is volgens ondernemers de MKB-Vriendelijkste gemeente van Noord-Holland. Burgemeester Piet Bruinooge en Wethouder Pieter Dijkman (Economische Zaken) ontvingen afgelopen week de prijs uit handen van regiodirecteur Dirk de Bie van MKB-Nederland.
De gemeente Alkmaar is daarmee weer terug, bovenaan de ranglijst. In 2013 werd de gemeente nog tweede. Twee jaar geleden eindigde ze in de middenmoot en ging Beverwijk er met de prijs voor de MKB-Vriendelijkste gemeente in Noord-Holland vandoor. Er valt te concluderen dat het in de provincie Noord-Holland niet gemakkelijk is om de koppositie te behouden, want ook de gemeente Beverwijk is weggezakt uit de top van de ranglijst. De tweede plek gaat deze editie naar Diemen en de derde plek wordt vervuld door Hoorn.

Alkmaar op de goede weg

De ondernemers in Noord-Holland zijn goed te spreken over de dienstverlening, deskundigheid en betrouwbaarheid van Alkmaar. Ook de inspanningen bij de transitie naar duurzame en groene energie hebben resultaat. Wethouder Pieter Dijkman vertelt: “Wij zijn dus op de goede weg, maar blijven actief werken aan het verbeteren van onze dienstverlening aan MKB-ondernemers”.

Op alle bevraagde aspecten van dienstverlening krijgt Alkmaar een ruime voldoende van ondernemers. De gemeente is digitaal en telefonisch goed bereikbaar, de dienstverlening is snel genoeg, betrouwbaar en deskundig en er is voldoende begrip voor de ondernemers.

In de race voor landelijk succes

Op 26 maart maakt MKB-Nederland bekend welke gemeente zich de komende twee jaar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland mag noemen. Het is dus nog mogelijk dat de gemeente Alkmaar niet alleen in de provincie successen boekt, maar ook landelijk koploper wordt.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer

Opnieuw de NEN 4400-1 certificering behaald!

Publicatiedatum 8 april 2024
Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we opnieuw de NEN 4400-1 certificering hebben behaald! Deze certificering is een belangrijk keurmerk voor ondernemingen in de flexbranche en toont aan dat we voldoen aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, professionaliteit en financiële stabiliteit.
Lees meer

Welkom jongens!

Publicatiedatum 4 april 2024
Welkom jongens! Er zijn niet één, niet twee, maar maar liefst drie nieuwe stagiaires gestart op onze vestiging in Heerhugowaard. We zijn ontzettend blij met jullie en kijken uit naar een leuke en leerzame stageperiode. Benieuwd naar wie ze zijn? Lees snel verder!
Lees meer