5 tips voor een gezonde werk-privébalans

Publicatiedatum 16 januari 2024

Een essentieel inzicht voor een gezonde werk-privébalans is dat het niet draait om extra vrije tijd. Als thuis even hectisch is als op kantoor, levert dat weinig op. Het hoofddoel is stress op het werk verminderen, wat resulteert in minder zorgen, betere slaap, een gezondere levensstijl en uiteindelijk meer levensgeluk. Hierdoor kunnen ook kantoordoelen worden behaald.

Hier zijn vijf waardevolle tips om dit evenwicht te bereiken en te behouden:

1. Duidelijke werkuren, duidelijke pauzes

Stel duidelijke werkuren in en houd je eraan. Dit helpt niet alleen om productief te blijven, maar het maakt ook ruimte voor welverdiende pauzes. Gebruik deze momenten om op te laden en fris terug te komen.

2. Zet technologie slim in

Laat technologie een aanvulling zijn op je leven, niet de beheerser ervan. Plan momenten om je e-mail en werktelefoon uit te schakelen, vooral buiten werktijd. Het bevordert niet alleen de balans, maar ook de focus wanneer je aan het werk bent.

3. Duidelijke communicatie met collega's

Communiceer helder met je collega's over je beschikbaarheid en grenzen. Dit schept begrip en helpt bij het creëren van een ondersteunende werkomgeving waarin iedereen gedijt.

4. Investeren in ontspanning

Neem de tijd voor ontspanning en hobby's. Of het nu gaat om sport, lezen of tijd doorbrengen met dierbaren, het opnemen van ontspanning in je routine draagt bij aan een gezonde werk-privé balans.

5. Houd zelf de controle

Jij hebt de regie over jouw eigen leven. Als je je (steeds meer) zorgen maakt over de balans tussen werk en privé, wacht dan niet af tot het beter (of slechter) wordt. Neem zelf de leiding, erken de uitdagingen en ga actief op zoek naar oplossingen.

Door deze tips toe te passen, kun je de balans tussen werk en privé verbeteren en een gezonde, duurzame levensstijl ontwikkelen. 

5 tips voor een gezonde werk-privébalans

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Twisk Outdoor op vrijdag 26 juli

Publicatiedatum 7 mei 2024
Twisk Outdoor, het dorpsfeest waar je bij moet zijn, reserveer daarom vrijdag 26 juli in je agenda! Van 19:00 tot 01:30 wordt op de heilige grond van Twisk een onvergetelijke avond vol muziek geboren, haal je dansschoenen uit het vet en zorg dat je erbij ben!
Lees meer

Padelliefhebbers opgelet: BaanBereik is hoofdsponsor van Padel Kings Open in Hoorn!

Publicatiedatum 2 mei 2024
Padelliefhebbers, het is tijd om het van de daken te schreeuwen! BaanBereik is verheugd om aan te kondigen dat we de trotse hoofdsponsor zijn van Padel Kings Open, dat plaatsvindt van 27 mei tot en met 2 juni.
Lees meer

Welkom Ramon!

Publicatiedatum 30 april 2024
Welkom Ramon! Ramon, oud collega van Annemiek start 13 mei als interim bij BaanBereik. Hij zal zich voornamelijk richten op de technische kant, met een focus op mbo/hbo en wo functies. Met zijn jarenlange ervaring en expertise is hij een waardevolle aanwinst voor ons team. Wil je meer weten van Ramon? Lees dan snel verder!
Lees meer