Even voorstellen – Lars Ursem

Publicatiedatum 10 maart 2017

Ik rijd een enorm terrein op en moet even kijken waar de hoofdingang is. Okay het is duidelijk geen lullig bedrijf dat Ursem. Vandaag heb ik een gesprek met Lars Ursem en ik ben erg benieuwd wat hij mij kan vertellen over het bedrijf. Maar ik ben nog benieuwder naar de man achter de Hoofd Productie. Want dat is hij.

Lars heeft nog 3 neven in het bedrijf werken. Vroeger was het een familiebedrijf en werkte zijn vader hier ook maar inmiddels is het overgenomen door Ballast Nedam, Schouten Techniek en de familie Ursem en zit er niemand meer van de familie in het bestuur. Neef Rob heb ik toevallig al gesproken toen ik op bezoek was bij Danielle van Baanbereik die hier 1 dag in de week werkt. Rob is verantwoordelijk voor de marketing en de commerciële activiteiten. Een hele enthousiaste man (hij praat honderduit) die naast zijn activiteiten hier ook nog Live in Hoorn organiseert met de heren van Abovo. Wat leuk! En heel iets anders ook. Ik heb mijn vriend op Live in Hoorn ontmoet en woon daarom nu ook in deze streek. En dat is dus eigenlijk de schuld van Rob die ons (volgens hem ;) ) dus min of meer bij elkaar heeft gebracht. En zo is het! De wereld is klein.

Naam: Lars Ursem
Leeftijd: 32 jaar
Werkt als Hoofd productie bij Ursem
Relatie: vrijgezel

Maar nu zit ik bij Lars dus. Een heel ander type man maar ze kunnen het wel allemaal goed met elkaar vinden, verzekert hij mij. Natuurlijk moet er wel eens met de vuist op tafel geslagen worden maar het contact is goed tussen de neven onderling. Ze zijn sowieso enorme familiemensen. De familie Ursem telt inmiddels iets van 125 man (pin mij niet vast op een mannetje meer of minder) . En als ze op familieweekend gaan (heel bungalowpark zeker?) dan is het altijd beregezellig. Hij eet elke maandag bij zijn ouders en zijn twee broers schuiven dan ook aan. Zijn jongste broer woont zelfs tijdelijk bij hem. Maar die maandagavond is reuze gezellig. Vooral nu zijn oudste broer een dochter Mila heeft gekregen waar de trotse opa en oma graag oppassen. Lars zelf past nog niet op haar maar fungeert wel graag als suikeroom. Dus ze komt niets te kort. En waarschijnlijk gaan ze ook weer Sinterklaas vieren nu de kleine er is, want Mila is een hele goede reden om het weer op te pakken.

Lars is er een beetje ongebruikelijk ingerold, in het bedrijf dan. In de familie geldt namelijk een regel. Je gaat als kind eerst 5 jaar ergens anders werken voordat je mag gaan werken bij het bedrijf dat toen nog een familiebedrijf was. Maar toen Lars was afgestuurd (HBO Bouwkunde) was het crisistijd en er was helemaal geen werk elders. En Ursem had het zwaar omdat de productie al een tijdje stil had gelegen door diezelfde crisis. Maar plots was daar een klus waar ze een aanvoerder voor nodig hadden en dus mocht Lars bij wijze van uitzondering direct instromen (schappelijk van ze ). De klus duurde helaas niet voor lang en het bedrijf ging failliet. Maar al snel kwam er een doorstart. En Lars werd Hoofd Productie. Inmiddels werken er 30 vaste mensen en maakt het bedrijf een enorme groei door. De zaken gaan goed en de productielijnen lopen zelfs zo vol dat er nagedacht moet worden over ploegendiensten. Het ken verkeren zouden ze hier zeggen.

Ursem heeft een vaste kern mensen werken. Daar werkt 1 vrouw tussen (okay 4 als we Danielle, Angelynn en Jorna van de kantine meetellen). Maar dus 1 vrouw op productie. Dat mogen er wel iets meer worden maar vrouwen zijn lastig te krijgen voor dit werk (dus vrouwen voel je geroepen en meld je aan bij Baanbereik). Het grappige is wel dat ze dus nooit met zwangerschapsverlof kregen te maken. En ook met deze vrouw hadden ze het niet zien aankomen omdat zij met een andere dame samenwoonde. Maar hee die kunnen ook kinderen krijgen en dus is het eerste zwangerschapsverlof een feit. Je merkt dat Lars het leuk vindt als hij erover praat. Hij oogt in eerste instantie wat rustig maar intussen praat hij ook honderduit en vertelt mij van alles.

Bijvoorbeeld dat het soms best frustreert dat hij elke keer met nieuwe mensen te maken krijgt die hij opnieuw moet opleiden. Moedeloos wordt ie er soms van. Want het zou leuker zijn als iedereen tot de vaste kern zou behoren. Want dan kun je met zijn allen bouwen en meer je successen vieren. Want dat zou hij wel willen en dat laten ze nu nog een beetje liggen als hij eerlijk is (en dat is ie). Dat kan ook komen door de nuchtere “niet lullen maar poetsen “ mentaliteit die hier heerst. Maar hij vindt het wel heel leuk om gezamenlijk dingen te ondernemen met het personeel en dat doen ze dan ook. Maar die nieuwe instroom van mensen die via hofleverancier Baanbereik naar volle tevredenheid verloopt, is dus soms ook lastig. Omdat projecten moeilijk op elkaar aan te sluiten zijn (hij heeft het mij wel uitgelegd waarom dit zo is, iets met een enorm goede voorbereiding voordat ze starten met een project zodat de kinderziektes eruit zijn. ). En dan zijn de mensen die er gewerkt hebben inmiddels weer onder de panne bij een ander. Want daar zorgt Baanbereik wel voor dat ze zo snel mogelijk weer elders aan de bak kunnen. Maar misschien wordt het iets anders nu ze groeien en kunnen mensen langer bij ze blijven. Dat zou fijn zijn.

Want mensen werken wel graag bij Ursem. Dat zal je Lars niet horen zeggen want die is de bescheidenheid zelve. Maar dat heb ik vernomen van Freek die bij Baanbereik werkt en de mensen voor Ursem regelt. Lars doet zijn best om een prettige werksfeer te creëren. Voor iedereen. Het is er lekker droog en warm vergeleken met buiten werken. En je kunt er ook veel leren als je dat wilt. Dan kun je rouleren van plek en die technische allrounders zijn ook altijd welkom. Maar je mag er ook voor kiezen om lekker op 1 plek te blijven en je ding te doen. De meeste mensen die er werken hebben een technische achtergrond. En dat moet ook wel want het werk dat er gedaan wordt is vergelijkbaar met het werk op de bouwplaats. Je kan het wel leren maar alleen een beetje thuis klussen is niet genoeg. Soms doen ze ook een test. Bijvoorbeeld als ze een specialist zoeken zoals een tegelzetter. Toen hebben ze een keer een badkamer neergezet en moesten mensen eerst laten zien dat ze het daadwerkelijk konden. Er is een gezonde mix tussen vakmensen en mensen die ontzettend handig zijn.

En het lijkt mij ook leuk om er te mogen werken. Want Ursem maakt mooie vooruitstrevende producten. Hele hotels worden er gebouwd met de kant en klare modules (met inboedel en al he) die Ursem levert. Laatst verliet een vrachtwagen om 1300 uur hun fabriek en stond de kant en klare kamer 3 uur later al in het hotel. Bizar toch? Een hele andere wereld. Naast hotelkamers bouwen ze ook studentenkamers. Maar eigenlijk kan er heel veel. En met hun nuchtere instelling mogen ze best iets trotser zijn op de hoogwaardige producties die ze afleveren in korte tijd.

Ik vind Ursem echt een heel mooi bedrijf en hoop dat ze nog veel succes gaan boeken. Dat gun ik ze ook echt. Want ik weet niet of ik het mag zeggen maar ik vind Lars ook een enige man. En dames van Nederland (hij gaat mij vermoorden nu) hij is nog vrijgezel. Ik zou het wel weten als ik die leuke vriend van Live in Hoorn niet had gehad en okay 15 jaar jonger was geweest. Een sportieve man met ambitie die werk belangrijk vindt maar weet dat er nog meer te beleven is in het leven. Reizen bijvoorbeeld. En je krijgt er ook nog een leuke familie bij ;).

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

BaanBereik Zomerborrel 2024

Publicatiedatum 17 juni 2024
Wij nodigen jullie uit om samen de warme dagen in te luiden. Kom je ook naar de BaanBereik Zomerborrel op vrijdag 5 juli vanaf 16.00?
Lees meer

Wij zijn er klaar voor: Het Westfries Ondernemersgala

Publicatiedatum 22 mei 2024
Het Westfries Ondernemersgala 2024, op dinsdag 28 mei 2024 in Schouwburg Het Park, wordt een bijzondere avond. Als partner van het Westfries Ondernemersgala hebben wij een interessant artikel mogen schrijven over onze visie op innovatie en vernieuwing in de glossy van het gala. Benieuwd naar ons artikel? Lees dan snel verder!
Lees meer

Welkom Mayra!

Publicatiedatum 21 mei 2024
Welkom Mayra! Mayra start op 24 juni als marketing- en communicatiemedewerker bij BaanBereik. We zijn ontzettend blij dat je ons team komt versterken! Wil je meer weten over Mayra? Lees dan snel verder!
Lees meer