Nika Langedijk vertelt over haar ervaring en deelt graag tips!

Publicatiedatum 16 juni 2020

Ben je op zoek naar een stage of ben je net afgestudeerd en aan het begin van je carrière? Nika Langedijk vertelt haar ervaring en deelt graag haar tips!

Tijdens haar opleiding Communicatie op de Hogeschool van Amsterdam was ze nog niet echt bezig met het zoeken naar een baan. Het vinden van een stage was namelijk voor velen al moeilijk genoeg. Ze geeft aan dat ze via verschillende kanalen op zoek is gegaan naar een stage, zoals de vacaturebank van school. Maar vooral de mensen in haar omgeving kwamen met leuke tips. Haar eerste stage was bij een regionaal online marketing bedrijf genaamd SemWerkt! Daarna leek het haar leuk om bij een grote organisatie te werken, “zo kwam ik terecht bij de Rabobank. Het is belangrijk om tijdens je stage met verschillende bedrijven kennis te maken om uiteindelijk te kiezen wat je echt leuk vindt”.

Na haar stage bij de Rabobank ging ze 1 dag per week werken bij SemWerkt, dit was goed te combineren met school en haar andere bijbaantje bij Deen supermarkt.

Voor het laatste jaar van haar studie moest ze een afstudeerstage volbrengen en zo begon de zoektocht opnieuw. Na wat rond te vragen en verschillende open sollicitaties verstuurd te hebben kwam ze bij BaanBereik. Nika deed onderzoek naar de communicatiestrategie van BaanBereik en of deze voldoende gebaseerd is op de doelgroep.

Na het afronden van haar onderzoek, studeerde ze af in oktober 2019. Mona en Annemiek waren zo blij met haar, dat ze nu in vaste dienst is bij BaanBereik! “Het is fijn als een bedrijf je na je stage een contract aanbied, omdat je al bekend bent met de organisatie en dus weet wat er van je verwacht wordt. Ik heb tijdens mijn stage geleerd dat een uitzendorganisatie naast uitzenden ook verschillende stages kan aanbieden bij bedrijven. Voor mensen die moeite hebben met het zoeken van een stage kan je zeker bij ons vragen wat de mogelijkheden zijn. Veel bedrijven zijn op zoek naar stagiaires”.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Esther (Styling by Esther)

Publicatiedatum 10 april 2024
Ontdek hoe Esther, met steun van BaanBereik, haar eigen bedrijf 'Styling by Esther' opzette, geïnspireerd door haar passie voor interieurdecoratie. Een verhaal van doorzettingsvermogen en inspiratie dat vrouwen aanmoedigt om hun dromen na te jagen.
Lees meer

Opnieuw de NEN 4400-1 certificering behaald!

Publicatiedatum 8 april 2024
Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we opnieuw de NEN 4400-1 certificering hebben behaald! Deze certificering is een belangrijk keurmerk voor ondernemingen in de flexbranche en toont aan dat we voldoen aan de strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, professionaliteit en financiële stabiliteit.
Lees meer

Welkom jongens!

Publicatiedatum 4 april 2024
Welkom jongens! Er zijn niet één, niet twee, maar maar liefst drie nieuwe stagiaires gestart op onze vestiging in Heerhugowaard. We zijn ontzettend blij met jullie en kijken uit naar een leuke en leerzame stageperiode. Benieuwd naar wie ze zijn? Lees snel verder!
Lees meer