Over ons

Nika Langedijk vertelt over haar ervaring en deelt graag tips!

Publicatiedatum 16 juni 2020

Ben je op zoek naar een stage of ben je net afgestudeerd en aan het begin van je carrière? Nika Langedijk vertelt haar ervaring en deelt graag haar tips!

Tijdens haar opleiding Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam was ze nog niet echt bezig met het zoeken naar een baan. Het vinden van een stage was namelijk voor velen al moeilijk genoeg. Ze geeft aan dat ze via verschillende kanalen op zoek is gegaan naar een stage, zoals de vacaturebank van school. Maar vooral de mensen in haar omgeving kwamen met leuke tips. Haar eerste stage was bij een regionaal online marketing bedrijf genaamd SemWerkt! Daarna leek het haar leuk om bij een grote organisatie te werken, “zo kwam ik terecht bij de Rabobank. Het is belangrijk om tijdens je stage met verschillende bedrijven kennis te maken om uiteindelijk te kiezen wat je echt leuk vindt”.

Na haar stage bij de Rabobank ging ze 1 dag per week werken bij SemWerkt, dit was goed te combineren met school en haar andere bijbaantje bij Deen supermarkt.

Voor het laatste jaar van haar studie moest ze een afstudeerstage volbrengen en zo begon de zoektocht opnieuw. Na wat rond te vragen en verschillende open sollicitaties verstuurd te hebben kwam ze bij BaanBereik. Nika deed onderzoek naar de communicatiestrategie van BaanBereik en of deze voldoende gebaseerd is op de doelgroep.

Na het afronden van haar onderzoek, studeerde ze af in oktober 2019. Mona en Annemiek waren zo blij met haar, dat ze nu in vaste dienst is bij BaanBereik! “Het is fijn als een bedrijf je na je stage een contract aanbied, omdat je al bekend bent met de organisatie en dus weet wat er van je verwacht wordt. Ik heb tijdens mijn stage geleerd dat een uitzendorganisatie naast uitzenden ook verschillende stages kan aanbieden bij bedrijven. Voor mensen die moeite hebben met het zoeken van een stage kan je zeker bij ons vragen wat de mogelijkheden zijn. Veel bedrijven zijn op zoek naar stagiaires”.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

De meest inspirerende ondernemers van NHN in 2022

Publicatiedatum 14 september 2022
Voor de NHN Business Awards gaan we voor 9e jaar op zoek naar inspirerende ondernemers in Noord-Holland boven het NoordZeekanaal. Op donderdag 27 oktober vindt de spannende finale plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo.
Lees meer

Maak kennis met onze nieuwe toppers

Publicatiedatum 12 september 2022
Afgelopen week zijn er vier nieuwe krachten gestart bij Team BaanBereik. Graag stellen we hen in het kort voor.
Lees meer

Even voorstellen: Alyssa Kloes

Publicatiedatum 7 september 2022
Ik ben Alyssa Kloes en ben 18 jaartjes jong. Afgelopen maandag ben ik gestart als stagiaire intercedent op de afdeling office bij BaanBereik.
Lees meer