Het Wereldcollege

Publicatiedatum 24 januari 2017

Wij stellen jullie graag voor aan onze nieuwe huurders bij BaanBereik Heerhugowaard: Het Wereldcollege. Tijd voor een introductie met de dames achter dit mooie initiatief. Angelique Broersen en Claudine Laan leiden Het Wereldcollege. Angelique heeft veel ervaring als inburgeringsdocent en lesgeven is haar passie. Haar droom was om een eigen school te beginnen en samen met Claudine is ze dit dan ook gewoon gaan doen. Claudine heeft veel ervaring als P&O adviseur. De ideale combi om een school te beginnen voor inburgeringscurssen.

Het Wereldcollege

Inburgeren kan op diverse manieren. Via een inburgeringsexamen, maar ook met het Staatsexamen Nederlands als 2e taal (NT2). Bij Het Wereldcollege kunnen inburgeraars voor beide examens een cursus volgen. Voor beide niveaus geldt dat je drie dagdelen per week les hebt op de locatie BaanBereik Heerhugowaard.

Cursisten

Bij veel taalinstituten kun je na aanmelding meteen starten in een groep. Dat lijkt fijn. Echter, er zijn nadelen: onrust en onduidelijkheid. Als er iedere paar weken nieuwe cursisten instromen en anderen uitstromen, dan komen er te veel verschillende niveaus in een groep. Dat leidt ertoe dat de docent weinig tijd heeft om instructie te geven aan de verschillende niveaugroepjes. Het geeft een onrustig gevoel als er steeds wisselingen in de groep zijn.

Daarom doet Het Wereldcollege het anders. Wij vinden het belangrijk om jou goed te leren kennen en we vinden het belangrijk dat de cursisten elkaar goed leren kennen. We hechten waarde aan rust in de groep. Daarom zijn er per jaar drie momenten waarop cursisten kunnen starten op Het Wereldcollege: januari, april en september.

 

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Jari's succesverhaal: Van werken op de Zomerborrel naar Magazijnmedewerker met BaanBereik

Publicatiedatum 27 juli 2024
Van werken op de BaanBereik Zomerborrel tot een vakantiebaan als Magazijnmedewerker bij Bercomex... Lees in de blog het succesverhaal van Jari.
Lees meer

Michelle en Freek vieren hun jubilea bij BaanBereik!

Publicatiedatum 24 juli 2024
Bij BaanBereik vieren we twee bijzondere mijlpalen: Michelle is 5 jaar in dienst en Freek zelfs al 10 jaar! In ons nieuwste blog delen ze hun ervaringen en vertellen ze wat hun tijd bij BaanBereik zo speciaal maakt. Lees verder om meer te weten te komen over hun persoonlijke verhalen.
Lees meer

Bijverdienen in de zomervakantie: Ontdek de mogelijkheden bij BaanBereik

Publicatiedatum 23 juli 2024
De zomervakantie is het ideale moment om een leuke bijbaan te vinden. Of je nu extra geld wilt verdienen, nieuwe vaardigheden wilt leren, of gewoon actief wilt blijven, vakantiewerk biedt talloze voordelen. Lees verder om te ontdekken welke vakantiebanen BaanBereik voor jou in petto heeft en hoe wij je kunnen helpen de perfecte bijverdienste deze zomer te vinden.
Lees meer