Werken in de zorg – Kay de Wilde

Publicatiedatum 23 maart 2020

In deze unieke en vooral bijzondere tijd is zorg een van de belangrijkste beroepen. Dag in dag uit staan zij voor mensen klaar. Eén van onze medewerkers, Kay de Wilde, vertelt hoe zijn werk is aangepast na het coronavirus.

Werken in de zorg

Kay, 22 jaar, werkt op het moment vier jaar in de zorg. Hij is sinds een half jaar werkzaam bij De Rode Luifel in Hoorn. Hier is hij begeleider in de gehandicaptenzorg. Kay geeft aan dat er 40 tot 50 cliënten bij hem op de dagbesteding zitten. Hier doen zij activiteiten als; wandelen, fietsen, knutselen, spelletjes en snoezelactiviteiten. Door de vele mensen is het altijd gezellig. Sinds afgelopen week is dit aangepast. Door het virus is de dagbesteding afgelast en geeft Kay 5 dagen in de week één op één begeleiding aan een cliënt. Ze doen nog steeds veel activiteiten, maar met nodige maatregelen. Zo geeft Kay aan dat dit een zwakke doelgroep is en hij daarom heel vaak zijn handen wast en alles goed schoonmaakt voor en na het gebruik. Activiteiten als; fietsen, filmpjes kijken, met de race auto spelen en op de IPad spelletjes spelen doen ze nog steeds, maar met een gepaste afstand. Kay geeft aan dat er ook onvermijdelijk momenten zijn waarbij contact nodig is. Helaas is dit in de gehandicaptenzorg niet te voorkomen.

Een tip die Kay meegeeft is alles goed schoonmaken. Veel mensen onthouden dat je je handen moet wassen, maar vergeten gebruiksvoorwerpen, zoals een Ipad, schoon te maken. Hierdoor verklein je ook de kans op besmetting.

Wil jij graag helpen?

Door het virus komt de zorg handen tekort. Wil jij graag extra helpen? Wij hebben verschillende functies openstaan voor zowel ervaren als onervaren personen. Neem telefonisch of online contact met ons op.

T. Vestiging Heerhugowaard 072 303 1111

T. Vestiging Zwaag 0229 745 010

E. info@baanbereik.nl

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Jari's succesverhaal: Van werken op de Zomerborrel naar Magazijnmedewerker met BaanBereik

Publicatiedatum 27 juli 2024
Van werken op de BaanBereik Zomerborrel tot een vakantiebaan als Magazijnmedewerker bij Bercomex... Lees in de blog het succesverhaal van Jari.
Lees meer

Michelle en Freek vieren hun jubilea bij BaanBereik!

Publicatiedatum 24 juli 2024
Bij BaanBereik vieren we twee bijzondere mijlpalen: Michelle is 5 jaar in dienst en Freek zelfs al 10 jaar! In ons nieuwste blog delen ze hun ervaringen en vertellen ze wat hun tijd bij BaanBereik zo speciaal maakt. Lees verder om meer te weten te komen over hun persoonlijke verhalen.
Lees meer

Bijverdienen in de zomervakantie: Ontdek de mogelijkheden bij BaanBereik

Publicatiedatum 23 juli 2024
De zomervakantie is het ideale moment om een leuke bijbaan te vinden. Of je nu extra geld wilt verdienen, nieuwe vaardigheden wilt leren, of gewoon actief wilt blijven, vakantiewerk biedt talloze voordelen. Lees verder om te ontdekken welke vakantiebanen BaanBereik voor jou in petto heeft en hoe wij je kunnen helpen de perfecte bijverdienste deze zomer te vinden.
Lees meer