5 tips voor een gezonde werk-privébalans

Publicatiedatum 16 januari 2024

Een essentieel inzicht voor een gezonde werk-privébalans is dat het niet draait om extra vrije tijd. Als thuis even hectisch is als op kantoor, levert dat weinig op. Het hoofddoel is stress op het werk verminderen, wat resulteert in minder zorgen, betere slaap, een gezondere levensstijl en uiteindelijk meer levensgeluk. Hierdoor kunnen ook kantoordoelen worden behaald.

Hier zijn vijf waardevolle tips om dit evenwicht te bereiken en te behouden:

1. Duidelijke werkuren, duidelijke pauzes

Stel duidelijke werkuren in en houd je eraan. Dit helpt niet alleen om productief te blijven, maar het maakt ook ruimte voor welverdiende pauzes. Gebruik deze momenten om op te laden en fris terug te komen.

2. Zet technologie slim in

Laat technologie een aanvulling zijn op je leven, niet de beheerser ervan. Plan momenten om je e-mail en werktelefoon uit te schakelen, vooral buiten werktijd. Het bevordert niet alleen de balans, maar ook de focus wanneer je aan het werk bent.

3. Duidelijke communicatie met collega's

Communiceer helder met je collega's over je beschikbaarheid en grenzen. Dit schept begrip en helpt bij het creëren van een ondersteunende werkomgeving waarin iedereen gedijt.

4. Investeren in ontspanning

Neem de tijd voor ontspanning en hobby's. Of het nu gaat om sport, lezen of tijd doorbrengen met dierbaren, het opnemen van ontspanning in je routine draagt bij aan een gezonde werk-privé balans.

5. Houd zelf de controle

Jij hebt de regie over jouw eigen leven. Als je je (steeds meer) zorgen maakt over de balans tussen werk en privé, wacht dan niet af tot het beter (of slechter) wordt. Neem zelf de leiding, erken de uitdagingen en ga actief op zoek naar oplossingen.

Door deze tips toe te passen, kun je de balans tussen werk en privé verbeteren en een gezonde, duurzame levensstijl ontwikkelen. 

5 tips voor een gezonde werk-privébalans

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Lex Boekweit van Unit Catering

Publicatiedatum 1 maart 2024
Ongeveer 15 jaar geleden kwam Lex voor het eerst in aanraking met BaanBereik, en nu, anderhalf decennium later, bloeit de samenwerking nog steeds waardevol en succesvol. Lex licht toe: "Voor ons intensieve project in Keukenhof hebben we de juiste mensen nodig, en BaanBereik heeft die precies voor ons weten te vinden." Nieuwsgierig naar het volledige interview? Lees snel verder!
Lees meer

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen– BaanBereik

Publicatiedatum 28 februari 2024
Hoewel onze deuren altijd openstaan, benadrukken we dit extra tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen in de week van 18 tot 22 maart. Dit is een open bedrijvenweek om inwoners kennis te laten maken met Westfriese ondernemingen. Want persoonlijk contact werkt altijd nog het beste! Meld je aan en kom bij ons binnen.
Lees meer

Interview met Mark Vijn, producent van de musical 'Je, Anne'

Publicatiedatum 23 februari 2024
Wat een eer! Dit jaar maakt Mark Vijn van MarkVijn Theaterproducties voor het eerst deel uit van het bestuur van het WestFries Ondernemersgala. Als producent voegt hij met zijn creativiteit een prachtige dimensie toe. Maandag gaat de voorstelling 'Je, Anne' in première, en dat gaat kippenvelmomenten opleveren. Benieuwd naar zijn verhaal over de musical en zijn succes? Lees dan snel verder!
Lees meer