BaanBereik en de AVG

Publicatiedatum 30 mei 2018

Door technologische ontwikkelingen en globalisering is in Europa behoefte ontstaan aan krachtiger bescherming van persoonsgegevens en strengere handhaving door toezichthouders. Dit gebeurt in de nieuwe privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze vervangt vanaf 25 mei 2018 de oude Wet bescherming persoonsgegevens.

In het digitale tijdperk waarin we leven, delen we allemaal steeds meer informatie over onszelf. Soms bewust, vaak onbewust. Ontelbaar veel organisaties gebruiken persoonsgegevens en wisselen deze uit. Privacy rechten beschermen ons tegen onrechtmatig gebruik van deze data. Privacy is een grondrecht dat een steeds belangrijker maatschappelijk thema wordt. Voor intermediairs zijn persoonsgegevens van cruciaal belang om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt goed bij elkaar te brengen en van toegevoegde waarde te zijn voor opdrachtgevers. Door de komst van de AVG komen er steeds meer en nieuwe regels over de verwerking, bescherming en uitwisseling van persoonsgegevens. Bedrijven krijgen meer verplichtingen en betrokkenen meer rechten.

Met vertrouwen de AVG tegemoet

Ook BaanBereik is verantwoordelijk voor correcte verwerking van persoonsgegevens. Wij gaan bijvoorbeeld zorgvuldig om met de gegevens van kandidaten, uitzendkrachten en mensen die bij ons op de payroll staan. Hoewel het tot ons DNA behoort om dit zo te doen, hebben wij extra maatregelen genomen om ons goed voor te bereiden op de AVG. Zo hebben wij onze systemen, processen en interne organisatie op deze nieuwe rechten ingericht. BaanBereik beschikt over een bestand van het soort persoonsgegevens dat wordt verwerkt, de doelstelling daarvan en de rechtsgrond voor de verwerking. Ook hebben wij de juiste technische en organisatorische maatregelen genomen om de persoonsgegevens te beschermen en hebben wij een Privacy Impact Assessment (PIA) uitgevoerd om eventuele privacy risico’s in kaart te brengen. Onze Functionaris Gegevensbescherming houdt toezicht op de naleving van de AVG. Hiermee heeft BaanBereik een solide basis gelegd om de nieuwe wetgeving met vertrouwen tegemoet te kunnen treden.

BaanBereik verzamelt persoonsgegevens voor diverse doeleinden.

Bijvoorbeeld:   

  • het beheren van klantcontact
  • het beheren van kandidaat gegevens
  • werving & selectie
  • het uitvoeren van overeenkomsten

Vanwege de inwerkingtreding van de AVG hebben wij uiteenlopende maatregelen getroffen.

Deze betreffen onder meer:     

  • Papieren kandidaat dossiers zijn uit onze kasten verwijderd.
  • Alle identiteitsbewijzen die wij wettelijk niet meer mogen verwerken zijn verwijderd.
  • Wij hebben verwerkersovereenkomsten gesloten met de dienstverleners die in het kader van onze diensten persoonsgegevens verwerken. Zodoende voldoet de verwerking aan de vereisten van de AVG en is de bescherming van de rechten van de betrokkene gewaarborgd.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Jari's succesverhaal: Van werken op de Zomerborrel naar Magazijnmedewerker met BaanBereik

Publicatiedatum 27 juli 2024
Van werken op de BaanBereik Zomerborrel tot een vakantiebaan als Magazijnmedewerker bij Bercomex... Lees in de blog het succesverhaal van Jari.
Lees meer

Michelle en Freek vieren hun jubilea bij BaanBereik!

Publicatiedatum 24 juli 2024
Bij BaanBereik vieren we twee bijzondere mijlpalen: Michelle is 5 jaar in dienst en Freek zelfs al 10 jaar! In ons nieuwste blog delen ze hun ervaringen en vertellen ze wat hun tijd bij BaanBereik zo speciaal maakt. Lees verder om meer te weten te komen over hun persoonlijke verhalen.
Lees meer

Bijverdienen in de zomervakantie: Ontdek de mogelijkheden bij BaanBereik

Publicatiedatum 23 juli 2024
De zomervakantie is het ideale moment om een leuke bijbaan te vinden. Of je nu extra geld wilt verdienen, nieuwe vaardigheden wilt leren, of gewoon actief wilt blijven, vakantiewerk biedt talloze voordelen. Lees verder om te ontdekken welke vakantiebanen BaanBereik voor jou in petto heeft en hoe wij je kunnen helpen de perfecte bijverdienste deze zomer te vinden.
Lees meer