Lysann deelt haar ervaring en geeft tips

Publicatiedatum 28 juli 2020

Lysann van Gijtenbeek wilde na haar studie vol energie starten aan haar eerste baan, de schaarste aan vacatures maakte het haar moeilijk. Na bijna een jaar zoeken begon ze als Recruiter bij BaanBereik. Ze deelt haar ervaring en geeft tips.

Tijdens haar studie Directiesecretaresse / Management Assistent niveau 4 op het Horizon College heeft ze twee keer stage gelopen. Bij het marine bedrijf in Den Helder heeft ze de eerste kneepjes van het vak geleerd. Bij stichting surplus heeft ze vervolgens meer ervaring op gedaan als baliemedewerker, zo ontving ze klanten, beantwoordde ze de telefoon en hield ze zich bezig met administratieve taken. ‘’Het vinden van een stage ging eigenlijk heel makkelijk. School had een lijst met bedrijven waar ik uit kon kiezen’’.

Na het behalen van haar diploma in 2015 was de markt schaars qua vacatures. Lysann overwoog door te gaan studeren maar wist niet zo goed welke studierichting. Na verschillende informatiedagen besloot ze toch op zoek te gaan naar werk en dit viel tegen. Lysann zegt hierover: ‘’Als ik al op gesprek mocht komen dan waren er nog 100 anderen ook uitgenodigd voor een gesprek, het was totaal niet motiverend’’.

Uiteindelijk ging Lysann werken voor het bedrijf van haar vader. Tijdens deze periode is ze rond blijven zoeken naar iets anders. Alle kansen pakte ze aan, zo heeft ze tijdelijk bij de snackbar gewerkt. Ook tijdens deze baan is ze blijven zoeken en zo kwam ze uiteindelijk terecht bij BaanBereik. Via Denise is ze gestart met een tijdelijke opdracht als secretaresse. Na deze opdracht was de markt helaas nog steeds niet bijgetrokken maar toch wist Lysann een andere functie in de sales te bemachtigen bij het bedrijf Good!. ’’Ik zorgde voor het werven van exposanten en was aanwezig op beurzen. Toch miste ik het persoonlijke contact en het beheren van relaties in deze functie’’.

Ze dacht terug aan haar tijdelijke opdracht via BaanBereik en kwam erachter dat de functie intercedente haar aansprak. ‘’Ik nam contact op met Denise en gaf aan dat ik weer beschikbaar was en eigenlijk iets als intercedent zocht’’. Toevallig was BaanBereik op zoek naar een collega dus mocht Lysann direct op gesprek komen. Lysann: ‘’Dinsdag had ik het gesprek en woensdag mocht ik beginnen’’.

De tijdelijke opdracht bij BaanBereik heeft uiteindelijk ervoor gezorgd dat ze nu zo goed op haar plek zit. ‘’Als ik met young professionals spreek kan ik mij heel goed inleven omdat ik zelf ook in de situatie heb gezeten dat ik vol energie na mijn studie wilde starten maar de markt me het moeilijk maakte om iets te vinden. Ik wil deze mensen heel graag helpen!’’.

De tips van Lysann:

  1. Neem tijdelijk opdrachten aan, je doet er ervaring mee op en je weet nooit wat er van komt;
  2. Het uitbreiden van je netwerk is erg belangrijk!;
  3. LinkedIn is de place to be: verander je titel in ‘’Ik ben beschikbaar’’.
  4. Zorg voor een goed CV en een onderbouwde motivatiebrief;
  5. Beschrijf jezelf in een profiel en geef aan wie je bent, wat je kan en wat je zoekt.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Wij zijn er klaar voor: Het Westfries Ondernemersgala

Publicatiedatum 22 mei 2024
Het Westfries Ondernemersgala 2024, op dinsdag 28 mei 2024 in Schouwburg Het Park, wordt een bijzondere avond. Als partner van het Westfries Ondernemersgala hebben wij een interessant artikel mogen schrijven over onze visie op innovatie en vernieuwing in de glossy van het gala. Benieuwd naar ons artikel? Lees dan snel verder!
Lees meer

Welkom Mayra!

Publicatiedatum 21 mei 2024
Welkom Mayra! Mayra start op 24 juni als marketing- en communicatiemedewerker bij BaanBereik. We zijn ontzettend blij dat je ons team komt versterken! Wil je meer weten over Mayra? Lees dan snel verder!
Lees meer

Op zoek naar een baan in Heerhugowaard? Ontdek de nieuwste vacatures bij BaanBereik!

Publicatiedatum 16 mei 2024
Op zoek naar een baan in Heerhugowaard? Ontdek de nieuwste vacatures bij BaanBereik en laat ons ervaren team je begeleiden naar de perfecte match! Met onze persoonlijke aanpak en maatwerk vinden we de baan die echt bij jou past. Solliciteer vandaag nog en start jouw nieuwe carrière in het hart van Heerhugowaard!
Lees meer