Nika Langedijk vertelt over haar ervaring en deelt graag tips!

Publicatiedatum 16 juni 2020

Ben je op zoek naar een stage of ben je net afgestudeerd en aan het begin van je carrière? Nika Langedijk vertelt haar ervaring en deelt graag haar tips!

Tijdens haar opleiding Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam was ze nog niet echt bezig met het zoeken naar een baan. Het vinden van een stage was namelijk voor velen al moeilijk genoeg. Ze geeft aan dat ze via verschillende kanalen op zoek is gegaan naar een stage, zoals de vacaturebank van school. Maar vooral de mensen in haar omgeving kwamen met leuke tips. Haar eerste stage was bij een regionaal online marketing bedrijf genaamd SemWerkt! Daarna leek het haar leuk om bij een grote organisatie te werken, “zo kwam ik terecht bij de Rabobank. Het is belangrijk om tijdens je stage met verschillende bedrijven kennis te maken om uiteindelijk te kiezen wat je echt leuk vindt”.

Na haar stage bij de Rabobank ging ze 1 dag per week werken bij SemWerkt, dit was goed te combineren met school en haar andere bijbaantje bij Deen supermarkt.

Voor het laatste jaar van haar studie moest ze een afstudeerstage volbrengen en zo begon de zoektocht opnieuw. Na wat rond te vragen en verschillende open sollicitaties verstuurd te hebben kwam ze bij BaanBereik. Nika deed onderzoek naar de communicatiestrategie van BaanBereik en of deze voldoende gebaseerd is op de doelgroep.

Na het afronden van haar onderzoek, studeerde ze af in oktober 2019. Mona en Annemiek waren zo blij met haar, dat ze nu in vaste dienst is bij BaanBereik! “Het is fijn als een bedrijf je na je stage een contract aanbied, omdat je al bekend bent met de organisatie en dus weet wat er van je verwacht wordt. Ik heb tijdens mijn stage geleerd dat een uitzendorganisatie naast uitzenden ook verschillende stages kan aanbieden bij bedrijven. Voor mensen die moeite hebben met het zoeken van een stage kan je zeker bij ons vragen wat de mogelijkheden zijn. Veel bedrijven zijn op zoek naar stagiaires”.

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

10 onmisbare tips voor een succesvolle sollicitatie

Publicatiedatum 30 november 2023
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het sollicitatieproces overweldigend zijn. Het is echter essentieel om goed voorbereid te zijn om de beste kans op succes te hebben. Hier zijn 10 waardevolle tips die je kunnen helpen bij het solliciteren naar je droombaan.
Lees meer

Welkom Sam!

Publicatiedatum 28 november 2023
Wij verwelkomen Sam voor zijn werkoriëntatiestage bij BaanBereik, ben jij benieuwd wie Sam is? Lees dan snel verder!
Lees meer

Verschillende arbeidsvormen bij BaanBereik

Publicatiedatum 22 november 2023
Verken de diversiteit aan arbeidsmogelijkheden, uitzendwerk, detachering, werving & selectie en interimwerk bij BaanBereik. Ontdek hoe wij streven naar duurzame werkrelaties en loopbaanontwikkeling in de regio van Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Enkhuizen en omstreken.
Lees meer