Klant aan het woord – Schouten Handwerken uit Hoorn

Publicatiedatum 15 maart 2016

Als je bekend bent in Hoorn, dan ken je Schouten Handwerken. Dit familiebedrijf bestaat dit jaar alweer 55 jaar en de winkel is inmiddels niet meer weg te denken van het Grote Noord, maar ook wereldwijd is deze winkel bekend. Want naast de winkel in Hoorn wordt de webshop www.schoutenhandwerken.nl ook vanuit de hele wereld bezocht. “95% van mijn klanten zijn Nederlands, maar laatst heb ik een bestelling verzonden naar Zimbabwe en ik heb een vaste klant uit Wenen”, vertelt Wilbert Schouten, inmiddels al 22 jaar werkzaam in de winkel. “BaanBereik staat altijd meteen klaar voor me, dit vind ik belangrijk. Altijd bereikbaar en een heldere communicatie”.

Familiebedrijf

“Voor ons is het belangrijk dat onze winkel wordt gezien als dé snoepwinkel voor al je brei- en naaigarens. Daarnaast verkopen en repareren wij naaimachines”. Dat repareren wordt nog gedaan door de vader van Wilbert. “Mijn ouders zijn beide nog in de winkel te vinden, mijn moeder regelt veel bestellingen en mijn vader repareert naaimachines voor een heel mooie prijs”. Nog steeds een echt familiebedrijf dus.

Breien en naaien suf?

Helemaal niet, de laatste jaren is het heel hip. “Er komen steeds meer jonge meiden de winkel binnen lopen”, vertelt Wilbert. “Het leuke van deze hobby is dat iedereen zijn eigen mode kan maken”. Daarnaast zorgt Wilbert er wel voor dat ze bij blijven met de laatste ontwikkelingen online, met een webshop, een blog en zeer actieve social Schouten Handwerkenmedia kanalen. Ook zijn ze in bepaalde garens het enige verkooppunt in Nederland. “Ik zorg altijd dat ik de laatste trends volg en vaak nieuwe merken uitprobeer. Daarnaast is voor ons service naar onze klanten ontzettend belangrijk en hier besteden we ook veel aandacht aan”. De klanten van de winkel denken ook graag mee, zo kwam er laatst een klant binnen die een leuke oplossing had om je breibol in te bewaren. In De Makerij van Leekerweide worden leuke dingen gemaakt en een van die dingen werkt uitstekend als breibol houder. Wilbert heeft geregeld dat deze ook bij hem in de winkel te koop zijn voor een leuke prijs. Het bedrijf zorgt er dus voor dat ze altijd in beweging zijn en inspelen op de wensen van de klant.

Jubileum

Dit jaar is het een jaar van jubileums. De winkel bestaat 55 jaar, zijn ouders zijn 50 jaar getrouwd en de blog bestaat dit jaar 10 jaar.  Dit wordt natuurlijk ook gevierd met verschillende leuke acties. Wil jij op de hoogte blijven van de acties? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via de website van Schouten Handwerken.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer

Opnieuw de NEN 4400-1 certificering behaald!

Publicatiedatum 8 april 2024
Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we opnieuw de NEN 4400-1 certificering hebben behaald! Deze certificering is een belangrijk keurmerk voor ondernemingen in de flexbranche en toont aan dat we voldoen aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, professionaliteit en financiële stabiliteit.
Lees meer

Welkom jongens!

Publicatiedatum 4 april 2024
Welkom jongens! Er zijn niet één, niet twee, maar maar liefst drie nieuwe stagiaires gestart op onze vestiging in Heerhugowaard. We zijn ontzettend blij met jullie en kijken uit naar een leuke en leerzame stageperiode. Benieuwd naar wie ze zijn? Lees snel verder!
Lees meer