Over ons

Anna Knol – “Je moet eruit halen wat erin zit!”

Publicatiedatum 24 maart 2017

Resultaatgericht, goed werkgeverschap en plezier zijn een aantal kernwaarden die bij BaanBereik centraal staan. Deze zijn nauw verwant met sport. Daarom investeert BaanBereik in de sponsoring van regionale sporters en verenigingen. Daarnaast is het belangrijk om te investeren in talent. Of dit nu op de werkvloer is of tijdens het sporten. Daarom presenteren wij met trots voetbaltalent Anna Knol.

Inspiratie

Anna Knol voetbalt bij Jong Telstar en is net terug uit Portugal waar ze uitkwam voor het Nederlands elftal onder de 16. De hoogste tijd voor een interview. Vrouwenvoetbal is in opkomst, in de provincie Noord-Holland is de sport het populairst. “Ik wil inspireren”, zegt Anna Knol tegen ons. Ze is enorm trots dat haar grote passie vrouwenvoetbal steeds populairder wordt en dat veel meiden fan van haar zijn. “Ik dacht dat voetbal echt een jongens sport was, maar door jou lijkt het me zo leuk. Dat vind ik echt gaaf om te horen”, vertelt Anna. “Hoe gaaf is het als je hoort dat je jongere meiden inspireert om te gaan voetballen en dat je hoort dat jouw foto’s boven hun bed hangen.”

Hand-Voetbal

Anna is geboren met de bal aan haar voet. Overal waar je Anna ziet zie je een voetbal. “Ik ben begonnen met handbal, dat deden alle meisjes. Maar toen ik op een gegeven moment de bal binnen hield met mijn voet tijdens een handbalwedstrijd, zeiden mijn ouders na de wedstrijd; misschien moet je toch echt maar op voetbal.” Ze begon in de E1 bij de jongens, vervolgens ging ze gelijk met hen op en steeds weer een team omhoog. Was het dan niet raar om altijd tussen de jongens te staan? “Je wordt gewoon onderdeel van het team, het maakte niet uit dat ik een meisje was. Op school werd ik tijdens gym en het buitenspelen ook altijd als eerste gekozen.” Anna voetbalde altijd bij SEW, maar ging op een gegeven moment toch om zich heen kijken. Zo kwam ze bij Jong Telstar terecht.

Concurreren

Bij Jong Telstar viel ze op en toen ze 10 jaar was werd ze uitgenodigd voor Jong Oranje onder de 12. Afgelopen zomer was dit inmiddels al Jong Oranje onder de 16 en stond ze op Youth Cup in Portugal. Wij zijn onder de indruk, maar de 15 jarige Anna blijft nuchter. “Je moet je altijd aanpassen en blijven presteren. Maar daar heb ik niet zo veel last van. Natuurlijk heb ik wel gezonde spanning voor een wedstrijd.” Vrouwenvoetbal wordt steeds populairder en dat betekent ook dat je moet concurreren. “De eerste wedstrijd van de Youth Cup in Portugal stond ik niet in de basis, maar er is geen ruimte om hierover te treuren. Je vormt 1 team en wanneer je wel het veld in moet, dan moet je daar klaar voor zijn.” Daar zorgde Anna wel voor, want tijdens de wedstrijd tegen Portugal scoorde Anna 2 keer en ook wisten ze het nog nooit verslaande Duitsland te overmeesteren. “We zijn echt een team. Onze coach zegt ook altijd; je mag echt trots zijn dat je met die Leeuw op je borst mag voetballen.” Met het verplichte rusten tussen de wedstrijden en het gezonde eten heeft Anna af en toe nog wel moeite. “Dan ben je in Portugal en moet je na de wedstrijd verplicht op je hotelkamer rusten en tijdens het ontbijtbuffet is er geen hagelslag te vinden hoor”, vertelt Anna lachend. Maar ook dat hoort er nou eenmaal bij als je je dromen wil waarmaken en dat aceppteert ze.

Dromen

Op dit moment is Anna net terug van een trainingskamp voor meisjes onder 17. Naar aanleiding van haar goede prestaties in Portugal was ze hier voor geselecteerd. De volgende stap is meedoen met het EK kwalificatietoernooi de komende week. Wat blijft er na al dit nog over aan dromen? “Ik heb nu een basisplek bij het eerste van Telstar, daar wil ik eerst goed draaien en dan hopelijk over 2/3 jaar kan ik naar Ajax of FC Twente en wie weet ooit nog naar het buitenland.”

Team BaanBereik

Welkom bij team BaanBereik Anna, ontzettend gaaf dat wij je mogen sponsoren. We zullen iedereen op de hoogte houden van Anna haar prestaties en houd de website en Facebook goed in de gaten, want we gaan nog een gave voetbalclinic met Anna organiseren!

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Nationale Check Je Wachtwoorden Dag

Publicatiedatum 24 november 2022
Heb jij er wel eens van gehoord? Sinds enkele jaren bestaat de check je wachtwoorden dag. Deze dag staat in het teken van jouw wachtwoorden en hoe makkelijk deze zijn te raden.
Lees meer

Week van de Werkstress - Dit kun je doen

Publicatiedatum 18 november 2022
Deze week is het de Week van de Werkstress. Heb jij deze week ook stress ervaren? Je bent lang niet de enige. Stress is namelijk beroepsziekte nummer één. In deze week willen wij benadrukken dat je altijd bij ons terecht kunt als je ergens tegen aan loopt. Werk hoeft niet stressvol te zijn.
Lees meer

Gaan met die Baan(aan)

Publicatiedatum 8 november 2022
Lees meer