De Week van het Werkgeluk

Publicatiedatum 28 september 2023

In onze drukke levens kan het soms moeilijk zijn om een goede balans te vinden tussen werk en privé. We brengen immers een groot deel van onze tijd door op het werk, dus is het essentieel dat we streven naar geluk en voldoening in ons professionele leven. Gelukkig is er een jaarlijkse gelegenheid om ons hierop te concentreren: De Week van het Werkgeluk. 

Wat is De Week van het Werkgeluk?

De Week van het Werkgeluk is een jaarlijks evenement dat in verschillende landen wordt gevierd, meestal in de laatste week van september. Het is een initiatief dat draait om het bevorderen van positieve werkplekken en het vergroten van het bewustzijn van werkgeluk. Gedurende deze week worden er over de hele wereld evenementen, workshops en seminars georganiseerd om werknemers en werkgevers te inspireren om gelukkiger en productiever te zijn op het werk, ongeacht hun huidige baan of werksituatie.

Hoe kun je werkgeluk opbouwen en je ideale baan vinden?

Laten we eens kijken naar enkele praktische stappen die je kunt nemen om een gelukkiger werkleven op te bouwen:

  • Zoek je passie en je droombaan: Probeer werk te vinden dat aansluit bij je interesses en waarden. Als je gepassioneerd bent over wat je doet, is de kans groter dat je gelukkig zult zijn in je werk.
  • Balans werk-privé: Zorg voor een gezonde balans tussen werk en privéleven, zelfs in kantoorwerk. Dit omvat het instellen van grenzen en tijd nemen voor ontspanning en hobby’s.
  • Positieve relaties op het werk: Investeer in positieve relaties op het werk. Collega’s en een ondersteunende werkomgeving dragen bij aan werkgeluk.
  • Ontdek nieuwe carrièrekansen en vacatures: Blijf groeien en leren in je carrière door nieuwe carrièrekansen te verkennen en vacatures te onderzoeken.
  • Erkenning en waardering: Zowel werknemers als werkgevers moeten waardering tonen voor inspanningen en prestaties. Het erkennen van successen kan het werkgeluk vergroten, en dit kan zelfs resulteren in een beter salaris.
  • Mentale gezondheid: Neem de tijd om voor je mentale gezondheid te zorgen, zelfs tijdens het solliciteren naar nieuwe banen. Dit kan betekenen dat je hulp zoekt bij stress of het aanleren van mindfulnessparktijken.
  • Feedback en sollicitatievoorbereiding: Sta open voor feedback en gebruik het om jezelf te verbeteren, vooral bij het solliciteren naar nieuwe functies. Constructieve kritiek kan je professionele groei stimuleren.

Ontdek je droombaan en vergroot je werkgeluk nu!

Wil je je werkleven verbeteren, je droombaan vinden of meer werkgeluk ervaren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via 072-3031111 of info@baanbereik.nl. Wij staan klaar om je te helpen op je weg naar een gelukkige en succesvoller professioneel leven!

 

Win te gekke prijzen!

BaanBereik bestaat alweer 12,5 jaar. Wil je kans maken op te gekke prijzen?

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

10 onmisbare tips voor een succesvolle sollicitatie

Publicatiedatum 30 november 2023
Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kan het sollicitatieproces overweldigend zijn. Het is echter essentieel om goed voorbereid te zijn om de beste kans op succes te hebben. Hier zijn 10 waardevolle tips die je kunnen helpen bij het solliciteren naar je droombaan.
Lees meer

Welkom Sam!

Publicatiedatum 28 november 2023
Wij verwelkomen Sam voor zijn werkoriëntatiestage bij BaanBereik, ben jij benieuwd wie Sam is? Lees dan snel verder!
Lees meer

Verschillende arbeidsvormen bij BaanBereik

Publicatiedatum 22 november 2023
Verken de diversiteit aan arbeidsmogelijkheden, uitzendwerk, detachering, werving & selectie en interimwerk bij BaanBereik. Ontdek hoe wij streven naar duurzame werkrelaties en loopbaanontwikkeling in de regio van Hoorn, Heerhugowaard, Alkmaar, Enkhuizen en omstreken.
Lees meer