Een kantoorbaan en sporten

Publicatiedatum 22 december 2022

“Sporten?! Dat ga ik echt niet doen.” Dat was de eerste reactie van een aantal collega’s toen via de mail werd aangekondigd dat we met werk zouden gaan sporten. Gelukkig is die reactie omgeslagen naar iets positiefs. Bij BaanBereik volgen we inmiddels al een half jaar groepstrainingen bij UnleashbyZeger. Wat begon als een pilot, heeft zich ontwikkeld tot vaste prik op de dinsdag- en donderdagochtend. Vandaag hadden we onze laatste training van het jaar. Met een kantoorbaan, ofwel zittend werk, is het extra belangrijk om te bewegen en gezond te blijven.

Leuker dan gedacht

De reacties zijn positief. Tjibbe: “Toen werd medegedeeld om te gaan sporten dacht ik: Gaan we dit echt doen? Boksen is niet echt mijn ding en heb ik ook nooit eerder gedaan. - Maar ik vind het een goede aanvulling. Even weg van je zittende kantoorbaan en je hoofd leegmaken. Dit zorgt ervoor dat ik de werkdag vol goede moed start. Daarnaast heb je een moment om je collega’s anders te zien, bijvoorbeeld in sportkleding. Het gaat even niet over onze kantoorbaan, maar over de sport en de uitdaging die daarbij hoort. Elkaar op een andere manier motiveren en uitdagen. Iedereen doet zijn best.” Anne: “Ik vond sporten altijd al erg leuk om te doen. Met kantoorwerk zit je veel stil. Dat het dus ook vanuit BaanBereik wordt georganiseerd maken ze me heel erg blij mee en kan ik heel erg waarderen. Iedereen doet fanatiek mee en volgens mij vinden de meesten het een stuk leuker dan van te voren gedacht.” En ook Michelle is enthousiast: “Ik word erg blij van het sporten in de ochtend. Je begint de ochtend fris en actief. Ook is het voor mij erg handig omdat ik een hbo deeltijdstudie volg, waardoor ik in de avond niet naar de sportschool kan op dinsdag- en donderdagavond. Buiten dat het goed uitkomt voor mij, doe je ook aan teambuilding. Je merkt dat je elkaar motiveert op het moment dat je denkt van: “Nu wordt het echt te zwaar”. De combinaties die je moet onthouden tijdens het boksen, zorgen er ook voor dat je hersenen al worden geprikkeld voordat je aan het kantoorwerk begint. Dit zorgt ervoor dat je al meteen aan staat op het moment dat je het kantoor binnenkomt!”

Hoe gaat dat dan?

De intervaltrainingen op de bokszak zijn gevarieerd. Stoten, trappen en technische tips wisselen elkaar af met wat krachtoefeningen. Soms beginnen we met een circuitje, met bijvoorbeeld een slam bal, elastiek of air bike. Het niveau van de trainingen bouwt zich steeds verder op. Na ongeveer een uur is er gelegenheid om te douchen en gaan we vol nieuwe energie naar kantoor, waar een enkeling van het team al zit om de vestiging draaiende te houden voor onze kandidaten, medewerkers en klanten. Tegenwoordig maken we ook smoothies voor elkaar om onze voeding op een gezonde manier aan te vullen. Hoewel het niet verplicht is om mee te sporten, doet een grote meerderheid van het team met plezier mee.

Een mooi initiatief vanuit het bedrijf dus. Ben jij het zittend werk zat of zoek je een baan bij een bedrijf met andere mooie initiatieven? Met ons netwerk heeft BaanBereik jouw ideale baan altijd binnen bereik. Schrijf je in voor kennismakingsgesprek.

Job Alert

Ontvang de laatste vacatures in jouw vakgebied direct in je mailbox.

Laatste Nieuws

BaanBereik Zomerborrel 2024

Publicatiedatum 17 juni 2024
Wij nodigen jullie uit om samen de warme dagen in te luiden. Kom je ook naar de BaanBereik Zomerborrel op vrijdag 5 juli vanaf 16.00?
Lees meer

Wij zijn er klaar voor: Het Westfries Ondernemersgala

Publicatiedatum 22 mei 2024
Het Westfries Ondernemersgala 2024, op dinsdag 28 mei 2024 in Schouwburg Het Park, wordt een bijzondere avond. Als partner van het Westfries Ondernemersgala hebben wij een interessant artikel mogen schrijven over onze visie op innovatie en vernieuwing in de glossy van het gala. Benieuwd naar ons artikel? Lees dan snel verder!
Lees meer

Welkom Mayra!

Publicatiedatum 21 mei 2024
Welkom Mayra! Mayra start op 24 juni als marketing- en communicatiemedewerker bij BaanBereik. We zijn ontzettend blij dat je ons team komt versterken! Wil je meer weten over Mayra? Lees dan snel verder!
Lees meer