BaanBereik en de AVG

Publicatiedatum 30 mei 2018

Door technologische ontwikkelingen en globalisering is in Europa behoefte ontstaan aan krachtiger bescherming van persoonsgegevens en strengere handhaving door toezichthouders. Dit gebeurt in de nieuwe privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze vervangt vanaf 25 mei 2018 de oude Wet bescherming persoonsgegevens.

In het digitale tijdperk waarin we leven, delen we allemaal steeds meer informatie over onszelf. Soms bewust, vaak onbewust. Ontelbaar veel organisaties gebruiken persoonsgegevens en wisselen deze uit. Privacy rechten beschermen ons tegen onrechtmatig gebruik van deze data. Privacy is een grondrecht dat een steeds belangrijker maatschappelijk thema wordt. Voor intermediairs zijn persoonsgegevens van cruciaal belang om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt goed bij elkaar te brengen en van toegevoegde waarde te zijn voor opdrachtgevers. Door de komst van de AVG komen er steeds meer en nieuwe regels over de verwerking, bescherming en uitwisseling van persoonsgegevens. Bedrijven krijgen meer verplichtingen en betrokkenen meer rechten.

Met vertrouwen de AVG tegemoet

Ook BaanBereik is verantwoordelijk voor correcte verwerking van persoonsgegevens. Wij gaan bijvoorbeeld zorgvuldig om met de gegevens van kandidaten, uitzendkrachten en mensen die bij ons op de payroll staan. Hoewel het tot ons DNA behoort om dit zo te doen, hebben wij extra maatregelen genomen om ons goed voor te bereiden op de AVG. Zo hebben wij onze systemen, processen en interne organisatie op deze nieuwe rechten ingericht. BaanBereik beschikt over een bestand van het soort persoonsgegevens dat wordt verwerkt, de doelstelling daarvan en de rechtsgrond voor de verwerking. Ook hebben wij de juiste technische en organisatorische maatregelen genomen om de persoonsgegevens te beschermen en hebben wij een Privacy Impact Assessment (PIA) uitgevoerd om eventuele privacy risico’s in kaart te brengen. Onze Functionaris Gegevensbescherming houdt toezicht op de naleving van de AVG. Hiermee heeft BaanBereik een solide basis gelegd om de nieuwe wetgeving met vertrouwen tegemoet te kunnen treden.

BaanBereik verzamelt persoonsgegevens voor diverse doeleinden.

Bijvoorbeeld:   

  • het beheren van klantcontact
  • het beheren van kandidaat gegevens
  • werving & selectie
  • het uitvoeren van overeenkomsten

Vanwege de inwerkingtreding van de AVG hebben wij uiteenlopende maatregelen getroffen.

Deze betreffen onder meer:     

  • Papieren kandidaat dossiers zijn uit onze kasten verwijderd.
  • Alle identiteitsbewijzen die wij wettelijk niet meer mogen verwerken zijn verwijderd.
  • Wij hebben verwerkersovereenkomsten gesloten met de dienstverleners die in het kader van onze diensten persoonsgegevens verwerken. Zodoende voldoet de verwerking aan de vereisten van de AVG en is de bescherming van de rechten van de betrokkene gewaarborgd.

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Interview met Lex Boekweit van Unit Catering

Publicatiedatum 1 maart 2024
Ongeveer 15 jaar geleden kwam Lex voor het eerst in aanraking met BaanBereik, en nu, anderhalf decennium later, bloeit de samenwerking nog steeds waardevol en succesvol. Lex licht toe: "Voor ons intensieve project in Keukenhof hebben we de juiste mensen nodig, en BaanBereik heeft die precies voor ons weten te vinden." Nieuwsgierig naar het volledige interview? Lees snel verder!
Lees meer

Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen– BaanBereik

Publicatiedatum 28 februari 2024
Hoewel onze deuren altijd openstaan, benadrukken we dit extra tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen in de week van 18 tot 22 maart. Dit is een open bedrijvenweek om inwoners kennis te laten maken met Westfriese ondernemingen. Want persoonlijk contact werkt altijd nog het beste! Meld je aan en kom bij ons binnen.
Lees meer

Interview met Mark Vijn, producent van de musical 'Je, Anne'

Publicatiedatum 23 februari 2024
Wat een eer! Dit jaar maakt Mark Vijn van MarkVijn Theaterproducties voor het eerst deel uit van het bestuur van het WestFries Ondernemersgala. Als producent voegt hij met zijn creativiteit een prachtige dimensie toe. Maandag gaat de voorstelling 'Je, Anne' in première, en dat gaat kippenvelmomenten opleveren. Benieuwd naar zijn verhaal over de musical en zijn succes? Lees dan snel verder!
Lees meer