Een kantoorbaan en sporten

Publicatiedatum 22 december 2022

“Sporten?! Dat ga ik echt niet doen.” Dat was de eerste reactie van een aantal collega’s toen via de mail werd aangekondigd dat we met werk zouden gaan sporten. Gelukkig is die reactie omgeslagen naar iets positiefs. Bij BaanBereik volgen we inmiddels al een half jaar groepstrainingen bij UnleashbyZeger. Wat begon als een pilot, heeft zich ontwikkeld tot vaste prik op de dinsdag- en donderdagochtend. Vandaag hadden we onze laatste training van het jaar. Met een kantoorbaan, ofwel zittend werk, is het extra belangrijk om te bewegen en gezond te blijven.

Leuker dan gedacht

De reacties zijn positief. Tjibbe: “Toen werd medegedeeld om te gaan sporten dacht ik: Gaan we dit echt doen? Boksen is niet echt mijn ding en heb ik ook nooit eerder gedaan. - Maar ik vind het een goede aanvulling. Even weg van je zittende kantoorbaan en je hoofd leegmaken. Dit zorgt ervoor dat ik de werkdag vol goede moed start. Daarnaast heb je een moment om je collega’s anders te zien, bijvoorbeeld in sportkleding. Het gaat even niet over onze kantoorbaan, maar over de sport en de uitdaging die daarbij hoort. Elkaar op een andere manier motiveren en uitdagen. Iedereen doet zijn best.” Anne: “Ik vond sporten altijd al erg leuk om te doen. Met kantoorwerk zit je veel stil. Dat het dus ook vanuit BaanBereik wordt georganiseerd maken ze me heel erg blij mee en kan ik heel erg waarderen. Iedereen doet fanatiek mee en volgens mij vinden de meesten het een stuk leuker dan van te voren gedacht.” En ook Michelle is enthousiast: “Ik word erg blij van het sporten in de ochtend. Je begint de ochtend fris en actief. Ook is het voor mij erg handig omdat ik een hbo deeltijdstudie volg, waardoor ik in de avond niet naar de sportschool kan op dinsdag- en donderdagavond. Buiten dat het goed uitkomt voor mij, doe je ook aan teambuilding. Je merkt dat je elkaar motiveert op het moment dat je denkt van: “Nu wordt het echt te zwaar”. De combinaties die je moet onthouden tijdens het boksen, zorgen er ook voor dat je hersenen al worden geprikkeld voordat je aan het kantoorwerk begint. Dit zorgt ervoor dat je al meteen aan staat op het moment dat je het kantoor binnenkomt!”

Hoe gaat dat dan?

De intervaltrainingen op de bokszak zijn gevarieerd. Stoten, trappen en technische tips wisselen elkaar af met wat krachtoefeningen. Soms beginnen we met een circuitje, met bijvoorbeeld een slam bal, elastiek of air bike. Het niveau van de trainingen bouwt zich steeds verder op. Na ongeveer een uur is er gelegenheid om te douchen en gaan we vol nieuwe energie naar kantoor, waar een enkeling van het team al zit om de vestiging draaiende te houden voor onze kandidaten, medewerkers en klanten. Tegenwoordig maken we ook smoothies voor elkaar om onze voeding op een gezonde manier aan te vullen. Hoewel het niet verplicht is om mee te sporten, doet een grote meerderheid van het team met plezier mee.

Een mooi initiatief vanuit het bedrijf dus. Ben jij het zittend werk zat of zoek je een baan bij een bedrijf met andere mooie initiatieven? Met ons netwerk heeft BaanBereik jouw ideale baan altijd binnen bereik. Schrijf je in voor kennismakingsgesprek.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

Jari's succesverhaal: Van werken op de Zomerborrel naar Magazijnmedewerker met BaanBereik

Publicatiedatum 27 juli 2024
Van werken op de BaanBereik Zomerborrel tot een vakantiebaan als Magazijnmedewerker bij Bercomex... Lees in de blog het succesverhaal van Jari.
Lees meer

Michelle en Freek vieren hun jubilea bij BaanBereik!

Publicatiedatum 24 juli 2024
Bij BaanBereik vieren we twee bijzondere mijlpalen: Michelle is 5 jaar in dienst en Freek zelfs al 10 jaar! In ons nieuwste blog delen ze hun ervaringen en vertellen ze wat hun tijd bij BaanBereik zo speciaal maakt. Lees verder om meer te weten te komen over hun persoonlijke verhalen.
Lees meer

Bijverdienen in de zomervakantie: Ontdek de mogelijkheden bij BaanBereik

Publicatiedatum 23 juli 2024
De zomervakantie is het ideale moment om een leuke bijbaan te vinden. Of je nu extra geld wilt verdienen, nieuwe vaardigheden wilt leren, of gewoon actief wilt blijven, vakantiewerk biedt talloze voordelen. Lees verder om te ontdekken welke vakantiebanen BaanBereik voor jou in petto heeft en hoe wij je kunnen helpen de perfecte bijverdienste deze zomer te vinden.
Lees meer