Lars Castricum blikt terug op zijn stageperiode bij BaanBereik

Publicatiedatum 2 september 2020

Lars Castricum, Assistent Financieel Manager bij BaanBereik, begon zijn carrière als stagiair bij BaanBereik. Samen blikken we terug op zijn stageperiode.

In het derde schooljaar van de opleiding Bedrijfseconomie, nu Finance en Control, aan de Hogeschool van Amsterdam moest Lars op zoek naar een meewerkstage. Echt gezocht heeft Lars niet, zijn vader was destijds namelijk op zoek naar een baan via BaanBereik en tijdens een sollicitatiegesprek met Mona Roorda kwam ter sprake dat zijn zoon een stageplek zocht. Lars zegt hierover: ‘’Mona gaf aan dat ze mij graag wilde spreken om te kijken wat ze voor mij konden betekenen en zodoende werd ik uitgenodigd voor een gesprek’’. Tijdens het sollicitatiegesprek werd al snel duidelijk dat er vanuit BaanBereik interesse was voor een HBO student, Lars had dus in no-time een plek gevonden. Hij zegt hierover: “Dit was mijn eerste sollicitatiegesprek ooit. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Achteraf had ik geen reden om zenuwachtig te zijn, het viel heel erg mee”.

Tijdens zijn stage deed Lars vooral taakgerichte en uitvoerende werkzaamheden, ook was hij bezig met een project over sectoraal verlonen. De stage bij BaanBereik beviel hem dusdanig dat hij na deze periode twee dagen per week bleef werken. Zijn werkzaamheden werden steeds uitgebreider en inmiddels controleert Lars de boekhoudingen, is hij verantwoordelijk voor personeelszaken en houdt hij zich bezig met projecten als subsidie aanvragen. Daarnaast houdt hij de markt graag in de gaten voor veranderingen.

In het vierde jaar moest Lars opnieuw stage lopen, ditmaal ging het om een afstudeerstage. Hij werkte nog steeds bij BaanBereik dus was het voor de hand liggend zijn scriptie voor BaanBereik te schrijven. Hij zegt: “Achteraf gezien zou het mij ook leuk geleken hebben om bij een ander bedrijf in de keuken te kijken”.

Zijn onderzoek ging over ‘Stuurgerichte Managementinformatie’. Ookal verliep zijn meewerkstage gemakkelijk, zijn afstudeerstage ging moeizamer. “Ik werkte nog steeds bij BaanBereik en vond het daarom lastig om mijn werkzaamheden te scheiden van mijn onderzoek. Hierdoor besteedde ik minder tijd aan het onderzoek en kreeg ik vertraging. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen; maak eerst je scriptie af, anders doe je het voor de helft”.

Lars geeft aan dat als hij op zoek zou gaan naar een nieuwe baan hij als eerst bij zijn vrienden en familie na zou vragen. “Ik vind het belangrijk om bij een leuk bedrijf te zitten. Dit is, naast de werkzaamheden, het belangrijkst, omdat je anders geen energie krijgt van je werk. Het begint bij de collega’s, daarnaast moet het bedrijf goed in de markt liggen, goed aangeschreven staan”.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Terugblik op de BaanBereik Zomerborrel 2024

Publicatiedatum 8 juli 2024
De BaanBereik Zomerborrel was een groot succes. Wij kijken terug op een geslaagde dag. Lees onze ervaring en bekijk de foto's.
Lees meer

Beleef de zomer: werk op festivals met BaanBereik!

Publicatiedatum 5 juli 2024
De sfeer van de zomer proeven en geld verdienen op de leukste festivals? Bij ons kan het! Lees meer over flexibel werk, gezellige teams en een onvergetelijke ervaring. We delen het succesverhaal van Carly, die al jaren op verschillende evenementen en festivals voor ons werkt.
Lees meer

BaanBereik is trotse partner van Hoorn Zingt Hollands

Publicatiedatum 24 juni 2024
BaanBereik is trotse partner van Hoorn Zingt Hollands.
Lees meer