Lysann deelt haar ervaring en geeft tips

Publicatiedatum 28 juli 2020

Lysann van Gijtenbeek wilde na haar studie vol energie starten aan haar eerste baan, de schaarste aan vacatures maakte het haar moeilijk. Na bijna een jaar zoeken begon ze als Recruiter bij BaanBereik. Ze deelt haar ervaring en geeft tips.

Tijdens haar studie Directiesecretaresse / Management Assistent niveau 4 op het Horizon College heeft ze twee keer stage gelopen. Bij het marine bedrijf in Den Helder heeft ze de eerste kneepjes van het vak geleerd. Bij stichting surplus heeft ze vervolgens meer ervaring op gedaan als baliemedewerker, zo ontving ze klanten, beantwoordde ze de telefoon en hield ze zich bezig met administratieve taken. ‘’Het vinden van een stage ging eigenlijk heel makkelijk. School had een lijst met bedrijven waar ik uit kon kiezen’’.

Na het behalen van haar diploma in 2015 was de markt schaars qua vacatures. Lysann overwoog door te gaan studeren maar wist niet zo goed welke studierichting. Na verschillende informatiedagen besloot ze toch op zoek te gaan naar werk en dit viel tegen. Lysann zegt hierover: ‘’Als ik al op gesprek mocht komen dan waren er nog 100 anderen ook uitgenodigd voor een gesprek, het was totaal niet motiverend’’.

Uiteindelijk ging Lysann werken voor het bedrijf van haar vader. Tijdens deze periode is ze rond blijven zoeken naar iets anders. Alle kansen pakte ze aan, zo heeft ze tijdelijk bij de snackbar gewerkt. Ook tijdens deze baan is ze blijven zoeken en zo kwam ze uiteindelijk terecht bij BaanBereik. Via Denise is ze gestart met een tijdelijke opdracht als secretaresse. Na deze opdracht was de markt helaas nog steeds niet bijgetrokken maar toch wist Lysann een andere functie in de sales te bemachtigen bij het bedrijf Good!. ’’Ik zorgde voor het werven van exposanten en was aanwezig op beurzen. Toch miste ik het persoonlijke contact en het beheren van relaties in deze functie’’.

Ze dacht terug aan haar tijdelijke opdracht via BaanBereik en kwam erachter dat de functie intercedente haar aansprak. ‘’Ik nam contact op met Denise en gaf aan dat ik weer beschikbaar was en eigenlijk iets als intercedent zocht’’. Toevallig was BaanBereik op zoek naar een collega dus mocht Lysann direct op gesprek komen. Lysann: ‘’Dinsdag had ik het gesprek en woensdag mocht ik beginnen’’.

De tijdelijke opdracht bij BaanBereik heeft uiteindelijk ervoor gezorgd dat ze nu zo goed op haar plek zit. ‘’Als ik met young professionals spreek kan ik mij heel goed inleven omdat ik zelf ook in de situatie heb gezeten dat ik vol energie na mijn studie wilde starten maar de markt me het moeilijk maakte om iets te vinden. Ik wil deze mensen heel graag helpen!’’.

De tips van Lysann:

  1. Neem tijdelijk opdrachten aan, je doet er ervaring mee op en je weet nooit wat er van komt;
  2. Het uitbreiden van je netwerk is erg belangrijk!;
  3. LinkedIn is de place to be: verander je titel in ‘’Ik ben beschikbaar’’.
  4. Zorg voor een goed CV en een onderbouwde motivatiebrief;
  5. Beschrijf jezelf in een profiel en geef aan wie je bent, wat je kan en wat je zoekt.

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

10 onmisbare tips voor een succesvolle sollicitatie

Publicatiedatum 30 november 2023
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het sollicitatieproces overweldigend zijn. Het is echter essentieel om goed voorbereid te zijn om de beste kans op succes te hebben. Hier zijn 10 waardevolle tips die je kunnen helpen bij het solliciteren naar je droombaan.
Lees meer

Welkom Sam!

Publicatiedatum 28 november 2023
Wij verwelkomen Sam voor zijn werkoriëntatiestage bij BaanBereik, ben jij benieuwd wie Sam is? Lees dan snel verder!
Lees meer

Verschillende arbeidsvormen bij BaanBereik

Publicatiedatum 22 november 2023
Verken de diversiteit aan arbeidsmogelijkheden, uitzendwerk, detachering, werving & selectie en interimwerk bij BaanBereik. Ontdek hoe wij streven naar duurzame werkrelaties en loopbaanontwikkeling in de regio van Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Enkhuizen en omstreken.
Lees meer