5 tips voor een gezonde werk-privébalans

Publicatiedatum 16 januari 2024

Een essentieel inzicht voor een gezonde werk-privébalans is dat het niet draait om extra vrije tijd. Als thuis even hectisch is als op kantoor, levert dat weinig op. Het hoofddoel is stress op het werk verminderen, wat resulteert in minder zorgen, betere slaap, een gezondere levensstijl en uiteindelijk meer levensgeluk. Hierdoor kunnen ook kantoordoelen worden behaald.

Hier zijn vijf waardevolle tips om dit evenwicht te bereiken en te behouden:

1. Duidelijke werkuren, duidelijke pauzes

Stel duidelijke werkuren in en houd je eraan. Dit helpt niet alleen om productief te blijven, maar het maakt ook ruimte voor welverdiende pauzes. Gebruik deze momenten om op te laden en fris terug te komen.

2. Zet technologie slim in

Laat technologie een aanvulling zijn op je leven, niet de beheerser ervan. Plan momenten om je e-mail en werktelefoon uit te schakelen, vooral buiten werktijd. Het bevordert niet alleen de balans, maar ook de focus wanneer je aan het werk bent.

3. Duidelijke communicatie met collega's

Communiceer helder met je collega's over je beschikbaarheid en grenzen. Dit schept begrip en helpt bij het creëren van een ondersteunende werkomgeving waarin iedereen gedijt.

4. Investeren in ontspanning

Neem de tijd voor ontspanning en hobby's. Of het nu gaat om sport, lezen of tijd doorbrengen met dierbaren, het opnemen van ontspanning in je routine draagt bij aan een gezonde werk-privé balans.

5. Houd zelf de controle

Jij hebt de regie over jouw eigen leven. Als je je (steeds meer) zorgen maakt over de balans tussen werk en privé, wacht dan niet af tot het beter (of slechter) wordt. Neem zelf de leiding, erken de uitdagingen en ga actief op zoek naar oplossingen.

Door deze tips toe te passen, kun je de balans tussen werk en privé verbeteren en een gezonde, duurzame levensstijl ontwikkelen. 

5 tips voor een gezonde werk-privébalans

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

BaanBereik Zomerborrel 2024

Publicatiedatum 17 juni 2024
Wij nodigen jullie uit om samen de warme dagen in te luiden. Kom je ook naar de BaanBereik Zomerborrel op vrijdag 5 juli vanaf 16.00?
Lees meer

Wij zijn er klaar voor: Het Westfries Ondernemersgala

Publicatiedatum 22 mei 2024
Het Westfries Ondernemersgala 2024, op dinsdag 28 mei 2024 in Schouwburg Het Park, wordt een bijzondere avond. Als partner van het Westfries Ondernemersgala hebben wij een interessant artikel mogen schrijven over onze visie op innovatie en vernieuwing in de glossy van het gala. Benieuwd naar ons artikel? Lees dan snel verder!
Lees meer

Welkom Mayra!

Publicatiedatum 21 mei 2024
Welkom Mayra! Mayra start op 24 juni als marketing- en communicatiemedewerker bij BaanBereik. We zijn ontzettend blij dat je ons team komt versterken! Wil je meer weten over Mayra? Lees dan snel verder!
Lees meer