Lars Castricum blikt terug op zijn stageperiode bij BaanBereik

Publicatiedatum 2 september 2020

Lars Castricum, Assistent Financieel Manager bij BaanBereik, begon zijn carrière als stagiair bij BaanBereik. Samen blikken we terug op zijn stageperiode.

In het derde schooljaar van de opleiding Bedrijfseconomie, nu Finance en Control, aan de Hogeschool van Amsterdam moest Lars op zoek naar een meewerkstage. Echt gezocht heeft Lars niet, zijn vader was destijds namelijk op zoek naar een baan via BaanBereik en tijdens een sollicitatiegesprek met Mona Roorda kwam ter sprake dat zijn zoon een stageplek zocht. Lars zegt hierover: ‘’Mona gaf aan dat ze mij graag wilde spreken om te kijken wat ze voor mij konden betekenen en zodoende werd ik uitgenodigd voor een gesprek’’. Tijdens het sollicitatiegesprek werd al snel duidelijk dat er vanuit BaanBereik interesse was voor een HBO student, Lars had dus in no-time een plek gevonden. Hij zegt hierover: “Dit was mijn eerste sollicitatiegesprek ooit. Ik had geen idee wat ik moest verwachten. Achteraf had ik geen reden om zenuwachtig te zijn, het viel heel erg mee”.

Tijdens zijn stage deed Lars vooral taakgerichte en uitvoerende werkzaamheden, ook was hij bezig met een project over sectoraal verlonen. De stage bij BaanBereik beviel hem dusdanig dat hij na deze periode twee dagen per week bleef werken. Zijn werkzaamheden werden steeds uitgebreider en inmiddels controleert Lars de boekhoudingen, is hij verantwoordelijk voor personeelszaken en houdt hij zich bezig met projecten als subsidie aanvragen. Daarnaast houdt hij de markt graag in de gaten voor veranderingen.

In het vierde jaar moest Lars opnieuw stage lopen, ditmaal ging het om een afstudeerstage. Hij werkte nog steeds bij BaanBereik dus was het voor de hand liggend zijn scriptie voor BaanBereik te schrijven. Hij zegt: “Achteraf gezien zou het mij ook leuk geleken hebben om bij een ander bedrijf in de keuken te kijken”.

Zijn onderzoek ging over ‘Stuurgerichte Managementinformatie’. Ookal verliep zijn meewerkstage gemakkelijk, zijn afstudeerstage ging moeizamer. “Ik werkte nog steeds bij BaanBereik en vond het daarom lastig om mijn werkzaamheden te scheiden van mijn onderzoek. Hierdoor besteedde ik minder tijd aan het onderzoek en kreeg ik vertraging. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen; maak eerst je scriptie af, anders doe je het voor de helft”.

Lars geeft aan dat als hij op zoek zou gaan naar een nieuwe baan hij als eerst bij zijn vrienden en familie na zou vragen. “Ik vind het belangrijk om bij een leuk bedrijf te zitten. Dit is, naast de werkzaamheden, het belangrijkst, omdat je anders geen energie krijgt van je werk. Het begint bij de collega’s, daarnaast moet het bedrijf goed in de markt liggen, goed aangeschreven staan”.

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Lex Boekweit van Unit Catering

Publicatiedatum 1 maart 2024
Ongeveer 15 jaar geleden kwam Lex voor het eerst in aanraking met BaanBereik, en nu, anderhalf decennium later, bloeit de samenwerking nog steeds waardevol en succesvol. Lex licht toe: "Voor ons intensieve project in Keukenhof hebben we de juiste mensen nodig, en BaanBereik heeft die precies voor ons weten te vinden." Nieuwsgierig naar het volledige interview? Lees snel verder!
Lees meer

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen– BaanBereik

Publicatiedatum 28 februari 2024
Hoewel onze deuren altijd openstaan, benadrukken we dit extra tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen in de week van 18 tot 22 maart. Dit is een open bedrijvenweek om inwoners kennis te laten maken met Westfriese ondernemingen. Want persoonlijk contact werkt altijd nog het beste! Meld je aan en kom bij ons binnen.
Lees meer

Interview met Mark Vijn, producent van de musical 'Je, Anne'

Publicatiedatum 23 februari 2024
Wat een eer! Dit jaar maakt Mark Vijn van MarkVijn Theaterproducties voor het eerst deel uit van het bestuur van het WestFries Ondernemersgala. Als producent voegt hij met zijn creativiteit een prachtige dimensie toe. Maandag gaat de voorstelling 'Je, Anne' in première, en dat gaat kippenvelmomenten opleveren. Benieuwd naar zijn verhaal over de musical en zijn succes? Lees dan snel verder!
Lees meer