Over ons

Lysann deelt haar ervaring en geeft tips

Publicatiedatum 28 juli 2020

Lysann van Gijtenbeek wilde na haar studie vol energie starten aan haar eerste baan, de schaarste aan vacatures maakte het haar moeilijk. Na bijna een jaar zoeken begon ze als Recruiter bij BaanBereik. Ze deelt haar ervaring en geeft tips.

Tijdens haar studie Directiesecretaresse / Management Assistent niveau 4 op het Horizon College heeft ze twee keer stage gelopen. Bij het marine bedrijf in Den Helder heeft ze de eerste kneepjes van het vak geleerd. Bij stichting surplus heeft ze vervolgens meer ervaring op gedaan als baliemedewerker, zo ontving ze klanten, beantwoordde ze de telefoon en hield ze zich bezig met administratieve taken. ‘’Het vinden van een stage ging eigenlijk heel makkelijk. School had een lijst met bedrijven waar ik uit kon kiezen’’.

Na het behalen van haar diploma in 2015 was de markt schaars qua vacatures. Lysann overwoog door te gaan studeren maar wist niet zo goed welke studierichting. Na verschillende informatiedagen besloot ze toch op zoek te gaan naar werk en dit viel tegen. Lysann zegt hierover: ‘’Als ik al op gesprek mocht komen dan waren er nog 100 anderen ook uitgenodigd voor een gesprek, het was totaal niet motiverend’’.

Uiteindelijk ging Lysann werken voor het bedrijf van haar vader. Tijdens deze periode is ze rond blijven zoeken naar iets anders. Alle kansen pakte ze aan, zo heeft ze tijdelijk bij de snackbar gewerkt. Ook tijdens deze baan is ze blijven zoeken en zo kwam ze uiteindelijk terecht bij BaanBereik. Via Denise is ze gestart met een tijdelijke opdracht als secretaresse. Na deze opdracht was de markt helaas nog steeds niet bijgetrokken maar toch wist Lysann een andere functie in de sales te bemachtigen bij het bedrijf Good!. ’’Ik zorgde voor het werven van exposanten en was aanwezig op beurzen. Toch miste ik het persoonlijke contact en het beheren van relaties in deze functie’’.

Ze dacht terug aan haar tijdelijke opdracht via BaanBereik en kwam erachter dat de functie intercedente haar aansprak. ‘’Ik nam contact op met Denise en gaf aan dat ik weer beschikbaar was en eigenlijk iets als intercedent zocht’’. Toevallig was BaanBereik op zoek naar een collega dus mocht Lysann direct op gesprek komen. Lysann: ‘’Dinsdag had ik het gesprek en woensdag mocht ik beginnen’’.

De tijdelijke opdracht bij BaanBereik heeft uiteindelijk ervoor gezorgd dat ze nu zo goed op haar plek zit. ‘’Als ik met young professionals spreek kan ik mij heel goed inleven omdat ik zelf ook in de situatie heb gezeten dat ik vol energie na mijn studie wilde starten maar de markt me het moeilijk maakte om iets te vinden. Ik wil deze mensen heel graag helpen!’’.

De tips van Lysann:

  1. Neem tijdelijk opdrachten aan, je doet er ervaring mee op en je weet nooit wat er van komt;
  2. Het uitbreiden van je netwerk is erg belangrijk!;
  3. LinkedIn is de place to be: verander je titel in ‘’Ik ben beschikbaar’’.
  4. Zorg voor een goed CV en een onderbouwde motivatiebrief;
  5. Beschrijf jezelf in een profiel en geef aan wie je bent, wat je kan en wat je zoekt.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Nationale Check Je Wachtwoorden Dag

Publicatiedatum 24 november 2022
Heb jij er wel eens van gehoord? Sinds enkele jaren bestaat de check je wachtwoorden dag. Deze dag staat in het teken van jouw wachtwoorden en hoe makkelijk deze zijn te raden.
Lees meer

Week van de Werkstress - Dit kun je doen

Publicatiedatum 18 november 2022
Deze week is het de Week van de Werkstress. Heb jij deze week ook stress ervaren? Je bent lang niet de enige. Stress is namelijk beroepsziekte nummer één. In deze week willen wij benadrukken dat je altijd bij ons terecht kunt als je ergens tegen aan loopt. Werk hoeft niet stressvol te zijn.
Lees meer

Gaan met die Baan(aan)

Publicatiedatum 8 november 2022
Lees meer